תתע"א
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
|
875-07-12
26/07/2012
|
בפני השופט:
דוד לנדסמן
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד טלי כהן
|
הנתבע:
שלום גיא שמעון עו"ד יאיר גרוס
|
הכרעת דין |
הנני מרשיע את הנאשם בעבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום המתוקן. (מצ"ב כתב אישום מתוקן וכן דוחות המצורפים).
<#3#>
ניתנה והודעה היום ז' אב תשע"ב, 26/07/2012 במעמד הנוכחים.
גזר דין
הנאשם הודה בכתב אישום מתוקן בתיק זה לפיו נתפס ביום 24.6.12 נוהג במהירות של 152 קמ"ש.
היום הוא נותן את הדין על עבירה זו וגם על שתי עבירות נוספות לפיהן ביום 5.3.11 הסיע נוסעים ברכב ללא מלווה ואילו ביום 6.8.11 נהג במהירות של 149 קמ"ש.
על פי התיקון לחוק בית המשפט אמור להתחיל את גזר הדין עם קביעת "מתחם העונש הראוי" ורק לאחר מכן לבחון את נסיבות המקרה ונסיבות האישיות של הנאשם שעומד לדין בפני בית המשפט.
לטעמי מאד קשה לנתק את הנסיבות האישיות של הנאשם ואף הנסיבות של ביצוע העבירה מעצם העבירה עצמה, מאחר וגזר הדין אמור לשכלל בין כל הגורמים, כל מקרה לגופו של עניין, כל עבריין נבדק לפי הנסיבות שלו ואין העבירה בעצמה עומדת מנותקת מכל יתר נסיבות המקרה.
אולם, כמצוות המחוקק הוגש בפני פסק הדין שניתן בע"פ (מחוזי ב"ש) 6304/09 בו נותנת כב' השופטת רז לוי מספר דוגמאות של ענישה בעבירות של נהיגה במהירות דומה למהירות המיוחסת לנאשם בתיק זה.
ניתן ללמוד מאותו פסק דין כי פרט לדוגמאות של החמרה משמעותית במקרים בודדים, הונחו בפני בית המשפט המחוזי דוגמאות ענישה של פחות או יותר בן 3 ל-4 חודשי פסילה בגין מקרה בודד של נהיגה במהירות של 150 קמ"ש ואפילו קצת יותר.
באותו מקרה היה מדובר בערעור על נהגת שנהגה במהירות של 165 קמ"ש, אבל עם וותק נהיגה של כ-10 שנים ללא כל הרשעה קודמת.
כמו כן הציג ב"כ הנאשם דוגמא של בית משפט זה לפיו בגין מהירות של 151 קמ"ש והסתפק בית המשפט ב-60 ימי פסילה, אבל במקרה זה היה מדובר בעולה חדש עם 5 שנות נסיון, עבר תעבורתי נקי ואישה בהריון מתקדם.
במקרה דנן לא ניתן להתעלם כי מדובר בנהג חדש, התחיל את דרכו בנהיגה ללא מלווה שבעצמה מחייבת עונש פסילת מינימום, המשיך ונתפס מספר חודשים לאחר מכן בעבירת המהירות של 149 קמ"ש וכעבור פחות משנה בעבירה נשוא תיק זה.
במצב עניינים זה לא ניתן לומר כי מדובר בכשלים חד פעמיים וחבל כי גם אם מדובר באזרח נורמטיבי, שהשתחרר מצה"ל ועומד בפני חיים אזרחיים, לא למד את הלקח ולא שיפר את נהיגתו אחרי ביצוע העבירות הראשונות.
לכן אני סבור כי גם לפי הקו "המקל", לא ניתן להסתפק בפסילה לתקופה קצרה וחייב עונש הפסילה לשקף את כל התנהלות הנאשם במשך כל התקופה.
מאחר לדברי ב"כ הנאשם עדיין מחדש עבודה לא יחמיר בית המשפט בגובה הקנס, אם כי היה מגילו קנס מאד רציני.
לאור כל האמור לעיל, הנני גוזר על הנאשם העונשים הבאים :