מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"ט 29904-07-10 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"ט 29904-07-10

תאריך פרסום : 18/08/2011 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום נתניה
29904-07-10
11/08/2011
בפני השופט:
כב' הרשמת מרי יפעתי

- נגד -
התובע:
דרור ברוך רייק
הנתבע:
בנק לאומי בע"מ סניף כפר סבא ח.פ. 520018078
החלטה

בפני בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות והתנגדות לביצוע שטר חוב שהוגש במסגרת תיק הוצאה לפועל.

מדובר בשטר חוב שנעשה ביום 30/7/1997 על ידי עושי השטר,  פרדו  אלוירה וחיים (להלן:"החייבים העיקריים") להבטחת התחייבות להחזרת הלוואה למשיב, האוחז בשטר, (להלן:"הבנק"). המבקש הוא ערב בשטר החוב.

בגוף השטר נקבע כי מועד פרעון השטר הינו ביום 30/7/2000. סכום השטר הינו בסך של 11,678 ש"ח

אין חולק כי המבקש חתום על השטר כערב בערבות אוואל יחד עם  ערב נוסף.

בשנת 2002 פתח הבנק תיק הוצאה לפועל כנגד החייבים העיקריים. משכשלו הניסיונות להמציא האזהרה בתיק ההוצל"פ לחייבים העיקריים, הגיש הבנק בקשה במסגרת תיק ההוצל"פ לקבלת מידע ממשרד הפנים באשר לכניסות ויציאות החייבים העיקריים מהארץ. מהמידע שהתקבל עלה כי החייבים העיקריים עזבו את הארץ כבר בחודש יולי 2000 ומאז לא שבו.

ביום 21/2/05 נפתח תיק ההוצל"פ לביצוע השטר כנגד המבקש, הערב לשטר החוב. בבקשת הביצוע צוין כי המבקש חתום על השטר כערב וכי חיובו הינו למחצית יתרת החוב בתיק ההוצל"פ שנפתח כנגד החייבים העיקריים.

המבקש הגיש בקשה להארכת מועד והתנגדות. בבקשה להארכת מועד טען המבקש כי ההתנגדות הוגשה באיחור בן  ימים ספורים בלבד. לטענתו, במועד הקבוע להגשת ההתנגדות הושבתה מערכת בתי המשפט. המבקש סבר, לתומו, כי ההשבתה חלה אף על מערכת ההוצאה לפועל ולפיכך, עוצרת את מניין הימים להגשת ההתנגדות. עוד טען המבקש כי לצורך הגשת ההתנגדות היו דרושים לו מסמכי בקשת הביצוע.  לאחר שפנה לקבלת עצת עורך דינו התברר למבקש כי הנחתו שגויה, ומשכך פעל להגשת ההתנגדות ללא דיחוי.

בתצהיר התומך בהתנגדות העלה המבקש מספר טענות הגנה.  כטענה מקדמית טוען המבקש כי הניגוד להוראות הדין שטר החוב לא הוצג לפרעון ולא נשלחה הודעת חילול וכי בקשת הביצוע אינה מפרטת את העובדות המשמשות עילה לבקשה.

לגופו של עניין טוען המבקש כי יש לקבוע כי התביעה התיישנה, כי במעמד החתימה על שטר החוב לא גילה לו הבנק את מצבם הכספי של החייבים העיקריים, כי הבנק ישב באפס מעשה במשך שנים וכי השטר הינו בגדר שטר בטחון להבטחת הלוואה אשר נפרעה בחלקה.

עוד טען המבקש כי הינו בגדר "ערב יחיד" וככזה חוסה הוא בצל הגנת חוק הערבות. לטענתו, הפר הבנק את הוראות חוק הערבות בכך שהגיש התביעה כנגדו בטרם מוצו ההליכים כנגד החייבים העיקריים, הפר את חובת הגילוי הקבועה בחוק הערבות שכן נמנע מלגלות למבקש כי מצבם של החייבים העיקריים קשה, וכן לא טרח לעדכן את המבקש כי החייבים העיקריים אינם פורעים את הלוואה.

הצדדים התייצבו לדיון בפני במהלכו נחקר המבקש על תצהירו והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.

דיון והכרעה:

אין חולק כי ההתנגדות הוגשה באיחור בן מספר ימים. טענת המבקש כי סבר לתומו כי מזכירות ההוצאה לפועל מצויה בשביתה,  אינה מהווה "טעם מיוחד" בהתאם לפסיקה.

אף טענת המבקש כי לא היו בידיו המסמכים הנדרשים לצורך הכנת ההתנגדות, תמוהה. זה המקום לציין כי תיק ההוצל"פ נפתח כבר בשנת 2005 ובמסגרתו התנהלו הליכים ממושכים בין הצדדים באשר למסירת האזהרה למבקש בשנת 2006. הליכים אלו כללו בקשות רבות שהוגשו על ידי הצדדים, דיון וחקירות והגשת סיכומים בכתב. 

בסופו של יום ניתנה החלטת רשמת ההוצל"פ כי לא ניתן לקבוע כי המסירה בשנת 2006 בוצעה כדין ולכן יש לבצע מסירה חוזרת של האזהרה.

משכך, ברי כי היו בידי המבקש המסמכים הנדרשים לצורך הכנת ההתנגדות ואף אין חולק כי במהלך כל התקופה היה המבקש מיוצג על ידי עורך דין. בנסיבות אלה, על המבקש היה לנהוג בזהירות המתחייבת להגשת ההתנגדות במועד.

יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם ייעתר בית המשפט לבקשה ויאריך המועד להגשת ההתנגדות, גם מקום בו לא היה טעם מיוחד לאיחור, אולם זאת מטעמים הנעוצים בטיב טענות ההגנה והחשש כי ייגרם עיוות דין לבעל דין רק בשל מחדל דיוני . ככל הוא כי הפגם הדיוני ניתן לריפוי בפסיקת הוצאות.

בנסיבות אלה, ועל מנת לא לחסום המבקש אך בשל מחדלו הדיוני,  יש מקום לבחון האם למבקש טענות הגנה ראויות כנגד התביעה.

יוער כבר עתה כי התצהיר התומך בהתנגדות כולל בחובו טענות משפטיות וציטוטים של הוראות החוק למכביר, אשר חלקן אף אינן רלבנטיות לענייננו, ואילו טענותיו העובדתיות של המבקש, כפי שיפורט בהרחבה להלן, נטענו בקצרה, נעדרו רמת פירוט הנדרשת בשלב בקשת הרשות להתגונן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ