1. בפני בקשה לביטול אישום, מחמת טענה של הגנה מן הצדק ו/או סיכון כפול.
2. נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של הפרעה לשוטר ואיומים.
על פי כתב האישום, לאחר שעבר הנאשם עבירת תנועה והתבקש לעצור על ידי שוטר, הוא עבר את העבירות המיוחסות לו בהוראות החיקוק, שהעובדות המגבשות אותן הן קללות ואיומים כלפי השוטר ועזיבת המקום עם רכבו, עד שנעצר לאחר מרדף קצר.
3. השוטר מסר לידי הנאשם, ביום האירועים, הזמנה למשפט, בגין עבירות על פי פקודת התעבורה והתקנות לפיה.
הנאשם לא התייצב לדיון בבית המשפט לתעבורה ונדון שלא בפניו לפסילת רישיון ולקנס.
4. לטענת הסנגור, פיצול האישומים והצורך של הנאשם לעמוד בשנית בפני ערכאה שיפוטית בגין מעשים שבוצעו באותה עת, מקימה את אחת ההגנות דלעיל, או ליתר דיוק מבססת את יסודות אחת הטענות המקדמיות דלעיל, שיש בהן כדי להביא לביטול האישום.
אין בטיעוני הסנגור, בכל הכבוד, ולא כלום.
5. מאחר והסנגור האריך בטיעוניו ושקד על טיעונים בכתב ואסמכתאות, לא אצא פטור בלא כלום ואפרט נימוקי, בתמצית.
סיכון כפול
6. השוטר שמסר ההזמנה לדין לבית המשפט לתעבורה אינו תובע. ההזמנה לדין נמסרה מכח תקנה 38 לתקנות סדר הדין הפלילי, התשל"ד - 1974 (להלן: "התקנות"). הזמנה זו כמוה ככתב אישום מכח תקנה 44ג לתקנות.
למותר לציין כי אותו שוטר אינו מוסמך לערוך ולחתום על כתב אישום בעבירות על פי חוק העונשין בן הואשם הנאשם בפני.
7. בית המשפט לתעבורה אינו מוסמך, על פי סמכותו מכח סעיף 25 לפקודת התעבורה (נוסח חדש), התשכ"א - 1961 (להלן: "הפקודה"), לדון בעבירות בהן הואשם הנאשם בפני.
8. מהאמור לעיל עולה כי הנאשם לא עמד בפני סיכון כפול. עורך ההזמנה לדין לא מוסמך היה להאשימו בעבירות בהן הוא מואשם בפני; הערכאה בפניה נשפט לא הייתה מוסמכת לדונו בגין העבירות בהן הוא מואשם עתה; כתב האישום שהוגש בבית המשפט לתעבורה (נספח 2 לסיכומי הסנגור) לא פירט כלל במסגרת העובדות את העובדות הרלבנטיות לאישומים שבפני.
הגנה מן הצדק
9. איני סבור שמתקיימים יסודות ההגנה מן הצדק. אם חוש הצדק יתקומם, הרי זה דווקא אילו הייתה מתקבלת גישת הסנגור.
10. סעיף 239 לחסד"פ והסמכות שניתנה לשוטר בתקנה 38 לתקנות בעקבותיו, נועדה לאפשר טיפול מהיר בעבירות תעבורה.
למרבה הצער, כתבי אישום בעבירות בהן חשודים אינם עצורים, מוגשים - במקרה הטוב - תוך חודשים לא מעט. קבלת גישת הסנגור לפיה על השוטר להימנע ממסירת הזמנה לדין בגין עבירות התעבורה, כדי שיוגש בעתיד כתב אישום אחד בגין כל העבירות, תסכל מטרה חשובה זו של טיפול מהיר בעבירות תעבורה.
11. הטיפול המהיר בעבירות התעבורה בא לידי ביטוי גם בסדרי הדין המקלים לגבי פתיחת המשפט עצמו (סעיף 240 לחסד"פ). גם במובן זה, לא ניתן יהא לנקוט בסדרים אלו אם יוגש כתב אישום אחד בכל העבירות.