ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
37343-06-12
04/01/2015
|
בפני השופטת:
רות לבהר-שרון
|
- נגד - |
המבקשת:
1. תדהר בניה בע"מ 2. ח.פ. 512043266
עו"ד אסף ביגר ואפרים אופק אהרון
|
המשיבים:
1. אפרת רנד - נמחקה 2. יעקב חלוזין 3. אייל רביב 4. ארז מלמד 5. יפה הרצברג 6. דב בן משה
עו"ד אפרת רנד
|
פסק דין |
1.בפני תובענה שהוגשה בדרך של המרצת פתיחה על ידי המבקשת, תדהר בניה בע"מ (להלן: "תדהר"), בה היא עותרת לקבלת צו הצהרתי הקובע כי הבוררות המתנהלת בין הצדדים בטלה וחסרת תוקף, וכי בכל מקרה המשיבים 2 - 6 אינם מורשים לייצג צדדים אחרים בבוררות. עוד היא מבקשת להצהיר כי הבוררות חלה רק על המחלוקות שהיו ידועות במועד בו הוסכם על הפנייה לבוררות.
2.בהתאם להודעת המבקשת מיום 24.11.13, שביקשה למחוק את עו"ד רנד כמשיבה בהליך זה - הנני נעתרת לבקשה ומורה על מחיקתה, ומציינת כי מוטב היה לו לא הייתה מצורפת כצד להליך מלכתחילה.
רקע כללי
3.תדהר התקשרה עם מאות רוכשים, שהתארגנו כקבוצת רכישה, ביניהם המשיבים 2 עד 6 (להלן: "המשיבים"), למתן שירותי בנייה לפרוייקט מגורים גדול (מגדלי סנטרל פארק תל אביב) (להלן: "הפרוייקט"), שהתמורה בגינו הייתה בסך של כ-191 מיליון ₪.
הרוכשים הגיעו להסכם עם חברת אמקור בע"מ (להלן: "אמקור") לרכוש ממנה חלקים מהקרקע עליה נבנה הפרוייקט, כאשר אמקור נותרה בעלים של חלק מהקרקע, וזכאית לקבלת כ-30 דירות בפרוייקט.
במסגרת העיסקה התקשרו הרוכשים במספר הסכמים: הסכם רכישת קרקע מול אמקור; הסכם שיתוף שהצדדים לו הם הרוכש, אמקור ושאר הרוכשים; הסכם בין כל אחד מהרוכשים לבין תדהר, שמאי ורו"ח (כפי שיפורט להלן); וכן הסכם בין הרוכשים לבין תדהר לקבלת שירותי בנייה.
4.יצוין כי כספי התמורה שקיבלה תדהר הוחזקו בידי נאמן - רו"ח יואב סומך (להלן: "הנאמן"), ובהתאם להוראות ההסכם שוחררו הכספים לתדהר בשלבים, לפי הוראות השמאי מר עודד האושנר (להלן: "השמאי"). בשלב מסויים התעוררה מחלוקת, לגבי שחרור סך של 1.2 מיליון ₪ לתדהר, כאשר לטענת הרוכשים תדהר הפרה את ההסכם כאשר לא בנתה את הבריכה. מנגד, טענה תדהר כי לא ניתן היה לבנות את הבריכה, וכי הואיל ומדובר בהסכם פאושלי, אין לקזז את הסכום הנ"ל מהתמורה המגיעה לה, וכי בכל מקרה נעשו על ידה שדרוגים ושיפורים בבניה שעלותם עולה על הסכום שעוכב.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת