אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הראל חברה לביטוח בע"מ נ' חג'ג ואח'

הראל חברה לביטוח בע"מ נ' חג'ג ואח'

תאריך פרסום : 09/02/2011 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
13529-07
09/02/2011
בפני השופט:
ירון בשן

- נגד -
התובע:
הראל חברה לביטוח בע"מ
הנתבע:
1. אורה חג'ג
2. שירביט חברה לביטוח בע"מ
3. האשם קולגאסי
4. אילנה דיין

החלטה

בפני בקשה לביטול פסק-דין שניתן בהעדר הגנה. המבקש טוען לביטול מחובת הצדק, שכן כתב התביעה כלל לא הומצא לו ואף לא הומצא בכתובתו האמיתית ולחלופין מבקש שבית-המשפט יפעיל את שיקול דעתו לשם אותה תוצאה. התובעת טוענת שההמצאה נעשתה כדין ושהמבקש אינו מסוגל להתגונן לגוף הענין מפני התביעה. רוב טענות הצדדים לא נחוצות להכרעה.

בסעיף 14 לבקשה שהוגשה ביום 11.1.11 טוען המבקש כי באקראי נודע לו שניתן נגדו פסק-דין ביום 5.1.11. התובעת טענה שטענה זו אינה נכונה, וניתן לסתור אותה גם עפ"י רישום התנועות בתיק ההוצל"פ. על תגובתה לבקשה לא השיב המבקש.

מעיון בדו"ח התנועות אכן עולה שהחייב (דהיינו, המבקש - הנתבע 3) הפקיד כספים על חשבון חובו כבר ב -31.5.209 – משמע שהוא ידע על קיומו של חוב הנובע מפסק-דין שנה וחצי לפני המועד שננקב בבקשתו כמועד שבו "נודע לו לראשונה" על קיום פסק-הדין! לאור זאת לא רק שטענה עובדתית מהותית ומרכזית בבקשתו נסתרה, אלא שלמבקש אין הסבר מניח את הדעת לעיכוב הממושך בהגשת הבקשה.

בבירור בקשה לביטול פסק-דין מן הראוי לברר אם היתה הצדקה למתן פסק-הדין כפי שניתן וגם (ויש הגורסים שבעיקר), אם יש למבקש הגנה מהותית לגוף הענין. אלא, ששיקולים נכבדים אלה מוצאים את מקומם במסגרת דיונית הקבועה בסדרי הדין. דין בלי סדרי –דין אינו אלא תוהו ובוהו, שבו אין עשיית צדק, אלא שיפוט אינטואיטיבי ובהכרח מפלה. אף שניתן להאריך מועדים שנקבעו בתקנות לביצוע פעולות שונות, אין בית-המשפט רשאי לנהוג כאילו מועדים אלה לא נקבעו כלל. אין כל דין המעניק זכויות יתר דיוניות למי שטוען בבית-המשפט טענות עובדתיות מופרכות בעליל ומחייב להסיג את עקרון סופיות הדיון מפני רצונו (שהתאחר מאוד) לגשת לערכאות לבירור הגנתו. בנסיבות אלה הבקשה נדחית, המבקש – הנתבע 3 ישא בהוצאות התובעת (המשיבה) בסך 1000 ₪.

ניתנה היום, ה' אדר א תשע"א, 09 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ