ה"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
|
17162-11-14
28/04/2015
|
בפני השופט:
סארי ג'יוסי
|
- נגד - |
מבקשים:
1. אמיר פליק 2. דורון דוכס
|
משיבים:
1. המרכז האקדמי כרמל בע"מ (חל"צ) 2. פרופ' נחום ביגר 3. פרופ' עמוס שפירא 4. ד"ר אליאש בן ציון 5. ד"ר אורנה אליגון
|
פסק דין |
מבוא
האם על בית משפט להתערב בהתנהלותו של מוסד אקדמאי, המחליט להוסיף ו/או לשנות קורסי חובה, להוסיף בחנים ולשנות את גובה הציון העובר בקורסים? האם מדובר בהפרת חוזה על ידי המוסד האקדמאי? אלו הן השאלות הניצבות לפתחי בתובענה זו.
עיקרה של התובענה בקשה לסעד הצהרתי ולצו מניעה אשר יורה למרכז האקדמי כרמל לבטל קורסים המכונים "פרקטיקה משפטית" בסדר דין אזרחי וסדר דין פלילי (להלן: "פרקטיקה משפטית" או "סדרי דין הלכה למעשה"), תוך קביעה כי המבקשים ויתר הסטודנטים הלומדים עימם באותה שנת לימודים יהיו זכאים לגשת בסמסטר הקרוב ובסמסטר העוקב לקורסי חובה אחרים אשר יקבעו על ידי המשיבה, זאת תוך קביעה כי המבקשים ויתר הסטודנטים פטורים מהבחינה בקורסים "פרקטיקה משפטית".
רקע
1.המבקשים אמיר פליק ודורון דוכס הינם סטודנטים למשפטים שנה שלישית במרכז האקדמי כרמל (להלן:"המבקשים").
2. המשיב 1 הינו המרכז האקדמי כרמל בע"מ ( להלן:"מכללת כרמל ו/או המכללה").
3.המשיבים 2-5 הינם נושאי משרה במכללת כרמל. המשיב 2- פרופ' נחום ביגר הינו נשיא מכללת כרמל, המשיב 3 –פרופ' עמוס שפירא הינו דיקן בית הספר למשפטים, המשיב 4 - דר' בן ציון אליאש הינו סגן הדיקן, המשיבה 5- דר' אורנה אל יגון – היא המנחה האקדמית והמרצה האחראית בקורסים המכונים "סדרי דין הלכה למעשה".
4.ביום 6/3/14 קיבלו המבקשים מייל מהמשיב 3-פרופ' עמוס שפירא, באמצעות הידיעון של המכללה על פיו: על מנת לתגבר ולשפר את המוכנות שלכם להתמחות ולמבחני הלשכה הוחלט שבסמסטר הקיץ (תשע"ד) יינתנו שני קורסים בני 3 ש"ס כל אחד בנושא "סדרי דין הלכה למעשה" קורס אחד יוקדש להליך האזרחי והאחר להליך הפלילי ראיות ואתיקה, בעקבות כך תצומצם מכסת מקצועות הבחירה הנדרשים מכל סטודנט משמונה לשבעה".
5. המבקשים השתתפו בקורסים אך נכשלו בהם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת