הע"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
29968-07-13
30/04/2015
|
בפני השופטת:
רוית צדיק
|
- נגד - |
המאשימה:
מדינת ישראל עו"ד רינת יאיר איילון
|
המשיב:
רחל פנסקי עו"ד זרי חזן
|
החלטה |
1.בפני בקשת המאשימה להורות על תיקון כתב האישום אשר הוגש
כנגד הנאשמת בגין עבירה על חוק עובדים זרים , בחודש יולי שנת 2013.
2.לטענת המאשימה התיקון המבוקש הינו הוספת צו כניסה אשר ניתן על ידי בית המשפט, לרשימת עדי המאשימה.
עוד נטען כי משמדובר ברשומה מוסדית אשר הייתה ידועה לנאשמת ומשהבקשה מוגשת טרם דיון ההוכחות, לא יגרם לנאשמת כל נזק מצירופה בשלב זה.
3.הנאשמת התנגדה לבקשה וטענה כי הבקשה להוצאת צו חיפוש הינה פעולת חקירה לכל דבר ועניין על כן , לנאשמת עומדת הזכות לחקור את מבקש הצו.
כמו כן כי היה מקום להוספת עד התביעה לבר מצו בית המשפט.
עוד נטען כי המאשימה נזכרה כשנתיים לאחר הגשת כתב האישום, ערב דיון ההוכחות ,להגיש בקשה לתיקון כתב האישום, התנהלות הפוגעת בנאשמת ומשנה מצבה לרעה.
דיון והכרעה-
4.סעיף 91 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב),תשמ"ב- 1982 (להלן "החסד"פ") קובע כדלקמן:
"תובע רשאי, בכל עת עד לתחילת המשפט, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, במסירת הודעה לבית המשפט המפרטת את השינוי; בית המשפט ימציא העתק מן ההודעה לנאשם".
סעיף 92(א) לחסד"פ הדן בתיקון כתב האישום לאחר תחילת המשפט קובע כי:
![מלבן 2]()
"בית המשפט רשאי, בכל עת שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, ובלבד שניתנה לנאשם הזדמנות סבירה להתגונן; התיקון ייעשה בכתב האישום או יירשם בפרוטוקול.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת