אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"פ 33577-04-12

החלטה בתיק ת"פ 33577-04-12

תאריך פרסום : 08/07/2012 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
33577-04-12
24/06/2012
בפני השופט:
יוסף בן-חמו

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
שלום שי בן שטרית (עציר)
החלטה

במהלך עדותו של עד התביעה הרשום כעד תביעה מס' 4 בכתב האישום - מר שי חליף, ביקש ב"כ המאשימה להגיש הודעת חוץ של העד, על מנת לעשות בה שימוש בהתאם להוראות סעיף 10א(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש] תשל"א - 1971.

ב"כ המאשימה ביקש לרענן את זכרונו של העד והפנה אותו להודעתו מיום 18/4/12, שם סיפר כי "שמעתי מן ירייה". בעדותו בבית המשפט סיפר העד כי לא שמע ירייה, אלא רק רעש שלא נשמע כירייה אלא כ"קפצון" או "פיקה". ב"כ המאשימה לא ביקש להכריז את העד כעד עוין.

סעיף 10א(א) לפקודת הראיות קובע את התנאים לקבלת האמרה : מתן האמרה הוכח במשפט; נותן האמרה הוא עד במשפט וניתנה לצדדים הזדמנות לחוקרו; העדות שונה לדעת בית המשפט מן האמרה בפרט מהותי או העד מכחיש את תוכן האמרה או טוען כי אינו זוכר את תוכנה.

נקבע כי הגשת האמרה כראיה יכול ותיעשה במסגרת הסבת תשומת ליבו של העד לכך כי עדותה אינה מתיישבת עם תוכן אמרתו, אגב נקיטה בהליך של רענון זכרון והכרזתו כעד עוין, ויכול שתיעשה בנפרד, לאמור מבלי להפנות כלל את תשומת ליבו של העד לאמרה וכאשר האמרה מוגשת באמצעות אחרים.

במקרה שהעד מתכחש לאמרה, על המאשימה להוכיח  שמדובר באמרה של העד על ידי ראיות אחרות ולצורך הצגת האמרה כראיה מכח הוראות סעיף 10א(א) לפקודת הראיות ניתן לבקש מבית המשפט לקבלה על תנאי שבהמשך הדיון יוכח כי העד הוא שנתנה.

ההוכחה כי העד הוא שנתן את האמרה תיעשה בד"כ על ידי העדת רושם האמרה, או כל עד אחר היכול לאשר בעדותו כי אכן העד נתנה [ראה ספרו של השופט קדמי "על הראיות", חלק ראשון, מהדורה משולבת ומעודכנת, תש"ע 2009, עמ' 373]. 

במקרה כאן, התקיימו התנאים.

על כן, בכפוף להוכחת האמרה, תוכל המאשימה להגיש את הודעתו של עד זה במסגרת 10א(א) לפקודת הראיות.

ניתנה היום, ד' תמוז תשע"ב, 24 יוני 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ