המ"ש
בית משפט השלום תל אביב - יפו לתעבורה
|
8795-05-16
28/06/2016
|
בפני השופט:
ישראל ויטלסון- שופט בכיר
|
- נגד - |
מבקש:
משה פריד
|
משיבה:
מדינת ישראל
|
החלטה |
העותר מבקש לקבל את יומו בבית המשפט וזאת מאחר כי לא הוא נהג ברכב אלא נהג שהשכיר את הזכות הציבורית לנהוג במונית שברשותו.
סעיף 229(א) לחוק סדר הדין הפלילי, קובע כי:
מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס, ישלם, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, את הקנס הנקוב בהודעה, לחשבון שצויין בה, זולת אם פעל באחת מדרכים אלה:
(1)..
(2) הודיע, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, בדרך שנקבעה בתקנות, שיש ברצונו להישפט על העבירה.
(ח2) לא שילם אדם את הקנס, חלפו המועדים להגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס או להודעה על בקשה להישפט לפי סעיף קטן (א), ולא הוגשו בקשות כאמור או הוגשה בזמן בקשה לביטול הודעת תשלום קנס ונדחתה, יראו אותו, בתום המועדים הקבועים בסעיף קטן (א) להגשת בקשות אלה, כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס...
עפ"ת(חי) 42281-01-13 בן-משה נ' מדינת ישראל
"כידוע, בימ"ש ייעתר לבקשה להארכת מועד להישפט רק אם קיימת סיבה מוצדקת, טעם ראוי או נימוק ממשי המסביר את אי ההתייצבות לדיון ובענייננו, את האיחור בהגשת הבקשה להישפט או אם דחיית הבקשה עלולה לגרום לעיוות דין - רע"פ 9142/01 סוריא איטליא נ' מ. י. פד נז (6) 793. על כך כתב כב' השופט ג'ובראן ברע"פ 1260/09 שלבי עאטף נ' מדינת ישראל (ניתנה ביום 2.6.09), את הדברים הבאים שהולמים את עניינו של המערער:
"לפי סעיף 229(ח2) לחוק סדר הדין הפלילי, משלא שילם המבקש את הודעת תשלום הקנס בתקופה הקבועה לכך, ולא הגיש בקשה להישפט במשך אותה תקופה, הרי רואים אותו כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת הקנס. ואילו סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי קובע שבית המשפט יהיה רשאי לקיים משפט לאדם שהגיש בקשה להישפט בגין הודעת קנס שהוגשה לאחר תקופת תשלום הקנס, מנימוקים שיירשמו (ראו רע"פ 2096/07 כוכבי נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 1.5.2007))".
לאור מכלול הנסיבות של מקרה זה, וכפי שעולה מהתצהירים שהוגשו לבית המשפט, נראה בבירור כי המבקש לא אחז ולא נהג ברכב בעת ביצוע העבירה נשוא הדיון כאן אלא נהג אחר, וכדי למנוע עיוות דין למבקש, אני מקבל את הבקשה.