ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
40382-05-13
30/12/2014
|
בפני השופטת:
שרון גלר
|
- נגד - |
מבקשת:
מניב ראשון לציון בע"מ
|
משיבה:
טובה בן שושן
|
החלטה |
המבקשת עתרה בבקשה לחילוט ערבון על סך 50,000 ₪, אשר הופקד בזמנו על ידי המשיבה בקופת בית המשפט, כאחת הערובות שניתנו בהקשר לבקשת המשיבה למתן צו זמני כנגד המבקשת.
החלטה זו ניתנת לאחר עיון בבקשה, בתגובה המשיבה, בתשובת המבקשת לתגובה וכן לאחר דיון שהתקיים בבקשה ביום 25.12.14.
הרקע לבקשה
התובענה בתיק העיקרי הוגשה כהמרצת פתיחה בחודש מאי 2013.
לאחר פתיחת ההליך הגישה המשיבה בקשה לעיכוב הליכים ביחס למבקשת ולמשיבים אחרים. בדיון ביום 24.6.13 נקבע כי עיכוב ההליכים יינתן כפוף להפקדת סך של 50,000 ₪ בקופת בית המשפט, במזומן או בערבות בנקאית. הפקדה זו לא בוצעה וממילא, צו עיכוב ההליכים הנ"ל לא נכנס לתוקף.
מספר חודשים לאחר מכן, בחודש נובמבר 2013, ניתקה המבקשת את אספקת המים לעסק שטיפת המכוניות של המשיבה (להלן: "העסק") בגין אי תשלומו של חוב העבר עבור אספקת המים. יוזכר, כי בין המבקשת למשיבה הייתה נטושה מחלוקת, שניצבה בלב התיק העיקרי, בשאלת זהות הגורם האחראי לשלם את חוב המים הגדול אשר נצבר בעסק בעבר, בטרם נרכש העסק על ידי המשיבה מאחותה גב' קלימן.
עקב כך עתרה המשיבה בבקשה חדשה דחופה לצו עשה, אשר יורה למשיבה לחדש את אספקת המים לעסק.
צו העשה הזמני נשוא בקשת החילוט הנוכחית הינו הצו אשר ניתן על ידי בית המשפט בבקשה זו של המשיבה מנובמבר 2013.
צו זה ניתן ביום 14.11.13, ותוקפו הותנה, בין היתר, בהפקדת עירבון בסך 50,000 ₪, אשר הופקד בערבות בנקאית (להלן: "הצו הזמני"). בצו הזמני הורה בית המשפט למבקשת לחדש את אספקת המים לעסק לאחר שזו נותקה על ידי המבקשת יום קודם לכן.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת