חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המ"ש 6294-09-16 סובחי נ' משטרת ישראל/לשכת תביעות תעבורה גליל - עכו

תאריך פרסום : 15/11/2016 | גרסת הדפסה
המ"ש
בית משפט השלום עכו
6294-09-16
11/11/2016
בפני השופט:
אבישי קאופמן

- נגד -
מבקשים:
מוהרה סובחי
משיבים:
משטרת ישראל/לשכת תביעות תעבורה גליל - עכו
החלטה
 

 

המבקש עתר להארכת מועד להישפט בגין דוח תנועה מיום 6.7.15, טען כי לא הוא שנהג ברכב במועד הרלוונטי, אלא אחיו, וכי לא קיבל את הדוח ולא ידע עליו עד שפנה בחודש אוגוסט למשרד הרישוי לשם חידוש רשיונו.

 

המשיבה התנגדה לבקשה וטענה כי המבקש לא סתר את חזקת המסירה הקבוע בתקנה 44א לתקנות סדר הדין הפלילי.

 

לאחר קבלת התגובה ביקשתי פרטים ממרכז הגבייה באשר להליכים שננקטו לגביית החוב. מתגובת המרכז עולה כי למבקש נשלחו שתי דרישות בדואר רשום לכתובתו המלאה, לרבות מס' תיבת דואר, בחודשים מרץ ויוני.

 

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לדחות את הבקשה.

 

ראשית, צודקת המשיבה והמבקש לא סתר את חזקת המסירה שבתקנות. הדוח שנשלח אליו הוחזר מאחר ולא נדרש על ידו והוא לא הראה כי הייתה מניעה שאינה נובעת ממנו מקבלת הדוח. יתרה מכך, למבקש הומצאו שתי הודעות ממרכז הגבייה, ואף מהן יכול וצריך היה לדעת המבקש על הדוח, כך שטענתו שלא ידע עליו עד ערב הגשת הבקשה אינה יכולה להתקבל.

 

אולם מעבר לכך, התצהירים שצורפו לבקשה אינם מבססים חשש ממשי לעיוות דין. המדובר בתצהירים לקוניים, שאין בהם כל הסבר הכיצד יכולים לומר כיום, המבקש ואחיו, מי שהוא שנהג ברכב במועד שהוא יותר משנה לפני מועד הגשת הבקשה. התחושה העולה מתצהירים אלה היא של נסיון של האח לסייע לאחיו עקב הסנקציה שנקטה נגדו רשות הרישוי ואשר דורשת מעבר קורס בטרם חידוש הרשיון.

 

בנסיבות דומות כבר פסק בית המשפט המחוזי:

 

"התופעה של הסבת דוחות תעבורה, הינה תופעה שכיחה למדי והיא נעשית לרוב על ידי אזרחים המקבלים דיווח מרשות הרישוי אודות צבירת נקודות בגין עבירות תעבורה שעברו ובהתאם הודעה בדבר אמצעי תיקון – כגון הודעות על פסילת רישיון נהיגה או חובת ביצוע קורסים בנהיגה נכונה. או אז מתעורר האזרח ומבקש לגרוע מרשימת העבירות הרשומות לחובתו, עבירות מספר כדי להפחית את סכום הנקודות, כדי להסיר את רוע הגזירה של אמצעי התיקון. בבקשה מסוג בקשה זו מוטל הנטל על כתפי המבקש להוכיח כי לא הוא זה אשר עשה שימוש בכלי הרכב בעת ביצוע העבירה. תצהירים סתמיים וריקים מתוכן, אשר אין בהם כדי להסביר ולהבהיר מדוע יש לראות באדם האחר כאחראי, לא יתקבלו.

 

ע"פ 5242/08 באסם אבו קטן נ' מדינת ישראל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ