אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ה"פ 51162-12-14 פרטוש נ' סמאנה ואח'

ה"פ 51162-12-14 פרטוש נ' סמאנה ואח'

תאריך פרסום : 23/03/2016 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
51162-12-14
17/03/2016
בפני השופט:
רפי ארניה

- נגד -
התובעת::
כרמלה פרטוש משה פטל
עו"ד משה פטל
הנתבעים::
1. יוסף סמאנה2. דיקלה דותני3. רועי דותני גלית יוסף - עוז
עו"ד גלית יוסף - עוז
פסק דין

תביעה לסעד הצהרתי במסגרתה נתבקש בית המשפט להצהיר כי הסכמי המכר מחודש ינואר 2007 ומיום 12.4.2007, על פיהם רכש הנתבע 1 מגרש בשטח 800 מ"ר ברח' תרשיש 18 ביישוב נופך הידוע כגו"ח 6240/150 מגרש 150 (להלן: "המגרש") - מבוטלים.

בגדריה של תובענה זו עתרה התובעת למתן צו מניעה זמני האוסר על הנתבעים או מי מהם לבצע כל פעולה במגרש, וכן לפנותו מכל אדם וחפץ, וזאת עד למתן הכרעה בתובענה.

הצדדים הסכימו כי הדיון בבקשה יהווה דיון גם ביחס לתובענה העיקרית.

העובדות שאינן שנויות במחלוקת

  1. נקודת המוצא להכרעה בסכסוך זה הינה העובדה שהוא מתייחס למקרקעין המצויים בישוב נופך. המיוחד בישוב זה הינה העובדה שמשום מה, אין בו הסדרה כלשהי של רישום הזכויות במקרקעין.

    במילים אחרות, הזכויות במקרקעין אינן רשומות בשום מרשם שהוא – לא לשכת הרישום המקרקעין, לא רשות מקרקעי ישראל, ולא שום גוף או חברה משכנת.

    וכיצד אם כן מתקיימת וודאות באשר לזכויות הטוענים לזכויות במקרקעין?

    העידה על כך ע.ה./4, גב' לוי, אימה של הנתבעת 2, אשר מתגוררת בישוב מיום היוולדה (עמ' 18 ש' 27-31):

    "בנופך כל אחד יודע איפה המגרש שלו, איפה המגרש של השכן ויש כבוד בנופך. אני נולדתי שם. אמא שלי מהעלייה הראשונה התיישבה שם. ואף אחד מהוותיקים, כולם יודעים איפה הגבולות שלך, ואף אחד לא נוגע בחצר של השכן אם הוא יודע שזה לא שלו. 80% מהמכירות שם זה ככה."

    והוסיף עו"ד טימסית (עמ' 13), אשר אף הוא מתגורר בנופך ועוסק בדיני מקרקעין, כי:

    "בנופך נעשות עסקאות מכירה ורכישה. רשויות המס ברחובות יודעים, הגברת מרשות המס באה ובודקת כל עסקה לראות שזה מה שדיווחו לה, לפעמים אנחנו הולכים לרשם המשכונות.......

    ש. אם אני באה לרכוש שם מגרש, למעט מועצה או לשאול שכנים אין לי דרך אחרת לדעת מי בעל הזכויות?

    ת. לא בלבד ידיעה אישית"

    מצב דברים זה, שאינו אופטימלי, בלשון המעטה, מהווה מצע בעייתי, ומזמין תקלות משפטיות רבות, והינו הרקע לתובענה זו.

  2. התובעת (להלן: "כרמלה") הינה אלמנתו של המנוח יוסי פרטוש ז"ל (להלן: "המנוח") אשר הלך לבית עולמו ביום 5.1.2008. כרמלה היא גם יורשתו של המנוח בהתאם לצו קיום צוואה אשר ניתן על ידי בית הדין הרבני באזורי בפ"ת מיום 15.5.2014 (נספח א' לתצהיר כרמלה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ