1. בפני בקשתה של התובעת, למתן פסק דין חלקי.
הבקשה הוגשה במסגרת תביעה עיקרית שהגישה התובעת נגד הנתבעים לתשלום זכויות שונות המגיעות לה לגישתה עקב עבודתה אצלם.
2. התובעת טענה בכתב תביעתה כי בניגוד להוראות חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) לא קיבלה לידיה עם תחילת עבודה, חוזה עבודה המפרט את תנאי עבודתה. בגין אי מתן הודעה כאמור תבעה התובעת את הסך של 15,000 ש"ח (פיצוי ללא הוכחת נזק).
בבקשתה טוענת התובעת כי בכתב ההגנה מצויה הודאת בעל דין לפיה לא ניתנה לתובעת הודעה לעובד כאמור ולכן מתבקש בית הדין ליתן פסק דין חלקי בסוגיה זו.
3. הנתבעים טוענים מנגד כי אין כל הודאת בעל דין בכתב ההגנה, נהפוך הוא. הנתבעים מכחישים הן בכתב ההגנה והן בתגובתם לבקשה זו, בכל את כל טענות התובעת.
4. עוד טוענים הנתבעים כי על פי הדין פסק דין חלקי יינתן כאשר כל העובדות הנוגעות לסעד המבוקש ברורות ונהירות לבית הדין ובהמשך ההליך לא יובהר דבר ביחס לסעד זה והוא עומד בפני עצמו.
בין הצדדים קיימים חילוקי דיעות בסוגיות מפתח ונדרש בירור עובדתי מעמיק לשם הכרעה בהן.
5. עוד נטען כי אין בסיס חוקי לתביעת התובעת ברכיב זה, לנוכח מועד תחולת החוק ותקופת עבודתה של התובעת.
6. אמות המידה למתן פסק דין או פסק דין חלקי הנן ברורות. פסק כזה ינתן מקום בו כל העובדות נהירות לבית הדין, באופן שלא יובהר בפניו דבר נוסף בהמשך ההליכים ואין יתרון לקבלת החלטתו במועד מאוחר יותר.
4. תקנה 191 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 קובעת כלהלן:
"
בית משפט רשאי בכל שלב משלבי הדיון, להוציא פסק דין באחת התביעות שבתובענה או בחלק מהתביעה, וליתן את הסעד הנתבע, כולו או מקצתו, לאותה תביעה או לחלקה, או לסרב לתיתו, כל אימת שנראה לבית המשפט שאין בהמשך הדיון כדי לשנות את הממצאים לגבי העובדות המהותיות או לגבי השאלות העומדות להכרעה לענין התביעה או הסעד כאמור".
פס"ד חלקי יותן דרך כלל מקום בו המשיבה מודה באותו חלק, או שהוצהר מהו העניין שלא שנוי במחלוקת.
7. אין זה המקרה שבפנינו כאשר כלל לא נתבהרו אף לא נדונו כלל חלק חלקם של הממצאים או של העובדות המהותיות, אין זו העת למתן פסק דין חלקי.
8. עיון בכתב ההגנה ובתגובת הנתבעים לבקשה זו מעלה כי הנתבעים מכחישים את
כל טענות התובעת, לרבות הטענה בדבר אי מתן הודעה לעובד, כאמור בחוק הודעה לעובד, הרי שאין בסיס משותף על פיו ינתן פסק הדין חלקי כלשהו.
התיק עצמו טרם נידון, ומן הראוי לדון בו לגופו ללא פסיקה חלקית מוקדמת, מאחר, והנתבעים חולקים על כל טענות התובעת.
9. כפי שהדגיש כב' בית הדין הארצי בפסיקתו לא פעם, הדרך הנכונה שצריך ללכת בה בית הדין האזורי היא לפסוק בכל השאלות השנויות במחלוקת, וימנע מפיצול דיון לגבי כל סעד בנפרד.
10. לאור האמור, נדחית הבקשה למתן פסק דין חלקי.
11.אין צו להוצאות.