ה"פ
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
|
52095-11-12, 52095-11-12
19/01/2015
|
בפני השופט:
בנימין ארנון
|
- נגד - |
המבקשת:
ק.א.א השקעות ונדל"ן בע"מ עו"ד שחר הררי
|
המשיבים:
1. נתיבי ישראל – החברה הלאומית לתשתיות תחבורה בע"מ 2. טרמוסינטקס החזקות בע"מ
עו"ד אלימלך פלג עו"ד זהר פדובה
|
החלטה |
מונחת לפניי בקשה חוזרת של חברת ק.א.א השקעות ונדל"ן בע"מ לתיקון טעות סופר, אשר לטענתה נפלה בהחלטת בית המשפט מיום 11.11.14.
רקע עובדתי וטענות הצדדים
-
ביום 21.1.14 הגישה המבקשת בקשה לתיקון המרצת הפתיחה באופן שיכללו בה עילות תביעה וסעדים נוספים.
-
ביום 11.11.14 קבע בית המשפט כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי, הן בנוגע לסעדים ההצהרתיים אותן ביקשה המבקשת להוסיף (שניים מתוך ארבעה אושרו) והן בנוגע לסעיפים אותן ביקשה המבקשת להוסיף או לתקן על מנת לבסס את הסעדים ההצהרתיים הנ"ל (חלקם אושרו וחלקם לא).
-
ביום 2.12.14 הגישה המבקשת בקשה לתיקון טעות סופר בהחלטה. עוד באותו יום קבע בית המשפט כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי.
-
ביום 4.12.14 הגישה המבקשת בקשה חוזרת לתיקון טעות סופר בהחלטה. בבקשה נטען כי יש לאפשר לה לתקן את הסיפא של סעיף 25, משום ש"ניתן להיווכח בנקל כי הטענה בסיפא של סעיף 25 נוגעת באופן ישיר לסעד שבית המשפט התיר הוספתו ונועדה לבסס את עילות התביעה והסעדים ט' ו- י' שכאמור בית המשפט הנכבד התיר הוספתם" (סעיף 5 בבקשה). המשיבה 1 הודיעה כי היא מותירה את ההחלטה בעניין לשיקול דעתו של בית המשפט ואילו המשיבה 2 הביעה את התנגדותה לבקשה. לטענתה, בחינת התיקון המבוקש מעלה כי עניינו בטענה (שנדחתה) כי שטר המשכנתא נחתם שלא כדין. המבקשת השיבה לתגובת המשיבה 2 וחזרה על בקשתה להיעתר לבקשתה החוזרת לתיקון טעות סופר.
דיון והכרעה
-
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סעיף 81 בחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984 (להלן: "חוק בתי המשפט"), המהווה את המקור הנורמטיבי לתיקון טעות שנפלה בפסק דין או בהחלטה על ידי המותב שנתן את פסק הדין או ההחלטה, קובע כדלקמן:
"(א)מצא בית משפט כי נפלה טעות בפסק דין או בהחלטה אחרת שנתן, רשאי הוא, תוך עשרים ואחד ימים מיום נתינתם, לתקנם בהחלטה מנומקת, ורשאי הוא לשמוע טענות בעלי הדין לענין זה; לענין זה, "טעות" - טעות לשון, טעות בחישוב, פליטת קולמוס, השמטה מקרית, הוספת דבר באקראי וכיוצא באלה.
(ב)בהסכמת בעלי הדין רשאי בית המשפט להחליט בכל עת על כל תיקון בפסק דין או בהחלטה אחרת שנתן.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת