פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
2312-06
20/09/2007
|
בפני השופט:
ז. הדסי-הרמן - סגן-נשיא
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד אלמור
|
הנתבע:
1. מולקנדוב דניאל 2. מודחי עמנואל 3. גרין לייט ניהול קרנות נאמנות בע"מ 4. לב התמר השקעות מקבוצת דניאל וחנן בע"מ 5. טי.אי.אם פרפורמנס בע"מ 6. דף חשבון-בדיקת חשבונות בנק ויעוץ פיננסי
עו"ד אשרת חנוך
|
החלטה |
הגנה מן הצדק
1.
הבקשה וכתב האישום:
א. בפני בקשת הנאשמים 1, 4, 5, 6 (להלן "הנאשמים") להורות על ביטול כתב האישום כשבסיס הבקשה עומדת הטענה בדבר הגנה מן הצדק (להלן: "הבקשה"). הבקשה הוגשה על ידי בא כוחם המנוח של הנאשמים, עו"ד צאנג ז"ל.
ב. ואלה הפרטים הצריכים לענין :
הנאשם 1 (להלן: "מולקנדוב") היה בתקופה הרלוונטית מנכ"ל ודירקטור בנאשמות 4, 5ו-6. הנאשם 2 (להלן: "מודחי") היה באותה עת מנהל ודירקטור בנאשמת 7.
הנאשמת 6 ניהלה את קרן האופציות "רעם 90 - ארנטרוי" (להלן:"הקרן") ונאשמת 4שימשה כמנהל הקרן.
חברת אקסלנס נשואה שרותי בורסה בע"מ (להלן: "אקסלנס") שימשה כסוכן ניירות הערך של הקרן והיתה זכאית לעמלות.
ג. על פי כתב האישום מולקנדוב ומודחי פעלו כך שהקרן תשלם לאקסלנס עמלות בסכומים הגבוהים מאלה להם היא זכאית (להלן: "העמלות לכאורה") ואקסלנס היתה אמורה להעביר את ההפרש בין העמלות שקיבלה לבין הסכום לו היתה זכאית לחשבונות שבשליטתם.
כתב האישום מוסיף ומסביר כי העמלה לה היתה זכאית אקסלנס עמדה על סך של 2.5 ש"ח עבור כל פעולה באופציה, ואולם הנאשמת 4 אשר ניהלה את הקרן דיווחה לרשות לניירות ערך (להלן: "הרנ"ע") ולבורסה כי העמלה בגין כל פעולה עומדת על סך של 3.5 ש"ח, ומיום 23/9/04 על סך של 4 ש"ח.
כך, על פי כתב האישום, אקסלנס גבתה מהקרן את העמלות לכאורה ואת ההפרש בינן לבין העמלה לה היא זכאית והעבירה לנאשמת 7, ובסך הכל הועבר לאותו חשבון הסך 557,513.7 ש"ח.
הכספים עשו דרכם והועברו מחשבונה של הנאשמת 7 לחשבונות הנאשמת 5, לחשבונות הנאשמת 6, לחשבונות הרשומים על שם ילדיו של מודחי וכן לנותני שרותים הקשורים למודחי.
ד. מולקנדוב ומודחי מואשמים בקשירת קשר לקבל טובות הנאה אסורות ועל מנת לסבר את האזן העבירות המיוחסות להם יפורטו, להלן, על פי סעיפי האישום:
באישום הראשון: מולקנדוב מואשם בקשירת קשר לביצוע פשע על פי סעיף 499 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן "חוק העונשין"), איסור קבלת טובת הנאה על פי סעיפים 81, 124 ו-125 לחוק השקעות משותפות בנאמנות תשנ"ד-1994 (להלן "חוק השקעות"), קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות על פי סעיף 415 לחוק העונשין. נאשמות 5 ו-6 מואשמת בסיוע לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות עלפי סעיף 415 לחוק העונשין, סיוע לקבלת טובת הנאה על פי סעיפים 81, 124 ו-125 לחוק השקעות.
באישום השני והשלישי: מולקנדוב ונאשמת 4 מואשמים בהכללת פרטים מטעים בדו"ח בכוונה ובפרסום תשקיף חסר על פי סעיפים 26, 123 124(19) ו-125 לחוק השקעות ועל פי תקנות 7 ו-29 לתקנות ניירות ערך (פרטי תשקיף של קרן להשקעות בנאמנות, מבנהו וצורתו), תש"ל-1969, ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות על פי סעיף 415 לחוק העונשין.
באישום הרביעי: מולקנדוב מואשם ברישום כוזב במסמכי תאגיד על פי סעיף 423 לחוק העונשין.
2.
הנימוקים לבקשה :
א. עדותו של עת/8 (להלן: "אדיבי") היא הבסיס לבקשה ועל עיקרי עדותו מתווספים בבקשה פרטים להבהרת התמונה.
בחקירתו הראשית מעיד אדיבי כי לו תעודה לניהול תיקי השקעות, הוא עשה התמחותו בנאשמת 5 בה הכיר את מולקנדוב, ועם קבלת הרישיון עבד בחברת סולומון שוקי הון (להלן: "סלומון").
לאחר שמולקנדוב רכש את הקרן הוא פנה אל אדיבי וביקש עזרתו באיתור חבר בורסה אשר יספק שרותי ניהול לקרן. אדיבי תיווך בין חב' סולומון לבין הקרן באמצעות חברה שבבעלותו, חברת אלפא-רום בע"מ, ועבור התיווך קיבלו אלפא-רום ואדיבי מחב' סולומון "עמלת שיווק" בסך 22 אג' בגין כל פעולה באופציה שבוצעה עבור הנאשמת 5.