תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל חדרה
|
12-106510-04-6
17/07/2011
|
בפני השופט:
הרשם אחטר אלכס
|
- נגד - |
התובע:
ב.מ.
|
הנתבע:
ש.ג.
|
החלטה |
בפני בקשת החייב 2 לביטול ההגבלה אשר הוטלה על חידוש רישיון הנהיגה שלו והנפקת רישיון נהיגה זמני לתקופה של 6 חודשים.
בבסיסו של חוק ההוצל"פ עומדות 2 תכליות: האחת, יצירת מנגנון אשר באמצעותו יוכלו זוכים לגבות את חובותיהם בצורה יעילה וזריזה. השנייה, הגנה על זכויות היסוד של חייבים אשר מצבם
הכלכלי אינו מאפשר להם לפרוע את חובותיהם.
בהליכי הגביה בהוצל"פ מופעל עקרון המידתיות, ורשם ההוצל"פ כפוף לו בהחלטותיו. על הרשם לבחון האם ההליך בו נקט הזוכה הינו ההליך המתאים והאם לא ניתן להשיג את אותה התוצאה באמצעות נקיטה בהליך אחר, אשר פגיעתו בחייב פחותה.
בהתאם לעקרונות הנ"ל, ניתנה במסגרת חוק ההוצל"פ(תיקון מס' 29) לרשמי ההוצל"פ האפשרות להטיל על חייבים הגבלות אישיות שונות כאמצעי לאכיפת חיוביהם, ובכלל זה, הגבלה על חידוש רישיון הנהיגה.
ההגבלות המנויות בסעיף 66 א' יוטלו על חייבים המשתמטים מתשלום חובותיהם בלבד.
תיק הוצל"פ זה נפתח ביום 21/7/2004 ויתרת החוב הנוכחית בו הינה 382,395 ש"ח.
מעיון בבקשת החייב עולה כי הוא עובד לפרנסתו כמתקין ומתקן מזגני אוויר וכלי הרכב משמש אותו ככלי עבודה לצורכי פרנסה.
עיינתי בבקשת החייב ושוכנעתי כי בנסיבות העניין ובמיוחד כאשר החייב הפקיד סך של 100,500 ש"ח ובקשתו בטענת "פרעתי", טרם הוכרעה, הותרת ההגבלה על כנה עלולה לפגוע בחייב ובעיסוקו וכן ביכולתו לפרנס ולכלכל את משפחתו.
החייב עתר בבקשתו והציע כי אורה על ביטול ההגבלה באופן זמני, למשך 6 חודשים, סבורני כי הצעתו של החייב ראויה ועל כן ובנסיבות העניין בלבד, אני מורה על ביטול ההגבלה אשר הוטלה
על רישיון הנהיגה של החייב וזאת למשך 6 חודשים מהיום בלבד.
בהתאם לאמור בסעיף 3א(ג) לחוק ההוצל"פ (תיקון מס' 33) התשע"א-2011 נקבע כי החלטות וצווים של רשם הוצאה לפועל דינם, לעניין אכיפה והוצאה לפועל כדין החלטה או צו של בית משפט.
משכך ולאור הסמכות שניתנה לי אני מוצא כי יש להיעתר לבקשת החייב ואני מורה למשרד הרישוי, להנפיק לחייב רישיון נהיגה זמני אשר תוקפו יעמוד למשך 6 חודשים מהיום.
_______________
אלכס אחטר
רשם ההוצאה לפועל