מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> המ"ש 2642-03-16 עזאם נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המ"ש 2642-03-16 עזאם נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 03/04/2016 | גרסת הדפסה
המ"ש
בית משפט השלום עכו
2642-03-16
29/03/2016
בפני השופט:
אבישי קאופמן

- נגד -
מבקשים:
אליאס עזאם
משיבים:
מדינת ישראל
החלטה
 

 

המבקש עתר להארכת מועד להישפט בגין דוח תנועה מיום 25.5.15. המבקש טען כי לא הוא שנהג ברכב במועד הרלוונטי וכי לאחר קבלתו העביר את הדוח לגיסתו – הנהגת אולם במקום להעביר את הדוח על שמה שילמה את הקנס שבצידו.

 

המשיבה מתנגדת לבקשה וטוענת כי אין מקום להארכת מועד לאחר התשלום.

 

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לקבל את עמדת המשיבה ולדחות את הבקשה להארכת המועד.

 

כידוע, לפי הוראת סעיף 229(ח') לחסד"פ: "שילם אדם את הקנס רואים אותו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו".

 

לאור הוראה זו, קבע בית המשפט העליון כי הארכת מועד להישפט לאחר התשלום אפשרית רק בנסיבות חריגות ויוצאות דופן בהן לא ידע אדם ולא יכול היה לדעת על ההליך נגדו. ראו לעניין זה

רע"פ 2096/07 כוכבי נ' מדינת ישראל; רע"פ 8927/07 אבו עסב נ' מדינת ישראל; רע"פ 7839/08 קורנפלד נ' מדינת ישראל, רע"פ 9540/08 עופר מוסברג נגד מדינת ישראל והחלטות רבות אחרות.

 

במקרה דנן התקבל הדוח אצל המבקש והוא העביר אותו לגיסתו "לטפל בו". בהמשך התקבלה הודעה בדבר תוספת פיגורים ושוב הועבר הדוח לגיסה, אשר שילמה אותו לפי הנטען. אינני מקבל את התנהגות המבקש כסבירה בנסיבות העניין.

 

מרגע שקיבל המבקש את הדוח היה עליו לוודא טיפול בו והיה עליו להגיש בקשה להישפט או בקשה להסבת הדוח על שם גיסתו ולא לסמוך עליה כי תעשה זאת. מקל חומר שהיה עליו לעשות זאת לאחר שהתקבלה הודעה בדבר צבירת פיגורים, ממנה חייב היה ללמוד כי הדוח המקורי לא טופל.

 

אין מדובר בנסיבות המצדיקות הארכת מועד לאחר תשלום, שכן לא רק שהמבקש לא הראה שלא ידע על הדוח, אלא שהוברר בצורה פוזיטיבית כי הוא ידע עליו. המקרה דנן דומה עד מאוד לעניין שבא בפני בית המשפט בעניין אבני. בעניין הנ"ל טען המערער כי לאחר קבלת הדוח העביר אותו לידי הנהגת שהתחייבה בפניו להסדיר את הסבת הדו"ח על שמה, לרבות תשלום הקנס על ידה. בית המשפט דחה את הבקשה להארכת המועד ובית המשפט המחוזי אישר החלטה זו תוך שהוא קובע:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ