מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 11864-08-10 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 11864-08-10

תאריך פרסום : 26/08/2012 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
11864-08-10
02/08/2012
בפני השופט:
מנחם רניאל

- נגד -
התובע:
1. נציגות ועד הבית צומת האלופים
2. משה מסורי
3. יוסף דגנית מסורי
4. מוטי אברהם
5. יחיאל מסורי
6. ברכה מסורי
7. ציון שטאוי
8. תמר שטאווי
9. אופיר ארביב
10. דוד מילר
11. שרה פרלה בלכר
12. אסטלה פלורה פרידמן
13. חורחה אלחנדרו בלכר
14. יעל סילביה בלכר
15. יחזקאל רחאנה
16. רחל ריחאנה
17. יעקב ורון
18. מכלוף עמית ורון
19. נעמה בן עמי
20. שרעבי קרן גואטה
21. שי גואטה
22. ייבסי סטרוז'לץ
23. רוזה סטרוז'לץ
24. יוסף וקסמן
25. פנינה גולדשטיין
26. יוסף אלשך
27. שולמית רוזנברג

הנתבע:
1. כמוס שטאוי
2. יוסף מסיקה
3. עמנואל לאלו
4. עיריית חדרה
5. הועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה
6. הבנק לפיתוח התעשייה בע"מ
7. עו"ד אהוד שטמר
8. חיים אלקובי

החלטה

על פי החלטתי מיום 4.7.12, סולקה התביעה כנגד הנתבע 6 על הסף מחמת התיישנותה, ונתתי לצדדים הזדמנות לטעון טענותיהם בענין שיעור ההוצאות שיש לפסוק עם סילוק התביעה. הנתבע 6 הגיש טיעון בדבר שעות העבודה וההליכים שננקטו וביקש לפסוק הוצאות של 120,000 ש"ח בתוספת מע"מ. אף התובעים טענו טענותיהם.

התובעים ביקשו  שלא אתן כל החלטה לענין הוצאות, משום שהם  עומדים להגיש בקשה לפסלות שופט, במקביל לתלונה שהגישו למשטרה ולמוסדות נוספים. כמו כן טענו שהם עומדים לערער על ההחלטה. אני דוחה את הבקשה שלא לתת החלטה נוספת בענין זה. אם תוגש בקשה לפסילתי, אתייחס אליה. עדיין לא הוגשה כזו, ואיני רואה איזו בקשה יכולה להיות מוגשת לפסילתי, הן מתוך האמור בבקשה (כגון הטענה שלא הועבר התיק לבית המשפט העליון, שכנראה לא ביקש אותו, ואינו נוהג לבקשו לצורך דיון בבקשת רשות ערעור, בהליך שלפי מיטב הבנתי הסתיים בהסכמת ב,כ התובעים), והן לאור העובדה שיש להגיש בקשה מייד לאחר שנוצרת העילה לכך, ודומה שחלף חודש מאז החלטתי איזו שהיא החלטה כנגד עמדת התובעים. ההליך של הבקשה לסילוק על הסף צריך להסתיים, לאחר שכבר הוכרע בהחלטתי מיום 4.7.12, ויש להשלימו בפסיקת הוצאות. ככל שיתקבל הערעור על החלטתי, יבוטל גם חיוב ההוצאות.

אשר לשיעור ההוצאות, יש להביא בחשבון את סכום התביעה, כ- 4 מיליון ש"ח, את מספר ההליכים הרב (רק את אלה שלא נפסקו בהם הוצאות), ואת הדיונים שנוהלו. צודק ב"כ התובעים באומרו שהתובעים נאלצו לשלם הוצאות רבות עד עתה, אך זו התוצאה כאשר מנהלים מספר רב של הליכים וכאשר עמדתם אינה מתקבלת. התוצאה היא תשלום הוצאות. בגדר התביעה העיקרית, תובעים המגישים תביעה בסך כ- 4 מיליון ש"ח צריכים להביא בחשבון שאם תביעתם תידחה, ישלמו הוצאות לפי גובה תביעתם, ואם יש מספר גדול של נתבעים נפרדים, ישלמו הוצאות לכל אחד ואחד מהם לפי גודל התביעה, אם תידחה תביעתם. העיקרון הוא שמי שעמדתו התקבלה בסופו של הליך אינו צריך לצאת בחסרון כיס. העובדה שהתובעים נאלצים לשלם הוצאות, שוב ושוב, אינה עונש המוטל עליהם אלא מחירם של ההליכים שהם נוקטים. אם התובעים מנהלים הליך שבו מתקבלת עמדתם, הם זוכים להוצאות משפט, ומוטב שירבו לנהל הליכים שבהם עמדתם תתקבל, וימעיטו בניהול הליכים שבהם עמדתם לא תתקבל.

לאור סכום התביעה, ההליכים שהם לא נפסקו הוצאות והנתבע 6 נטל בהם חלק, הדיונים שנוהלו והשלב שבו מצוייה התביעה, אני מחייב את התובעים לשלם לנתבע 6, עם סילוק התביעה, הוצאות משפט בסך 116,000 ש"ח, שהם 100,000 ש"ח בתוספת מע"מ. לסכום זה יש להוסיף פסיקת הוצאות שהותנתה בתוצאות המשפט.    

ניתנה היום, י"ד אב תשע"ב, 02 אוגוסט 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ