חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

היעדרות בת 3 חודשים ממקום העבודה בשל צו הרחקה מאזור מקום העבודה אינה התפטרות

תאריך פרסום : 20/12/2007 | גרסת הדפסה
ד"מ
בית דין אזורי לעבודה בתל-אביב - יפו
7311-05,7310-05
02/12/2007
בפני השופט:
חגית שגיא - סגנית נשיא

- נגד -
התובע:
ביטון גבריאל
הנתבע:
נחמן שלומי
עו"ד שלמה בכור
פסק-דין

1.         בפני תביעה לתשלום פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת.

2.   העובדות אשר אינן שנויות במחלוקת בין הצדדים, כעולה מחומר הראיות, הינן כדלהלן:

            א.        בבעלות הנתבע עסק לייצור ולשיווק אופנה, בשם "SUNSET".

התובע עבד אצל הנתבע, כגזרן, מיום 1/1/02 ועד ליום 21/2/04. מקום העבודה היה בתל אביב.

ב.   ביום 20/2/04, לאחר שהתובע תקף את אשתו, הוא נעצר למשך 4 ימים. עם שחרורו מהמעצר, ניתן נגד התובע צו הרחקה, האוסר עליו להכנס לאיזור תל אביב למשך 3 חודשים.

התובע התקשר אל הנתבע ויידע אותו בדבר צו ההרחקה האיזורי אשר ניתן נגדו.

ג.    ביום 27/2/04 פירסם הנתבע מודעה בעיתון לפיה דרוש גזרן במשרה מלאה (נ/2) וביום 29/2/04 ראיין הנתבע מועמדים רבים לתפקיד (נ/3).

ד.   ביום 18/3/04 ביטל בית משפט השלום את צו ההרחקה אשר אסר על התובע להכנס לאיזור תל אביב.

ה.   חודשים מספר לאחר שבוטל צו ההרחקה נגד התובע, התקשר אליו שותפו של הנתבע, מר רפי ג'רבי, והתובע סיפר לו כי הוא עובד בסלון כלות ומשתכר סך של 7,000 ש"ח (עדות התובע בעמודים 3 ו- 4, עדות הנתבע בעמוד 5).

ו.    ביום 31/8/04 פנה הנתבע לשירות התעסוקה בחיפוש אחר גזרן (נ/4).

3.   לגרסת התובע, זמן קצר לאחר שבוטל צו ההרחקה האיזורי נגדו, הוא התקשר אל הנתבע וביקש לחזור לעבודה. הנתבע ביקש לחשוב על העניין במשך שבוע וכאשר התקשר התובע אל הנתבע לאחר כשבוע - הודיע לו הנתבע, כי אין באפשרותו להעסיקו.

אשר על כן, לגרסת התובע, הוא פוטר מעבודתו וזכאי  לתשלום פיצויי פיטורים בסך 12,418 ש"ח (לפי שכר קובע בסך 5,798 ש"ח) ולחלף הודעה מוקדמת, בסך 5,798 ש"ח.

4.   לגרסת הנתבע, לאחר שהתובע נעצר וקיבל צו הרחקה איזורי - הוא התפטר מעבודתו.

הנתבע הכחיש כי התובע יצר עמו קשר וביקש לשוב לעבודה לאחר שבוטל צו ההרחקה האיזורי נגדו.

5.   התובע והנתבע העידו בפני וסיכמו את טענותיהם בכתב.

6.   לאחר שעיינתי בכל החומר שבפני, שמעתי את העדויות וקראתי את סיכומי הצדדים, אני קובעת כדלהלן :

א.   אין חולק, כי בתקופה בה צו ההרחקה האיזורי נגד התובע היה בתוקף - לא היה באפשרותו לעבוד אצל הנתבע.

עם זאת, איני מקבלת את גרסת הנתבע, כי כאשר התובע הודיע לו כי ניתן נגדו צו הרחקה איזורי למשך 3 חודשים - הוא התפטר מעבודתו. לתובע לא היה כל רצון להתפטר מעבודתו ולהמנע מלחזור אליה בתום תקופת צו ההרחקה.

גרסתו של התובע, אשר היתה עקבית ומהימנה, היתה כי לא התפטר מעבודתו וכי זמן קצר לאחר שבוטל צו ההרחקה - התקשר לנתבע וביקש לחזור לעבודתו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ