ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
14419-09-09
09/10/2011
|
בפני השופט:
אבי פורג
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל (באמצעות פרקליטות מחוז ת"א מיסוי וכלכלה) עו"ד טבנקין
|
הנתבע:
מאיר דור עו"ד רובין בלן והראל
|
הכרעת דין |
מחמת הספק אני מזכה את הנאשם מהעברה המיוחסת לו בכתב האישום.
כתב האישום
חברת תפן הנדסת תעשייה וניהול וניתוח מערכות בע"מ (להלן: "תפן ו/או החברה") הייתה במועדים הרלוונטיים לכתב האישום חברה ציבורית שניירות הערך שלה נסחרו בבורסה לניירות ערך בתל-אביב בע"מ (להלן: "הבורסה"). החברה סיפקה שירותי ייעוץ בתחומי הניהול, התפעול, הנדסת תעשייה ומחשוב מערכות מידע.
במועדים הרלוונטיים לכתב האישום כיהן הנאשם כיו"ר דירקטוריון תפן ומתוקף תפקידו כיו"ר הדירקטוריון קיבל הנאשם דיווח חודשי על מצבה הכספי של תפן מסמנכ"ל הכספים וכן קיבל דיווח שוטף בדבר מצבה.
נוכח האמור לעיל ענה הנאשם בתקופה הרלוונטית לכתב האישום להגדרת המונח "איש פנים" כמשמעותו בחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968 (להלן: "חוק ניירות ערך"), בחברת תפן.
הדו"חות התקופתיים של תפן לרבעון השלישי של שנת 2003 (להלן: "הדו"חות") פורסמו ביום 23.11.03 ושיקפו שינוי לרעה במצבה הכספי של החברה הן ביחס לרבעון המקביל אשתקד והן ביחס לרבעון השני בשנת 2003. ההרעה באה לידי ביטוי בדו"חות תפן בנתוני ההכנסות, ברווח הגולמי, ברווח התפעולי וברווח הנקי לתקופה.
ביום 16.11.03, כשבוע לפני פרסום הדו"חות, הורה הנאשם למכור את אחזקותיו האישיות במניות תפן מחשבונו האישי מס' 625555 בבנק מזרחי סניף 26 באר שבע. כל אחזקותיו של הנאשם במניות תפן בחשבון הנ"ל נמכרו בין התאריכים 16 - 18 לחודש נובמבר 2003, וזאת על פי הוראתו כמפורט לעיל. המכירות נעשו בארבע עסקאות בסך כולל של 4,299 ע.נ. מניות תפן והנאשם קיבל תמורתן סך של 165,841 ש"ח לחשבונות.
יום למחרת פרסום הדו"חות ביום 24.11.03 ירד שער מניית תפן ב- 23.5%.
ההרעה במצבה של תפן לא הייתה ידועה לציבור בעת שהנאשם מכר את המניות. בהרעה הנ"ל במצבה של תפן כאמור בדו"חות היה כדי לגרום לשינוי משמעותי במחיר ניירות הערך של חברת תפן אילו נודעה לציבור. ככזה, מהווה המידע בדבר ההרעה הנ"ל מידע פנים כהגדרתו בחוק ניירות ערך.
בעת שהורה הנאשם על המכירות במניית תפן היה מצוי בידיו מידע פנים לגבי תפן.
בעשותו את המעשים כאמור לעיל, עשה הנאשם עסקה של שימוש במידע פנים בידי איש פנים.
הנאשם הואשם בעבירה לפי סעיף 52 ג. לחוק ניירות ערך - איש פנים בחברה העושה שימוש במידע פנים.
תשובת הנאשם לכתב האישום
הנאשם אישר את הפרטים לגבי חברת תפן ולא כפר בכך שבמועדים הרלוונטיים לכתב האישום כיהן כיו"ר דירקטוריון תפן.
הנאשם לא כפר בכך שמתוקף כהונתו כיו"ר דירקטוריון תפן ענה באופן פורמאלי להגדרת המונח "איש פנים" כמשמעותו בחוק ניירות ערך, אך כפר בכך שענה להגדרת המונח "איש פנים" באופן מהותי ומתוקף כך שקיבל דיווח חודשי ודיווח שוטף על מצב החברה.
הנאשם אישר את מועד פרסום הדו"חות התקופתיים של תפן לרבעון השלישי של שנת 2003 ביום 23.11.03 וגם אישר שהדו"חות הנ"ל שיקפו שינוי לרעה חשבונאי בדו"חות הכספיים של החברה ביחס לדוחותיה לרבעון המקביל אשתקד ולרבעון השני של שנת 2003. הנאשם כפר ביתרת האמור בסעיף 5 לכתב האישום בנוגע לאופן בו באה ההרעה לידי ביטוי בדו"חות תפן וזאת, בין היתר, מחמת האופן הכללי והגורף בו נוסח סעיף 5 לכתב האישום.
הנאשם אישר כי ביום 16.11.03 ניתנה על ידו הוראה למכור במהלך תקופה של עד 14 ימים ממועד מתן ההוראה, ניירות ערך, לרבות מניות תפן, שהוחזקו בחשבון הבנק שלו מס' 625555. עוד אישר כי על פי הוראתו כאמור לעיל נמכרו כל אחזקותיו במניות תפן בחשבון האמור בין התאריכים 16 - 18 בנובמבר 2003 וזאת בארבע עסקאות בסך כולל של 4,299 ע.נ. מניות תפן וכן את סכום התמורה בסך של 165,841 ש"ח.
הנאשם אישר כי יום למחרת פרסום הדו"חות ביום 24.11.03 ירד שער מניות תפן ב- 23.5%.
הנאשם כפר בכך שההרעה במצבה של תפן לא הייתה ידועה לציבור בעת שהוא מכר את המניות וכי בהרעה היה כדי לגרום לשינוי משמעותי במחיר ניירות הערך של ניירות תפן אילו נודעה לציבור. הנאשם גם כפר בכך שהמידע בדבר ההרעה כאמור לעיל מהווה מידע פנים וכן כי מידע הפנים הנ"ל היה מצוי בידיו.