המ"ש
בית משפט השלום עכו תעבורה
|
5550-07-15
30/08/2015
|
בפני השופט:
אבישי קאופמן
|
- נגד - |
מבקשים:
הדיל פארס
|
משיבים:
מדינת ישראל
|
החלטה |
המבקשת עתרה להארכת מועד להישפט בגין דוח תנועה מיום 20.3.14. המבקשת טוענת כי לא ידעה על הדוח עד חודש יוני בו פנתה לרשות הרישוי לחידוש רשיונה וכי לא היא שנהגה ברכב במועד הרלוונטי, אלא אחיה.
המשיבה התנגדה לבקשה והציגה אישור בדבר המצאת הדוח לכתובתה של המבקשת וכן אישור על תשלום הקנס שבדוח עוד בחודש ינואר 2015.
בהקשר לתשלום הדוח ניתנה למבקשת הזדמנות להשלים טענותיה והיא הגישה תצהיר משלים שלה ושלם אביה לפיו שילם האב את הקנס בלא ידיעתה של המבקשת.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
כידוע, לפי הוראת סעיף 229(ח') לחסד"פ: "שילם אדם את הקנס רואים אותו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו".
לאור הוראה זו, קבע בית המשפט העליון כי הארכת מועד להישפט לאחר התשלום אפשרית רק בנסיבות חריגות ויוצאות דופן בהן לא ידע אדם ולא יכול היה לדעת על ההליך נגדו. ראו לעניין זה
רע"פ 2096/07 כוכבי נ' מדינת ישראל; רע"פ 8927/07 אבו עסב נ' מדינת ישראל; רע"פ 7839/08 קורנפלד נ' מדינת ישראל ורע"פ 9540/08 עופר מוסברג נגד מדינת ישראל והחלטות רבות אחרות.
כפי שקבע בית המשפט המחוזי בעניין כוכבי: "הדעת וההיגיון מחייבים שהיא יכולה לדעת על הדו"חות שנתקבלו בבית הוריה ושולמו על ידי אחיה. לפיכך אין היא יכולה להישמע בטענה שלא יכלה לדעת על הדו"חות ועל העבירות שביצע אחיה ועל תשלום הקנסות על ידי אחיה".
במקרה דנן התקבל הדוח בביתה של המבקשת, וגם אם אקבל טענתה כי שולם בידי אביה בלא ידיעתה אין בכך כדי לסייע לה, בהתאם להלכת כוכבי. המבקשת לא הראתה כי לא הייתה יכולה לדעת על הדוח, ואם אכן לא ידעה עליו היה זה רק כתוצאה מעצימת עיניים מצידה להודעה שהתקבלה בביתה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת