בקליפת אגוז - מה דינו של אדם הנמצא במחלוקת כספית עם המתנ"ס המקומי?
1. עניינינו באדם שנוהג להתאמן בחדר כושר שבמתנ"ס המקומי. ברם, בין הצדדים ישנה מחלוקת כספית. לטענת הנהלת המתנ"ס המתאמן לא הסדיר וממאן הוא להסדיר חיוביו למכון הכושר. כל הפניות אליו נענו בסירוב שיטתי מצידו לשתף פעולה. המתאמן לעומת זאת טוען כי הוא כן השלים את חיוביו.
2. במקרה שלפנינו, מדובר במתאמן שלמרות טענות המתנ"ס ממשיך להתאמן בחדר הכושר תוך התעלמות בוטה מכל הפניות אליו. מה דינו?
3. והתשובה לכך חד משמעית ואינה משתמעת לשני פנים. בכל מקרה, על המתאמן לציית להוראות המתנ"ס ואינו רשאי לעשות דין לעצמו. באם המתנ"ס דורש ממנו לשלם וסבור הוא כי הדרישה לא ראויה, זכותו לפנות לערכאות. אך אין לו כל זכות להמשיך ולהתאמן ללא רשות. ואם עשה זאת, דינו כמסיג גבול וכעובר על החוק. ונציין כי אפילו נכונות כל טענותיו הכספיות כנגד המתנ"ס, הרי כשמבקשת ממנו הנהלת המתנ"ס או מי מטעמה לעזוב את המקום, חייב הוא לציית להוראותיה.
4. ממילא במקרה שלפנינו מן הראוי לדחות את טענות התובע ולהטיל עליו הוצאות למופת. והכל כפי שיתואר.
העובדות בקליפת אגוז
5. מר דניאל מקמלאן (להלן: "התובע") נהג להתאמן במכון הכושר שב"קאנטרי היל", בגבעת זאב. לימים, הפך חדר הכושר כחלק מהמתנ"ס המקומי- "גבע-המרכז לשירותים קהילתיים בגבעת זאב" (להלן: "הנתבעת 1" או "המתנ"ס"). בשל השינוי הנ"ל ושיפוצים שנערכו במקום, נתבקשו המנויים לבוא ולהסדיר את התשלומים מול המתנ"ס.
6. התובע אכן ניגש להסדרת התשלומים, ברם זאת עשה לאחר פניות חוזרות ונשנות אליו בהם מאן להסדיר את התשלום. לרבות, התערבות של המשטרה (להלן: "הנתבעת 2" או "המשטרה"). במעמד הסדרת התשלומים, הוצע לתובע תשלום בהוראת קבע או בתשלומים בכרטיס אשראי. ברם, התובע העדיף לשלם באמצעות שיק דחוי על כל הסכום.
7. זמן קצר לפני מועד הפרעון, ביקש התובע שלא יופקד השיק. במקום השיק שילם בכרטיס אשראי בארבעה תשלומים את כל הסכום.
8. בתאריך 1/2/08, הודיעה הנתבעת 1 כי הבריכה שמהווה חלק משירותי המתנ"ס, תיסגר לכמה חודשים לצורך בשיפוצים. במקביל להודעת הנתבעת 1 התובע נתן הוראה לביטול עסקה בתשלומים מול הנתבעת 2. זאת עשה התובע לאחר שנגבה התשלום הראשון בלבד (קרי, חסרו 3 תשלומים).
9. מכאן ואילך החלו הבעיות בין הצדדים, שכן התובע המשיך להופיע אצל הנתבעת 2 והאחרונה הפצירה בו כי עליו להסדיר חובותיו. התובע צאן להישמע לנתבעת 1 ו/או לעובדיה והמשיך להתאמן המכון כושר תוך התעלמות בוטה מכל פנייה אליו בנושא התשלומים. בשלב מסוים נאלצה הנתבעת 1 לערב את המשטרה אשר הגיעה מספר פעמים למכון כושר ואף מספר פעמים נאלצה לעכב את התובע בשל סירובו לשתף עימה פעולה.
גדר המחלוקת וטענות הצדדים
10. התובע טוען כי המנוי שלו אומנם הסתיים אך הנ"ל הגיע להסדר עם מנהל הקאנטרי. התובע טען כי עשה מנוי לכל משפחתו, קרי לרעייתו ולשני ילדיו, ברם, בשל כך שמאנו לנצל את מנויים הגיע התובע להסדר עם המנהל כי המנויים ה"מוקפאים" של בני משפחתו יעברו על חשבון המשך המנוי שלו. זאת ועוד טען התובע כי בשל השיפוצים בבריכה הנתבעת 1 עוד חייבת לו כסף שטרם שילמה.
11. לאור האמור, טען התובע בפני שתי הנתבעות כי חובו מוסדר ואין הוא חייב בתשלומים נוספים לנתבעת 1. כמו כן, טען התובע כי לאחר שקיבל יחס מבזה מהנתבעות שוב ביקש להסדיר חובו זאת תחת מחאה, ע"פ דבריו, ולמרות שאין הוא חייב בתשלום נוסף, אך פניותיו לא נענו כיאות.
מנגד טוענות הנתבעות כדלקמן:
12. הנתבעת 1 טוענת כאמור לעיל כי התובע אכן הגע למשרדיה על מנת להסדיר תשלומיו, ברם, לאחר גבית התשלום הראשון ביטל הוא את העסקה מול חברת האשראי שלו כך שנשאר בחוב אצל הנתבעת 1.
13. הנתבעת 1 הוסיפה כי נעשו מספר רב של פניות תובע, הן בעל פה בהיותו במכון והן בכתב אך ללא הועיל. התובע המשיך מתעלם מדברי הנתבעת 1 והגיע למכון כושר בקביעות חרף הפצרותיה. עד שלבסוף ובלית ברירה נאלצה הנתבעת 1 לפנות לנתבעת 2 על מנת שיפנו את התובע בשל הסגת גבול.
14. כמו כן, טוענת הנתבעת 1 כי בעניין טענות התובע לגבי "הקפאת המנויים", אין שום תיעוד אצלה או אחר שהתובע יכול להציג שאכן הוקפאו המנויים של יתר בני משפחתו ו/או שמנויים אלה עברו על חשבון מינויו של התובע. לא זו אף זו, כי לטענת הנתבעת 1 כבר עבר תוקפם של מנויי יתר בני משפחתו.
15. הנתבעת 2 טוענת כי כל פעולותיה נעשו כדין. כמו כן, הנתבעת 2 מוסיפה כי התובע סרב לשתף פעולה עימה כל פעם ששוטר הגיע אליו על כן נאלצו לעכבו בכל פעם. יתר על כן, הנתבעת 2 טוענת כי התובע הורחק בצו בית משפט מיום 18/7/07 למשך 10 ימים מהמכון אך גם בזה לא עמד והנתבעת 2 נאלצה להתערב שוב. וכן כל התערבויותיה נעשו ע"פ חוק ותוך יחס הולם לתובע והתנהגות ללא רבב.