החלטה
בפני התנגדות לביצוע שטר, אשר הוגשה ביחס לשני שיקים: שיק על סך 6,000 ₪ ליום 12.7.11, ושיק על סך 3,133 ₪, ליום 30.7.11.
המבקשת הינה חסויה, וההתנגדות הוגשה על ידי אפוטרופסיה. על פי הנטען בהתנגדות ובתצהיר התומך בה, המבקשת שכרה מהמשיבה דירה, במשך תקופה של 9 שנים. מלכתחילה נמסרה הדירה לידיה כשהיא במצב רעוע. לאורך השנים נאלצו בניה של המבקשת לבצע בדירה תיקונים אשר המשיבה, וליתר דיוק – בנה, שטיפל עבורה בהשכרה, נמנעו מלבצע. לאחר שהמעלית בבית המשותף בו נמצאת הדירה הושבתה, בין היתר בשל התנהלות בנה של המשיבה, היה המשך המגורים של המבקשת בדירה בלתי אפשרי, וזאת בשל מצבה הרפואי (המבקשת היא ילידת 1919, במצב סיעודי, וללא מעלית לא היתה יכולה לצאת מן הדירה). לפיכך, הסכימו הצדדים, על פי הנטען, כי המבקשת תפנה את הדירה חודש לפני תום הסכם השכירות. בשלב זה נותרו בידי המשיבה שני השיקים נשוא ההתנגדות, האחד – שיק בטחון, והשני – שיק שנועד לתשלום דמי השכירות עבור חודש וחצי אחרונים. לטענת המבקשת, בנה של המשיבה אמר כי השיקים אבדו, וכי לא יפקידם, אך בדיעבד התברר, כי השיקים הופקדו, בניגוד למוסכם. השיקים חוללו מאחר והחתימה "אינה בסדר", זאת מאחר שלאחר משיכת השיקים הפכה המבקשת חסויה, ולא ניתן היה לכבד את השיקים כפי שנכתבו.
על פי הנטען בהתנגדות, הדירה הושבה למשיבה במצב הזהה למצבה בעת קבלתה לידי המבקשת, ולאחר מכן נתגלעה מחלוקת לגבי מצב הדירה בעת השבתה. הצדדים לא הצליחו ליישב את המחלוקות ביניהם.
עסקינן בצדדים קרובים לשטר. בין הצדדים הקרובים, דינו של השטר כדין חוזה, והמבקשת רשאית להעלות כלפי המשיבה טענות הנובעות מעסקת היסוד. לפיכך, טענות המבקשת, לפיהן לא היתה המשיבה זכאית לתבוע את שיק הבטחון, ואת השיק האחרון שיועד לדמי שכירות, מהוות טענות הגנה אפשריות מפני התביעה השטרית. הטענות פורטו כדבעי, ועל כן איני מוצאת צורך בקיום דיון במעמד הצדדים, אלא רואה לנכון ליתן למבקשת רשות להתגונן, על יסוד הנטען בבקשה ובתצהיר התומך בה, ובכך לקדם את בירור המחלוקת במהירות וביעילות.
החלטה זו ניתנת בהתאם לסמכותי על פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
ההתנגדות מתקבלת. הליכי הוצל"פ מעוכבים.
התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו. אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ' ניסן תשע"ג, 31 מרץ 2013, בהעדר הצדדים.