רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
27467-12-11
18/07/2012
|
בפני השופט:
יהודית שטופמן
|
- נגד - |
התובע:
1. שלמה עזרן 2. נורית עזרן
עו"ד חדד יצחק ז'ילבר
|
הנתבע:
1. בנק הפועלים בע"מ 2. דור אלון אנרגיה (1998) בע"מ
עו"ד דלית לב עו"ד אחיקם שינדלר
|
החלטה |
א. בר"ע על החלטתו של בית משפט השלום (כב' השופט משה סובל) מיום 14.12.2011. בפסק דינו דחה בית משפט קמא בר"ע שהגישו המבקשים על החלטת רשם ההוצל"פ (כב' הרשם רף נועם) מיום 12.12.11 בתיק הוצאה לפועל מספר 01-17434-58-5 (להלן: "
תיק ההוצל"פ"). עניינן של החלטות הערכאות שלפניי הוא בבקשת המבקשים לביטול הליכי פינוי של דירה המצויה ברחוב הפורצים 3 בחולון והידועה כגוש 7162 חלקה 104/12 (להלן: "
הדירה").
ב.
העובדות הרלוונטיות הצריכות לענייננו הן כדלהלן:
המבקשים אינם החייבים בתיק ההוצאה לפועל, כאמור, אלא מי שמכרו את דירתם בשנת 1999 לבני הזוג שי, החייבים בתיק ההוצל"פ (להלן:
"החייבים").
ביום 10.12.1999 כרתו המבקשים והחייבים הסכם מכר למכירת הדירה (נספח 9 לתגובת המשיב, להלן:
"ההסכם"). החייבים הם אחיה של המבקשת 2 ובת זוגו. לשם מימון הרכישה קיבלו החייבים הלוואה מן המשיב 1 ולשם הבטחת החזרתה, נרשמה משכנתא על הדירה לטובת המשיב 1.
כן נרשמה הערת אזהרה לטובת החייבים. מכוח האזהרה נרשמו עיקולים על זכויותיהם של החייבים לטובת נושים בלתי מובטחים. אין מחלוקת כי חוב המשכנתא בסכום כולל של 400,000 ש"ח שולם לתיק ההוצאה לפועל והוא בעיקרו נפרע (בהתאם להחלטת כב' השופט סובל טרם נבדק האם אכן נפרע מלוא החוב, כולל הוצאות ושכ"ט.
מכל מקום, בסעיף 4 להסכם נקבע כי המבקשים יעבירו את מלוא הזכויות בדירה לחייבים וישלימו את רישום הזכויות בלשכת רישום המקרקעין בחולון לא יאוחר מיום 28.3.2000, בכפוף לתשלום מלוא מחיר הנכס ע"י החייבים.
הסכם ההלוואה נכרת בין המשיב לחייבים ביום 23.1.2000. במסגרת ההסכם ויתרו החייבים על הגנות סעיף 33 לחוק הגנת הדייר (נוסח משולב) תשל"ב 1972 וסעיפים 38-39 לחוק ההוצל"פ, תשכ"ז 1967. המבקשים חתמו על התחייבות בלתי חוזרת, לרישום הבעלות בדירה על שם החייבים. חתימות המבקשים אומתו על ידי בא כוחם בהליך שבפני. כמו כן, אישרו המבקשים בחתימתם על כתב התחייבות כי ידוע להם שהחייבים מקבלים מהמשיב הלוואה, אשר תובטח במשכנתא, בסכום כולל של 450,000 ש"ח, על פי התנאים כפי שיקבעו על ידי המשיב.
המבקשים חתמו על התחייבות מוכרים בלתי חוזרת, לרישום הבעלות בדירה על שם החייבים ורישום משכנתא לטובת המשיב וזאת עד ליום 27.9.00. כן אישרו המבקשים כי החייבים זכאים, בין השאר, לזכות הבלעדית לרישום על שמם של הבעלות או החכירה לדורות בדירה, וכן לחזקה הבלעדית בה וכי כל זכויות החייבים ישועבדו לטובת המשיב להבטחת התחייבויותיהם על פי הסכם הלוואה. כן אישרו המבקשים כי אם יפרו התחייבות כל שהיא, או אם תתבטל עסקת מכר הדירה בהסכמת החייבים או עקב הפרת תנאי הרכישה על ידם, יחזירו למשיב מייד וללא שיהוי את סכום ההלוואה.
כמו כן, המבקשים חתמו על אישור תשלום ע"ח מחיר הנכס ולפיו הצהירו בפני המשיב כי קיבלו לידיהם סכום של 120,000 ש"ח, כתשלום ראשון ע"ח התמורה וכן את סכום ההלוואה או המשכנתא בסך של 450,000 ש"ח כתשלום שני על חשבון התמורה.
בשנים הראשונות שלאחר כריתת ההסכם עמדו החייבים בתשלומים השוטפים של ההלוואה אך בשנת 2005 החלו אי סדרים, כשבמהלך השנים הגיע המשיב להסדרים כאלו ואחרים עם החייבים.
ביום 17.11.08 פתח המשיב בלשכת ההוצאה לפועל בתל אביב בהליך מימוש המשכון הרשום לטובתו על הזכויות בדירה. במועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל, גילה המשיב כי זכויות הבעלות בדירה טרם נרשמו על שם החייבים בלשכת רישום המקרקעין וטרם נרשמה משכנתא לטובתו. עוד גילה המשיב כי לטובת החייבים רשומה הערת אזהרה בלבד וכן רשומה הערת אזהרה לטובתו, בגין ההתחייבות לרישום משכנתא. מכוח הערת האזהרה שנרשמה לטובת החייבים רשומים עיקולים לטובת נושים שונים.
כמו כן, מבירור שערך המשיב התברר כי בדירה מתגוררים המבקשים וכי עסקת המכר מעולם לא דווחה לשלטונות המס למרות חלוף השנים.
המשיב הגיש בקשה למינוי כונס נכסים ורשמת ההוצאה לפועל קבעה דיון במעמד הצדדים ואף ביקשה את התייצבות המבקשים. המבקשים לא הגיעו, אך בא כוחם, אשר הינו גם בא כוחם של החייבים, הודיע כי אין כל מניעה שהיא בהעברת הזכויות בדירה על שם החייבים ורישום משכנתא לטובת המשיב.
ביום הדיון 12.2.09 ועל בסיס הודאת המבקשים הגיעו הצדדים להסכמות כדלהלן:
א.
"אנו נדאג להסרת האיום של המעקל להתמנות ככונס נכסים למימוש הזכויות בדירה תוך 30 יום מהיום.
ב.
בתום תקופה זו אנו נציג אישור על דיווח עסקת המכר למס שבח וכן תשלום מס רכישה או פטור.
ג.
הזכויות ירשמו על שם החייבים תוך 4 חודשים מהיום כולל רישום משכנתא.
ד.
בינתיים ישלמו החייבים את התשלום השוטף של ההלוואה ויוסיפו סך של 4,350 ש"ח בחודש לתשלום חוב הפיגורים בנוסף לתשלום השוטף החל מיום 15.2.09".
רשמת ההוצאה לפועל נתנה תוקף של החלטה להסכמות הצדדים וקבעה כי כל עוד יעמדו החייבים בהתחייבויותיהם כמפורט בפרוטוקול לא ינקטו כנגדם הליכי כינוס נכסים. עוד נקבע כי הפרה של אחת מהתחייבויותיהם תאפשר המשך הליכי הכינוס אם לא תתוקן ההפרה תוך שלושה ימים ממועד שתשלח הודעה לב"כ החייבים (נספח 29 לתגובת המשיב). באותו מועד מונתה עו"ד דלית לב ככונסת נכסים על זכויות החייבים.