- בבקשה מיום 15.01.2012 למתן צו למיצוי הליכים כנגד החייב מכח סמכותי על פי סעיף 27 (א)(2) לחוק הערבות, התשכ"ז-1967.
- בהערה מקדימה אציין, כי הערב (צד ג') התנגד בתגובתו מיום 29.02.2012 לבקשה למיצוי הליכים וטען, כי הזוכה לא מיצה את כל ההליכים נגד החייב. עוד נטען, כי החייב נמצא בתביעות ו/או הליכים משפטיים מול המל"ל והוא אמור לקבל כספים ויש להמתין להכרעה באותן תביעות.
- הזוכה השיב לטענות צד ג' ובעקבות כך הוריתי לצדדים לתאם מועדים לדיון.
- ביום 24.03.2014 הודיע ב"כ הזוכה, כי לא הצליח לתאם מועדים לדיון עם הצד השני ובשל כך קבעתי דיון במעמד הצדדים ליום 08.04.2014.
- במהלך הדיון, הגיעו הצדדים להסכמה לפיה ינהלו משא ומתן ובמקביל ביקשו החלטה להגשת סיכומים בכתב לצורך מתן החלטה תוך 30 יום מהדיון.
- בהחלטתי מיום 08.04.2014 הוריתי לצדדים להגיש במקביל עד ליום 10.05.2014 סיכומים בכתב שלא יעלו על שלושה עמודים בהתבסס על הטענות שהועלו בתיק זה.
- הצדדים לא פעלו לפי ההחלטה הנ"ל ורק ביום 18.06.2014 הגיש הזוכה סיכומים מטעמו, ואילו נכון להיום, טרם הוגשו סיכומים מטעם צד ג'.
- הדרישה המתנה נקיטת הליכים נגד הערבים בקבלת אישור רשם ההוצאה לפועל, הוספה בתיקון של חוק הערבות ולפיה ניתן לתבוע ערב יחיד לאחר קבלת פסק דין נגד החייב, לאחר שרשם ההוצאה לפועל אישר שעל מנת להיפרע מהחייב נקט הנושה בכל הליכי ההוצאה לפועל כשהם סבירים בנסיבות העניין.
מכיוון שלנושים יש "שאיפה" ברורה כי יוכלו בהקדם האפשרי לפנות לערב בדרישה שישלם חוב שקיים קושי בגבייתו, מצא המחוקק לנכון לערוך תיקון לחוק הערבות הבא להחמיר בתנאים שעליהם להתממש על מנת שתקום לנושים זכות כזו.
מטרתו הברורה של התיקון היא להגן על ערבים מפני "אצבע זריזה על ההדק" של נושים המבקשים להחל בהליכי גבייה כנגדם.
בע"א (תל-אביב-יפו) 4098/04 בנק אוצר החייל בע"מ נ" שלם אליהו (תק-מח 2008(4), 4346) נפסק כי תיקון חוק הערבות בא "להטיב עם הערב המוגן, באופן שקודם שינקטו הליכים כנגדו, יפעל הנושה כנגד החייב, ולא באופן שבו יגיש תביעה או כנגד החייב והערב יחד; או רק כנגד הערב. כך גם בכל הקשור לנקיטת הליכי הוצל"פ לגביית החוב, לא ינקוט הנושה בנוח לו ויגבה את החוב מהערב וכי הערב יוותר לבדו, בעת שיממש זכותו לחזור על החייב ולהפרע ממנו אשר ישלם לנושה".
יחד עם זאת, נפסק כי התיקון שבא להטיב עם החייב לא בא "לפגוע" בנושה.
- החוק אינו מפרט מהם הליכי ההוצאה לפועל שיש לנקוט כדי לקבל אישור על מיצוי הליכים כנגד החייב, ולכן בסמכותו של רשם ההוצאה לפועל להפעיל את שיקול דעתו בנסיבות כל עניין ועניין.
- התיק דנן נפתח ביום 26/04/2011 למימוש פסק דין שניתן נגד החייב העיקרי. סכום החוב (קרן) בעת פתיחת התיק עמד ע"ס 103,889 ₪ ואילו הסכום העדכני הינו 160,029 ₪.
נגד החייב ננקטו הליכי הוצל"פ שונים אך לא הועילו לגביית החוב במלואו ואף לא בחלקו.
לפי נתוני המערכת, לחייב איחוד תיקים בהוצל"פ הכולל 4 תיקים בסך חוב כולל של 183,150 ₪.
לחייב צו תשלומים באיחוד ע"ס 300 ש"ח ואין הוא עומד בו באופן סדיר.
ברי, כי חלקו היחסי של הזוכה מצו התשלומים באיחוד, ככל שזה משולם, הינו זניח שלא לומר אפסי נוכח סכום החוב בתיק.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת