מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רבנר נ' אלימלך ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רבנר נ' אלימלך ואח'

תאריך פרסום : 29/04/2017 | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
7611-10-16
25/04/2017
בפני השופט:
אבי שליו

- נגד -
מבקש:
מיכאל רבנר
עו"ד אדי לזר
משיב:
1. ניר מאיר אלימלך
2. אלפא ביתא עוגנים בע"מ

עו"ד ניר פרג'
עו"ד יובל ליפה
פסק דין

 

ההליכים וטענות הצדדים:

  1. לפני תובענה שהוגשה כהמרצת פתיחה בה עתר המבקש להעביר לידיו את כל הכספים המופקדים בתיק הוצל"פ (510429-09-16), אשר מקורם בהמרת סכום של 99,000 פרנק שוויצרי שנתפס אצל המשיבה 2 (להלן: "המשיבה") במסגרת עיקול שהטיל המשיב 1 (להלן: "המשיב"). לחלופין, עותר המבקש למסור לידיו את הערבות הבנקאית על סך 374,220 ₪, שהופקדה על ידי המשיב בלשכת ההוצל"פ חלף הכספים.

  2. המבקש הוא רופא תושב שוויץ והמשיבה מפעילה חנות למתן שירותים פיננסיים (צ'יינג') ברמת השרון. המשיב הוא נושה של המשיבה שהטיל עיקול על כספיה במסגרת הליך ההוצל"פ האמור.

  3. על פי הנטען, בהמלצתו של ידידו, מר יהושע גולן, פנה המבקש למשיבה לצורך המרת סכום של 99,000 פרנקים שוייצרים לשקלים. נאמר לו ע"י נציגה, מר אמנון שבתאי, שאין ברשות המשיבה סכום כזה בשקלים, והוצע לו להשאיר את הכסף אצל המשיבה, ע"מ שנציגה יבצע את ההמרה במקום אחר ויוכל להשלים את העסקה.

    בדיעבד התברר למבקש, כי במסגרת הליך של הוצאת מעוקלים שבוצע לבקשת המשיב, נתפסו הכספים ע"י המוציאים לפועל.

  4. המשיבה עתרה בפני רשם ההוצל"פ להשיב כספים אלו (וכן כספים אחרים), והרשם קבע כי יש להגיש תובענה מתאימה.

  5. משהמשיב ביקש לקבל לידיו את כספי העיקול מההוצאה לפועל, ונוכח ההליך, הוא נדרש להפקיד ערבות בנקאית על הסכום שקיבל, עד להכרעה בבעלות בכספים (והיא נשוא הבקשה לחילוט).

  6. ב"כ המבקש טוען, כי המשיבה לא ביצעה עסקת המרה עבורו, וממילא הבעלות בכספים מעולם לא הועברה אליה.

    לטענת ב"כ המבקש, ניתן לסווג את פעולת מסירת הכספים כנאמנות או כעסקת קונסיגנציה (אם כי גם לשיטתו הסיווג המתאים יותר הוא נאמנות, שנוצרה על דרך ההתנהגות, שכן הוא מסר לידי המשיבה את הסכום הכספי על מנת שתתארגן לצורך ביצוע עסקת ההמרה). לפיכך, ועל פי הוראת סעיף 3(ב) לחוק הנאמנות, תשל"ט-1979 (להלן: "החוק"), אין למשיב זכות לגבות את חובותיה של המשיבה מתוך כספי הנאמנות.

  7. המשיב טוען כי קיימות סתירות עובדתיות בגרסת המבקש, ולא ברור כיצד הצליח להכניס לישראל סך של 99,000 פרנק שוויצרי, מבלי להצהיר על סכום זה במכס. בנוסף, לא הובאה כל ראיה או אסמכתא לכך שהסכום הנטען היה מלכתחילה של המבקש.

    המשיב טוען עוד כי המרצת הפתיחה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים מצד המבקש, שכן המבקש לא הבהיר מדוע לא פנה מיידית למשטרה, וכן מדוע מלכתחילה "סמך" על מר אמנון שבתאי, שלא הכיר קודם לכן, עד כדי כך שהשאיר ברשותו את הכספים מבלי ליטול כל אסמכתא לכך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ