אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 6884-02-11

החלטה בתיק ת"א 6884-02-11

תאריך פרסום : 03/12/2012 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
6884-02-11
14/11/2012
בפני השופט:
דר' מנחם רניאל

- נגד -
התובע:
אוברסיז קומרס בעמ
הנתבע:
1. דורון אלוני
2. אלדור פתרונות לוגיסטיים בע"מ
3. בר (ברק רון) ביצוע פרוייקטים בע"מ
4. ברק בן יאיר ברוך
5. אברהם גדות עו"ד (מפרק)

החלטה

ביום 1.8.12 ניתן על ידי צו המופנה למשיבים 1-2 (להלן: המשיבים) לגילוי מסמכים ספציפיים ועיון בהם ומענה על שאלון. בעקבות תשובות המשיבים לצו, מוגשת בקשה זו, בה מבקשת המבקשת להורות למשיבים, שבהם התובעת והנתבע שכנגד 2, להשיב באופן מלא וברור על השאלון שנשלח להם על ידי המבקשת, וכן להעביר לידיה מסמכים שנדרשו במסגרת דרישת העיון מטעם המבקשת, בהתאם לצו מיום 1.8.12.

הבקשה הראשונה היא למעשה בקשה לפי תקנה 110 לחייב את הנשאל להוסיף ולהשיב. אשר לבקשה השניה מאחר שצו העיון לפי תקנה 116 כבר ניתן ביום 1.8.12, לא היה מקום ליתן צו נוסף, אלא היה על המבקשת להגיש בקשה למחיקת התביעה וההגנה שכנגד לפי תקנה 122. המבקשת בחרה שלא לפעול למחיקת התביעה וההגנה שכנגד בשלב זה. זה לא מנע מהמשיבים לטעון שהבקשה מוגשת ב"חוסר תום לב מובהק, במטרה לסרבל הליכים, להימנע מדיון אמיתי, תוך ניצול ציני של כיסה העמוק של המבקשת, והיות המשיבה 1 בהליכי פירוק". כבר בפתיחת החלטתי אני דוחה טענות אלה. דיון אמיתי והוגן יתנהל על בסיס גילוי מסמכים מלא ועיון בהם, ומתן תשובות מלאות לשאלון. קיום ההליכים המקדמיים אינו סירבול ההליך, אלא קיומם בדרך הוגנת ויעילה. היות המשיבה בהליכי פירוק אינו מצדיק אי קיום הליכים מקדמיים. המסמכים, התשובות והעובדות אינם נעלמים בהליכי הפירוק. הליכי הפירוק מלמדים על כך שהחברה המשיבה נמצאת בחדלות פירעון, אבל אין בכך כדי לפטור אותה מלקיים הליכים מקדמיים שעקרונית אינם דורשים השקעה כספית.

בהחלטתי מיום 8.11.12 קבעתי כבר, ואני חוזר על כך, כמה עקרונות כלליים שיש לפעול לאורם בהכרעה בבקשה זו. אני דוחה את הטענה שלמשיבים אין גישה למסמכיה של החברה משום שהיא נמצאת בפירוק. הפירוק אינו מעלים את המסמכים, והם צריכים להישמר שמירה מעולה על ידי המפרק. ב"כ המשיבים מייצג את שני המשיבים, לרבות את החברה שבפירוק, במסגרת תיק הפירוק, ואם יש בעיה כלשהיא בגישה למסמכים של החברה שב"כ המשיבים מייצג, דהיינו שהמפרק מסרב לאפשר לו גישה כזו, דבר שלא הוכח, היה עליו לפנות לבית המשפט לפירוק ולבקשו לצוות על המפרק לשתף עימו פעולה בניהול התביעה מטעם החברה שבפירוק, לצורך השאת נכסי החברה שבפירוק.

עוד קבעתי, ואני חוזר על כך, שאין לקבל תשובה המפנה את השואל לרואה החשבון או מנהל החשבונות של החברה או לבנק של החברה. כשם שלגבי מסמכים על צד לגלות הן את המסמכים המצויים בידיו והן את אלה הניתנים להשגה על ידו לפי דרישה, כך גם על הנשאל לענות לא רק לפי מה שנמצא תחת ידו, אלא גם לפי מסמכי החברה שבידי רואה החשבון שלו, מנהל החשבונות שלו או הבנק שלו. אם כל מה שצריך לשם קבלת המידע הוא פנייה לרואה החשבון או מנהל החשבונות, כפי שהציג זאת הנשאל, הרי חובתו של הנשאל לפנות לרואה החשבון או מנהל החשבונות או הבנק ולתת תשובותיו לפי המידע שיקבל מהם. אם מדובר במסמכים, ממילא העיון יעשה על חשבון המבקשת.

לכן, נתתי למשיבים בהחלטתי מיום 8.11.12 הזדמנות נוספת להודיע עד 13.11.12 שהם נכונים לגלות את המסכים ולענות על השאלון מחדש, אך הם לא ניצלו הזדמנות זו. על כן, ניתנת בזאת החלטתי.

בטרם אמשיך בהחלטה, לפי פירוט הסעיפים, אני קובע כי התשובה שלפיה המסמכים מצויים בידי המבקשת אינה קיום של צו הגילוי והעיון במסמכים מצד המשיבים, אף כאשר היא נכונה. אציין, כי לא תמיד היא יכולה להיות נכונה, כגון כאשר המשיב עונה לשאלה בדבר תיק הפירוק בטענה שהמבקשת צד לו, כאשר היא אינה צפויה לקבל את מלוא כתבי בי דין בתיק אלא רק אלה הנוגעים לה. זכותו של צד לעיין במסמכים המצויים אצל הצד שכנגד, גם אם העתק אותם מסמכים מצוי בידו, על מנת לבדוק שהמסמכים זהים, או מכל סיבה אחרת.

ולגופם של השאלות והמסמכים:

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 4 תשובה מלאה ומפורטת שלא על דרך ההפנייה לרואה החשבון או למנהל החשבונות.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 5 תשובה מלאה ומפורטת הכוללת את פירוט תנאי ההתקשרות, לרבות תנאי התשלום בין המשיבה לכל אחד מקבלני המשנה, והוא יהיה רשאי לתת תשובה זו על ידי צירוף העתקי ההסכמים עם קבלני המשנה.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 7 תשובה מלאה ומפורטת.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 9 תשובה מלאה ומפורטת שלא על דרך ההפנייה לרואה החשבון או למנהל החשבונות.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 10 תשובה מלאה ומפורטת שלא על דרך ההפנייה לרואה החשבון או למנהל החשבונות.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 11 תשובה מלאה ומפורטת, תוך פירוט הטיפולים והתיקונים שחוייבו במסגרת ההתחשבנות החודשית, שהם לפי הטענה, כל הטיפולים והתיקונים.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 13 תשובה מלאה ומפורטת שלא על דרך ההפנייה לרואה החשבון או למנהל החשבונות.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולנות לשאלה 14א תשובה מלאה ומפורטת, שאינה התשובה המתחמקת שנענתה על ידו,  המבטאת חוסר תום לב.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלות 14ב, 14ג 14ו תשובה מלאה ומפורטת שלא על דרך ההפנייה לרואה החשבון או למנהל החשבונות.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלה 18 תשובה מלאה ומפורטת, לאחר שיבדוק את התשובה בספרי החברה. 

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלות 21-24 תשובה מלאה ומפורטת שלא על דרך ההפנייה לרואה החשבון או למנהל החשבונות.

אני מצווה על המשיב להוסיף ולענות לשאלות 25-26 תשובה מלאה ומפורטת, לאחר שיברר את הנתונים במסמכי החברה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ