תא"ח
בית משפט השלום פתח תקווה
|
27962-09-11
19/02/2012
|
בפני השופט:
אשרית רוטקופף
|
- נגד - |
התובע:
1. ספירה פולדיאן 2. אבי פלד
|
הנתבע:
1. ישי רומאני 2. מאמוס רומאני
|
החלטה |
בפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין בהתאם לתקנה 467 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984.
ביום 1.1.2012 ניתן פסק דין בתביעה לפינוי מושכר שהגישו המשיבים כנגד המבקשים. בהתאם לפסק הדין יפונה המושכר לאלתר ויימסר למשיבים כשהוא פנוי מכל חפץ.
ביום 10.1.2012 הגיש המבקש בקשה לביטול פסק הדין. הבקשה נדחתה.
סמוך לאחר מכן הגיש המבקש בקשה זו לעיכוב ביצוע.
לטענת המבקש מאזן הנוחות פועל לטובת המבקשים, שכן ביצוע פסק הדין יגרום נזק בלתי הפיך למבקשת. כן טוען כי חל שיפור במצבה של המבקשת, אשר שוהה במוסד סיעודי החל מנובמבר 2011 וכל הסידורים לשובה הביתה הושלמו.
לטענת המשיבים, הבקשה אינה מגלה כל עילה לעיכוב ביצוע. כן נטען כי הבקשה אינה נתמכת בתצהיר. מטעמים אלה יש לדחותה. עם זאת, מוכנים המשיבים לאשר למבקשים עיכוב ביצוע פסק הדין למשך 14 יום בכפוף להפקדת הוצאות המשיבים בהליך זה ובהליכים אחרים שנתבררו בין הצדדים, בכפוף להפקדת ערובה להוצאות המשיבים בערעור שבכוונת המבקש להגיש ובתובענה כספית אשר הגיש נגדם המבקש, בכפוף להפקדת דמי השכירות שטרם שולמו ובכפוף להפקדת תשלומים שונים בגין המושכר.
דיון
ברע"א 6689/10 פלונית נ' פלוני (פורסם במאגרים), פסק כב' השופט י' דנציגר, כדלקמן:
"אכן, כפי שציין בית המשפט המחוזי, הכלל הוא כי הגשת ערעור לא תעכב את ביצוע פסק הדין עליו הוגש הערעור [ראו תקנה 466 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984]. כידוע הכרעה בבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין תעשה בשים לב לסיכויי הערעור ולמאזן הנוחות [ראו למשל: ע"א 8674/08
רוט נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ ([פורסם בנבו], 1.4.2009)]. כמו כן, כאשר המדובר בפינוי מדירת מגורים יטה בית המשפט להיענות לבקשה לעיכוב ביצוע, שכן הפינוי עלול ליצור מצב בלתי הפיך בו לא ניתן יהיה להחזיר את המצב לקדמותו אף אם יתקבל הערעור [ראו: אורי
גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 678-677 (מהדורה עשירית, 2009)]."
מאחר ובית משפט זה דן בתיק ופסק את דינו, הרי שבמסגרת החלטה זו לא אדון בסיכויי הערעור להתקבל.
בבחינת מאזן הנוחות, נראה כי הנזק שעלול להיגרם למשיבים הינו נזק כספי, אשר אותו ניתן לרפא על ידי הפקדת ערבויות מתאימות. לעומת זאת, כאמור בפסק דינו של כב' השופט י' דנציגר לעיל, פינוי המושכר, הגם שהמבקשת כלל אינה דרה בו מזה חודשים והגם שלא הובאה בפניי כל אסמכתא לחזרתה הצפויה האפשרית לביתה, עלול ליצור מצב בלתי הפיך באשר למבקשים.
לאור האמור הנני מורה על עיכוב ביצוע פסק הדין בכפוף להפקדת פיקדון בקופת בית המשפט, בסך של 20,000 ש"ח להבטחת נזקי המשיבים.
במידה ולא יוגש ערעור במועד ו/או לא יופקד הפיקדון יפוג כמובן תוקפו של צו עיכוב הביצוע.
ניתנה היום, כ"ו שבט תשע"ב, 19 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.