אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 42358-06-12

החלטה בתיק ת"א 42358-06-12

תאריך פרסום : 03/12/2012 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום רחובות
42358-06-12
14/11/2012
בפני השופט:
עיריה מרדכי

- נגד -
התובע:
יציץ מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית
הנתבע:
יעקב דניאל
החלטה
  1. בפניי בקשה מטעם הנתבע 2 (להלן: המבקש) לדחיית התביעה על הסף, מחמת התיישנותה. 
  1. על פי הנטען בכתב התביעה, ביום 24/6/05 פרצה שריפה בסמוך למספר משקים במושב יציץ, אשר התפשטה לכיוון מסילת הברזל המפרידה בין השטחים של המבקשת לבין חלקת התובע, בה גודלו ענבים ומלונים.
  1. התביעה הוגשה כנגד המבקשת וכנגד חברת רכבת ישראל בע"מ, בעילה נטענת של רשלנות מצד הנתבעות, בכך שלא דאגו, בין היתר, בניקיון ו/או תחזוקה של הצמחייה והפסולת המצויים בשני עברי פסי הרכבת.
  1. לטענת המבקשת, על-פי חוק ההתיישנות, זכות המשיב להגיש את תביעתו הייתה בתוקף, לכל המאוחר, עד ליום 23/6/12 - 7 שנים ממועד היווצרות העילה אשר קמה לו כאמור ,ביום 24/6/05. הגשת התביעה ביום 24/6/12 עומדת בחלוף תקופת ההתיישנות ומכאן, שדין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנותה.
  1.  המשיב טוען מנגד, כי אין כל בסיס עובדתי ו/או משפטי לבקשה, ככל שבמועד הגשת התביעה טרם חלפו 7 שנים. לטענתו, כלל הפרשנות ההוגן  בנסיבות העניין הינו כי ככל שחישוב הזמן מיטיב עם "האדם הנוגע בדבר" יש לקצוב את מירב הזמן ככל שהנוסח מאפשר, ולפרש את הוראות חוק ההתיישנות על דרך הצמצום.
  1. לאחר שבחנתי ושקלתי את טענות הצדדים, סבורתני כי דין הבקשה להידחות.
  1. מבלי להתייחס לשאלת בחירת העיתוי המאוחר של הגשת התביעה, 7 שנים, זמן רב לאחר קרות אירוע השריפה הנטען, הרי שהטענה כי מועד הגשת התביעה ביום 24/6/12 מצוי בחלוף תקופת ההתיישנות, אכן לכאורה, כאשר בוחנים את התאריכים בלבד, נראית כנכונה. אין מחלוקת שתאריך זה הינו, על פניו, יום אחד לאחר המועד האחרון להגשת התביעה טרם התיישנותה (23/6/12).
  1. באי כח הצדדים לא התייחסו לעיון בלוח השנה הקלנדרית, בשנה זו, המלמד כי התאריך של ה-23/6/12, חל השנה ביום שבת.
  1. בתקנה 4 לתקנות בתי המשפט וההוצאה לפועל (פגרות) התשמ"ד-1983 האגרות נקבע:

"במנין ימי תקופה שנקבעה בחיקוק, או שנקבעה בידי בית המשפט, בידי רשם, יראו את יום ו' בשבוע כיום פגרה, אם הוא היום האחרון לפתיחת הליך או לביצועה של פעולה במהלך הליך בבית משפט."

  1. בסעיף 10(ג) לפקודת הפרשנות נקבע:

"מנין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה."

  1. המסקנה הראויה הינה שאין לזקוף את יום שישי ויום שבת בנסיבות העניין של תיק זה, כנגד התובע  ודין טענת ההתיישנות להידחות.
  1. נושא הוצאות בקשה זו יישקל במסגרת סיום הליכי התיק.              

ניתנה היום, כ"ט חשון תשע"ג, 14 נובמבר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ