|
תאריך פרסום : 06/02/2020
| גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום אשקלון
|
42915-07-16,37427-08-18
28/01/2020
|
בפני השופטת:
ענת חולתא
|
- נגד - |
המאשימה:
מדינת ישראל
|
הנאשמים:
אפרים חג'ג'
|
הכרעת דין |
רקע:
-
בעניינו של הנאשם תלויים ועומדים שני כתבי אישום בתיקים שבכותרת, שהדיון בהם התקיים במאוחד, לבקשת הצדדים. המדובר בכתבי אישום שהוגשו בקשר להפעלת עסק של הנאשם, המצוי בתחומי הגן הלאומי אשקלון.
במקור, יוחסו לנאשם בכתבי האישום גם עבירות של הקמת רעש (לפי סעיף 13 לפי חוק עזר גנים לאומיים ושמורות טבע, תשכ"ז-1967 (להלן – חוק העזר)), בשל הפעלת מוסיקה באמצעות רמקול שהוצב על קיר בית העסק בנוסף לעבירות משמעת והפרעה לפקח (לפי סעיפים 22 ו-23 לחוק העזר).
-
ביום 6.5.19 התקבלה בחלקה טענה מקדמית שהעלה הנאשם, לפי סעיף 149(4) לחסד"פ, כי כתבי האישום כפי שהוגשו בפניי אינם מגלים את העבירה של הקמת רעש, לפי סעיף 13 לחוק העזר והוריתי על ביטול האישום נגד הנאשם בעבירה זו, בשני כתבי האישום (ובסך הכל שלוש עבירות). נדחתה טענת הנאשם, כי בגין כך יש להורות גם על ביטול עבירות המשמעת.
בתמצית, נקבע בהחלטה, כי כתב האישום כנוסחו בפניי אינו מגלה עבירה, שכן אין מפורטות בו עובדות המייחסות לנאשם הקמת רעש, מלבד עצם הפעלת המוסיקה. נקבע, כי על פי לשון החוק ופרשנותו, עצם הפעלת מוסיקה בגן הלאומי אינה מקימה עבירה של הקמת רעש ועל כן אין די בציון עובדה זו כשלעצמה כדי להקים את העבירה.
עוד נקבע בהחלטה, כי יש להבחין בין השאלה האם כתב האישום, כנוסחו בפניי, מגלם פוטנציאל להרשעת הנאשם בעבירה שיוחסה לו (או בעבירה דומה) ובין שאלת דיות חומר הראיות שנאסף אל התיק ושאלת דרכי ההוכחה של העבירות. כפועל יוצא מכך נקבע, כי אין במסקנה בנוגע לעבירה של הקמת רעש, כדי להשליך על העבירות הנוספות המיוחסות לנאשם. זאת, מאחר שבנוגע לעבירות האחרות, כתב האישום מגלם פוטנציאל להרשעה ועל כן דינן להיות מוכרע על פי טיבו ותוכנו של חומר הראיות שבתיק.
-
המאשימה לא ביקשה לתקן את כתב האישום או להגיש כתב אישום חדש בעקבות ההחלטה. בנסיבות האמורות נותרו בפניי בשני כתבי האישום המעשים והעבירות כדלקמן:
על פי האישום הראשון בת"פ 14742-02-16 ביום 7.5.15 סמוך לשעה 13:10 השמיע הנאשם מוזיקה באמצעות רמקול שהוצב על קיר בית העסק אותו הוא מפעיל בתחומי הגן הלאומי אשקלון. הנאשם התבקש להפסיק את השמעת המוסיקה וסירב.
בגין כך מיוחסת לנאשם עבירת משמעת לפי סעיף 23 לחוק העזר.
על פי האישום השני, ביום 30.9.15 סמוך לשעה 12:00 השמיע הנאשם מוזיקה באמצעות רמקול שהוצב על קיר בית העסק אותו הוא מפעיל בתחומי הגן הלאומי אשקלון. הנאשם התבקש להפסיק את השמעת המוסיקה וסירב. למחרת, החל מהשעה 12:00 המשיך הנאשם להשמיע מוסיקה ממערכת ההגברה של בית העסק, למרות שידע שהדבר אסור. למקום הגיע פקח שביקש לתפוס את הרמקול ממנו הושמעה המוסיקה, אך הנאשם מנע ממנו לבצע את התפיסה.
בגין כך מיוחסות לנאשם עבירות של הפרעה לפקח (לפי סעיף 22 לחוק העזר) ועבירת משמעת, (לפי סעיף 23 לחוק העזר).
על פי כתב האישום בת"פ 37427-08-18 ביום 21.8.17 סמוך לשעה 17:20 השמיע הנאשם מוזיקה באמצעות רמקול שהוצב על קיר בית העסק אותו הוא מפעיל בתחומי הגן הלאומי אשקלון. הנאשם התבקש להפסיק את השמעת המוזיקה ברמקולים, אך סירב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|