ע"פ
בית המשפט המחוזי בחיפה
|
52247-01-13
03/03/2013
|
בפני השופט:
1. יגאל גריל סגן הנשיאה [אב"ד] 2. שמואל ברלינר 3. ברכה בר-זיו
|
- נגד - |
התובע:
איתי קרטה
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
החלטה |
בפנינו ערעור על גזר דינו של בית משפט השלום בחדרה (כבוד השופט אהוד קפלן) בת.פ. 21588-03-11 מיום 2.1.13.
המערער הורשע , על פי הודאתו, בעבירות של יצוא, יבוא מסחר, הספקת סמים מסוכנים, עבירה לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג- 1973 (שני אישומים), החזקת נשק שלא כדין - עבירה לפי סעיף 144(א) לחוק העונשין, תשל"ג- 1977 (להלן "החוק") והחזקת נכס חשוד כגנוב- עבירה לפי סעיף 413 לחוק.
בית משפט גזר על המערער עונש של מאסר בפועל למשך 15 חודשים, מאסר על תנאי למשך 10 חודשים, שלא יעבור בתקופה של 3 שנים ממועד שחרורו מן המאסר עבירה על פקודת הסמים שעונשה מאסר שנתיים ומעלה, ומאסר על תנאי למשך 5 חודשים, שלא יעבור בתקופה של 3 שנים ממועד שחרורו עבירה של החזקת נשק.
לאחר שהמערער הודה והורשע בבית משפט קמא (בתאריך 19.9.11), הוא הופנה לשרות המבחן לקבלת תסקיר בעניינו. ביום 26.12.11 ביקש שרות המבחן דחיה של 3 חודשים, על מנת לבחון את השתלבות המערער בהליך טיפולי. בהמשך נדחה המועד לטיעוני הצדדים לעונש לאור בקשות חוזרות של שרות המבחן לפיהם המערער עובר הליך טיפולי בהוסטל.
בתסקיר שהונח בפני בית משפט קמא, קודם לגזירת דינו של המערער נאמר כי התנהגותו של המערער בעבר, והרשעותיו (למערער היו עוד חמש הרשעות קודמות), משקפים התנהלות מתוך דפוסים וערכים עברייניים, אך בכל זאת התרשמו "מבחירתו של איתי בשינוי אורח החיים שניהל עד מעצרו בתיק הנדון, אשר הובילה להתגייסותו להליך טיפולי ממושך ( שנה ו- 3 חודשים) ומשמעותי. התנהלותו של איתי במסגרת הקהילה וההוסטל, מעידים על נכונות לשיקום ועל אימוץ ערכים ודפוסים תקינים, מתוך רצון להשתלב בחברה הנורמטיבית".
שרות המבחן ציין כי קיימת חשיבות להעדפת הפן השיקומי והמליץ להטיל על המערער צו מבחן למשך שנה, שבמהלכה ימשיך את הטיפול ביחידה להתמכרויות וצו של"צ.
בגזר הדין סקר בית משפט קמא את האמור בתסקיר מחד ואת חומרת העבירות, לרבות הכרזתו של המערער "סוחר סמים" וגזר עליו את העונש שפורט לעיל.
בהודעת הערעור המפורטת טען ב"כ המערער כי שגה בית משפט קמא כאשר לא נתן את המשקל הראוי לדרך הארוכה שעבר המערער בהליך שיקומו ולהמלצות שרות המבחן. ב"כ המערער טען כי שליחת המערער למאסר בשלב זה תשים לעיל את כל מאמצי השיקום של הערער עד היום ותמנע ממנו להפוך לאדם שומר חוק בעתיד.
גם בפנינו חזרו שני ב"כ המערער על האמור וביקשו לתת למערער הזדמנות אמיתית "להציל נפש בישראל".
ב"כ המשיבה טענה כי העונש שהוטל על המערער קל בנסיבות , וכי בית משפט קמא שקל את כל השיקולים הרלבנטיים קודם גזירת הדין ואין להתערב בשיקול דעתו.
מבלי להביע דעה בשלב זה - אנו סבורים כי ראוי לאפשר למערער להמשיך בהליך השיקום ,תוך ניסיון השתלבות בחברה, תחת פיקוח שירות המבחן , לתקופה נוספת. בתום התקופה , נבקש לקבל תסקיר משלים משרות המבחן, שלאחריו נאפשר לב"כ הצדדים לשוב ולטעון בפנינו ונשקול הכרעתינו, לאור כל החומר שיעמוד בפנינו.
אשר על כן - אנו קובעים המשך דיון בערעור ליום 27.6.13 שעה 1000, ונבקש כי שרות המבחן ידאג להכין תסקיר משלים, כאמור, לא יאוחר מיום 15.6.13 - כאשר עותק מהתסקיר יומצא במישרין גם לבאי כוח הצדדים.
אנו מורים על עיכוב ביצוע גזר הדין, כאמור ובתנאים המפורטים בהחלטה מיום 6.2.13, עד החלטה אחרת.
המזכירות תדאג להמציא עותק מהחלטה זו לשרות המבחן.
ניתנה היום, כ"א אדר תשע"ג, 03 מרץ 2013, בהעדר הצדדים.
|
|
|
|
|
ש. ברלינר,
שופט
|
|
י. גריל, שופט
ס. נשיא
,
|