ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
18963-08
30/06/2010
|
בפני השופט:
עירית כהן
|
- נגד - |
התובע:
קופת חולים כללית-ההסתדרות הכללית
|
הנתבע:
ג' י ליאן הירש
|
|
החלטה
לפניי בקשת הנתבעת להורות על עיכוב ביצוע פסק הדין שניתן נגדה ביום 17.3.10 עד לסיום הדיון בערעור שהוגש על ידיה לבית המשפט המחוזי. לחילופין מבקשת הנתבעת להורות על עיכוב ביצוע חלקי בסכום שלא יפחת מ- 175,000 ₪, ולחילופי חילופין להורות על הפקדת הסכום או חלקו בחשבון נאמנות שינוהל על ידי ב"כ התובעת.
לטענת הנתבעת סיכויי הערעור טובים. עוד לטענתה, אם יבוצע פסק הדין ומאוחר יותר יתקבל הערעור ייגרם לה נזק בלתי הפיך, שכן כפי שעולה מעדות התובעת, היא אישה מבוגרת ולא בריאה אשר אינה עובדת למחייתה, וקיים חשש כבד כי הנתבעת תתקשה לשוב ולגבות ממנה את הסכום שנפסק לטובתה.
לטענת התובעת יש לדחות את הבקשה. ראשית, משום שסיכויי הערעור אינם טובים כלל, שכן הוא מופנה בעיקר כלפי קביעות עובדתיות, אשר ערכאת הערעור ממעטת להתערב בהן. שנית, משום שהנתבעת לא עמדה בנטל המוטל עליה להוכיח כי התובעת תתקשה להשיב את הכספים במידה ויתקבל הערעור.
לטענת התובעת היא במצב כלכלי איתן: אין לה חובות, היא אינה נתמכת על ידי איש, היא מקבלת פנסיה, נשואה לבעלה, יש לה בית ורכב ואין צל של חשש כי לא תתקשה להשיב את הכסף לנתבעת במידת הצורך.
הכלל הוא כי בהגשת ערעור על פסק דין כשלעצמה אין כדי להצדיק את עיכוב ביצועו. עיכוב ביצוע יינתן מקום שבו מתקיימים שני תנאים: הראשון – כי למבקש סיכויי הצלחה בערעור שהגיש. השני – כי אם יזכה המבקש בערעור, לאחר שפסק הדין כבר בוצע, יהא זה מן הנמנע או קשה להשיב את המצב לקדמותו.
הנתבעת מסכימה כי עליה הנטל להוכיח שהתובעת לא תוכל להשיב את הכספים במידה ויתקבל הערעור.
הנתבעת לא עמדה בנטל זה. בכך שהתובעת היא אישה מבוגרת ולא בריאה ושאינה עובדת למחייתה אין די על מנת להעיד על חשש ממשי כי הנתבעת תתקשה לגבות ממנה את הכסף במידה ויתקבל הערעור.
בפסק הדין בעניין פת (ע"א 3590/08 המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ נ' פת (פורסם במאגרים, 21.5.08)), אליו מפנה הנתבעת כאסמכתא לדבריה, עוכב, אמנם, סכום של 750,000 ₪, אך זאת מתוך למעלה מ- 5 מיליון ₪ שנפסקו לטובת התובע, ותוך התחשבות בכך שהתובע היה בעל חובות ובכך שסכום הפיצוי מהוון לשנים רבות לעתיד לבוא.
אני דוחה, אפוא, את הבקשה.
ניתנה היום, י"ח תמוז תש"ע, 30 יוני 2010, בהעדר הצדדים.