ת"א
בית משפט השלום בירושלים
|
9252-02-12
17/04/2013
|
בפני השופט:
עבאס עאסי
|
- נגד - |
התובע:
אמיתי סלע
|
הנתבע:
כלל חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה |
לפניי בקשה לפטור את התובע מלצרף חוו"ד רפואיות לתביעתו ולמינוי מומחים מטעם בית המשפט.
לאחר שנתתי את לטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום למינוי מומחה מטעם בית המשפט בתחום התעסוקתי.
מהפסיקה עולה כי על המבקש פטור מהגשת חוות דעת רפואית בהתאם לתקנה 127 לתקנות סד"א, לעמוד במבחן משולש: נסיבות מיוחדות המסבירות מדוע לא יהיה צודק לחייב הגשת חוות דעת מטעם התובע, סיכוי סביר לכך שהתביעה תתקבל ולו לכאורה, וראשית ראיה או ראיה לכאורה לקיומה של נכות רפואית.
על בית המשפט לבדוק מבחנים אלה ולהגיע להכרעה על בסיס שקלול תוצאות הבדיקה, על פי הנסיבות הקונקרטיות של כל מקרה ומקרה. ראו: בר"ע (ב"ש) 511/06
אמויאל נ' פלונית (פורסם בנבו).
אשר למבחן הראשון: מתצהיר התובע עולה כי התובע נשוי, אב לילדה קטינה; מתפרנס מקיצבת נכות כללית שמקבל מהמוסד לביטוח לאומי בסך 4,100 ש"ח ושכר אשתו בסך 3,000 ש"ח; לתבוע אין חסכונות.
על פי הפסיקה, חיסרון כיס יכול למלא אחר המבחן הראשון. בענייננו, נראה כי התובע עומד במבחן זה, זאת בשים לב לשקלול שלושת המבחנים כפי שיפורט בהמשך.
אשר למבחן השני בדבר סיכויי התביעה: לטענת התובע, הוא נפגע קשות בתאונה שבעקבותיה נקבעה לו על ידי המל"ל נכות בשיעור 70%, ומאז התאונה אינו מצליח להשתלב בעבודה כלשהי; אין מחלוקת בנוגע לכיסוי הביטוחי שיש לתובע על פי פוליסה שנפיקה הנתבעת. בנסיבות העניין, נראה כי קיים בסיס לכאורי לתביעה ודי בכך כדי לקיים את המבחן השני כאמור.
אשר למבחן השלישי בדבר ראשית ראיה לקיומה של נכות אצל הנתבע: כאמור לתובע נקבעה נכות בשיעור 70% על ידי המוסד לבטוח לאומי; לפיכך, נראה שגם המבחן השלישי מתקיים.
בנסיבות העניין, שקלולם של שלושת המבחנים, כפי שתואר לעיל, מביא למסקנה שיש מקום לפטור את התובע מצירוף חוות דעת רפואית לתביעתו.
סבורני כי משמדובר בתביעה בגין אובדן כושר עבודה, המומחה הרלוונטי לצורך הכרעה בתביעה הוא מומחה תעסוקתי; אין מקום, בשלב זה, למינוי מומחים נוספים מטעם בית המשפט.
לנוכח כל האמור, אני מחליט, בהתאם להוראת סעיף 130 (א) לתקנות סד"א, למנות מומחה מטעם בית המשפט, בתחום התעסוקתי. הצדדים יישאו בהוצאות המומחה בחלקים שווים, כמימון ביניים.
אין באמור כדי לגרוע מזכותו של מי מהצדדים להגיש חוות דעת מומחים מטעמו או כל חומר רפואי נוסף, לרבות פרוטוקולים והחלטות של וועדות רפואיות שליד המל"ל, ולהגיש חוו"ד אלו למומחה מטעם בית המשפט.
ניתנת בזאת לצדדים הזדמנות להכין ולהגיש חוות דעת וחומר רפואי מטעמם בתוך 60 יום. בתום פרק זמן זה, יינתן צו למינוי המומחה מטעם בית המשפט בתחום התעסוקתי כאמור.
לעיון ביום 30.6.2013.
ניתנה היום, ז' אייר תשע"ג, 17 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.