מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה 2207/15 פלוני נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה 2207/15 פלוני נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 05/04/2015 | גרסת הדפסה
בש"פ
בית המשפט העליון
2207-15
01/01/0001
בפני השופט:
מ' מזוז

- נגד -
העורר:
פלוני
עו"ד יהודה פריד
עו"ד קרן מזרחי-גורן
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד מורן פולמן
החלטה




ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת ד' שריזלי) מיום 26.3.2015 בתיק מ"ת 14892-03-15. 

 

  1. נגד העורר הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של אינוס, מעשים מגונים בכוח ומעשים מגונים, בקטינה בת משפחתו. על פי המתואר בכתב האישום, בחודשים יוני-ספטמבר 2008 נהג העורר, במספר רב של הזדמנויות ובאופן תדיר, לבצע בבתה של אשתו, קטינה ילידת 1991 (להלן: המתלוננת), מעשים מגונים ומעשי אינוס, חלקם בכוח ותוך גרימת כאב למתלוננת.

 

  1. בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשת המדינה למעצר העורר עד לתום ההליכים נגדו. בדיון שהתקיים בבקשה ביום 15.3.2015 הסכים העורר לקיומן של עילת מעצר וראיות לכאורה, אולם ביקש לשחררו לחלופת מעצר בבית הוריו באשדוד. דיון נוסף בבקשה נקבע ליום 22.3.2015 לאחר קבלת תסקיר מעצר בעניינו של העורר.

 

  1. בתסקיר שהוגש ציין שירות המבחן את התרשמותו, כי לעורר גורמי סיכון שמקורם בדחפים מיניים מוגברים וכי הסיכון להישנות ההתנהגות המינית הפוגענית של העורר מתמקד בעיקר בסביבתו הקרובה וכנגד נשים חלשות ממנו. בצד זאת התרשם כי אין לעורר דפוסי חשיבה עברייניים או סטיה מינית פדופילית, וכי למעצר היתה השפעה מרתיעה על העורר. לפיכך, העריך שירות המבחן כי ניתן לצמצם את הסיכון הנשקף ממנו באמצעות חלופת מעצר בעלת גבולות ברורים בבית הוריו, תוך מניעת הגעת בני משפחתו וקטינים למקום. על כן המליץ על שחרורו של העורר לחלופת מעצר בבית הוריו בתנאים מגבילים ולהעמידו בפיקוח מעצר של שירות המבחן למשך 6 חודשים.

 

  1. אחר דיון הורה בית המשפט על מעצרו של העורר עד תום ההליכים. בית המשפט קבע, כי המסוכנות הנשקפת לציבור מן העורר נגזרת מעצם המעשים הקשים והחמורים שביצע לכאורה, לאורך מספר חודשים, במועדים רבים ובמקומות שונים. לכך מצטרפים גורמי הסיכון שצוינו בתסקיר שירות המבחן, אשר הלמו את המסוכנות הנשקפת מכתב האישום. נוסף למסוכנות, התייחס בית המשפט לאפשרות שיבוש הליכי משפט בשים לב לכך שמדובר בעבירות מין בתוך התא המשפחתי. אשר לטענת העורר לפיה המתלוננת כבשה את התלונה במשך מספר שנים הוסיף בית המשפט כי יש ליתן לכך משקל, אולם בנסיבות המקרה הסבריה כי ביקשה למנוע סבל מאמה ושבר משפחתי אינם בלתי מתקבלים על הדעת. בית המשפט הפנה לפסיקה לפיה מקום שמדובר בעבירות מין רבות וחמורות שבוצעו לכאורה לאורך זמן ממושך, מעצר עד תום ההליכים הוא הכלל והשחרור לחלופת מעצר הוא החריג. בית המשפט סבר כי המקרה שלפניו אינו בא בגדר החריגים לכלל, על אף המלצת שירות המבחן, והורה כאמור על מעצרו של העורר. בשולי הדברים ציין בית המשפט, כי אין הוא שולל אפשרות לשקול מחדש שחרור לחלופה לאחר שתשמענה עדויות המתלוננת ואמה.

 

  1. על החלטה זו הוגש הערר.

 

  1. בכתב הערר ובטיעונו בעל-פה לפני משיג העורר, באמצעות בא כוחו, על החלטת בית המשפט קמא להורות על מעצרו, וזאת בעיקר לאור תסקיר שירות המבחן אשר המליץ על שחרורו לחלופת מעצר. בא-כוח העורר הדגיש, כי שירות המבחן התרשם שהעורר נעדר דפוסי התנהגות וחשיבה עברייניים או דפוסים המעידים על סטייה מינית. לטענתו, יש בחלופת המעצר שהוצעה כדי לאיין את המסוכנות אליה מתייחס התסקיר, המתמקדת בעיקר בנשים חלשות המוכרות לעורר, והוסיף כי שירות המבחן ציין כי התרשם באופן חיובי מהורי העורר אשר הוצעו לשמש כמפקחיו של העורר במעצר הבית. עוד נטען, כי עוצמת עילות המעצר פוחתת בשים לב לכך שהמתלוננת כבשה תלונתה במשך 7 שנים והגישה אותה על רקע הליך הגירושין בין העורר לבין אם המתלוננת, ולאור העובדה שלאורך השנים המתלוננת ובעלה לא ניתקו את הקשר המשפחתי עם העורר ואם המתלוננת.

 

  1. מנגד, טענה ב"כ המשיבה, כי אין מקום להתערב בהחלטת בית המשפט שלא לשחרר את העורר בחלופת מעצר נוכח המסוכנות הנשקפת ממנו. לטענתה, מסוכנות העורר קמה ונלמדת ממעשיו החמורים, מהותם, תדירותם והאכזריות בה בוצעו, תוך ניצול הסמכות ההורית. אף מתסקיר המעצר, נטען, עולה תמונה של מסוכנות גבוהה, שכן התסקיר מתאר דחפים מיניים מוגברים וסיכון להישנות התנהגותו המינית הפוגענית של העורר כלפי סביבתו הקרובה, ובעיקר צעירות וקטינות מתבגרות, שהן חלשות וכפופות לו. לטענתה, אין גם ממש בניסיון לבסס הפחתת המסוכנות נוכח הקשר שנשמר בין המתלוננת ובעלה לעורר ואשתו (אם המתלוננת), זאת כאשר מתיאורי האם והמתלוננת עולה תמונה של מערכת יחסים עכורה לאורך השנים הללו, בניגוד לתיאורי העורר. כן נטען, כי המתלוננת נמנעה מתלונה נגד העורר בזמן אמת נוכח המחיר הכבד הכרוך בחשיפת מעשים כאלה בחברה החרדית אליה הם משתייכים, ובשל רצונה שלא לפגוע באמהּ. אולם מיד עם הודעת אמהּ כי בכוונתה להתגרש מהעורר היא מסרה את התלונה. ולבסוף נטען, כי למסוכנות להישנות העבירות מצטרף גם החשש לשיבוש הליכים, אשר הוא חשש "טבוע" כשמדובר בעבירות מין בתוך המשפחה, וכן הנזק לשלומה הנפשי של מתלוננת מעצם שחרור העורר בחלופה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ