אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ס"ע 8358-05-10

החלטה בתיק ס"ע 8358-05-10

תאריך פרסום : 19/09/2012 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
8358-05-10
23/07/2012
בפני השופט:
סיגל דוידוב-מוטולה

- נגד -
התובע:
נורית נחמייאייב
עו"ד יגאל מדר
הנתבע:
רווחה קהילתית בע"מ
עו"ד בנימין רוזנשטרוך
החלטה

1.         בפנינו בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד.

2.         להלן העובדות הרלוונטיות:

א.         התובעת עבדה בנתבעת משך תקופה המצויה במחלוקת, אשר הסתיימה בחודש אוגוסט 2008.

ב.         בחודש מאי 2010 הגישה התובעת תביעה כנגד הנתבעת, במסגרתה טענה כי פוטרה תוך כדי הריון ומחמת ההריון, בלא קבלת היתר כנדרש בדין. התובעת דרשה במסגרת התביעה שכר עד הלידה ובגין התקופה המוגנת שלאחר הלידה, פיצויי פיטורים ודמי הבראה.

ג.          הנתבעת כופרת בנטען כנגדה, וטוענת כי התובעת לא פוטרה אלא בחרה להפסיק את עבודתה מיוזמתה, בשל הריונה.

ד.         ביום 28.6.11 התקיים קדם משפט בתיק, וניתנה החלטה - במעמד הצדדים - על קביעתו להוכחות ביום 4.6.12.

ה.         במועד שנקבע לדיון הוכחות - 4.6.12 - לא התייצב איש מטעם הנתבעת. לאור זאת, ולאחר המתנה סבירה וניסיונות שלא צלחו ליצור קשר טלפוני עם ב"כ הנתבעת, ניתן פסק דין בהעדר התייצבות על יסוד כתב התביעה.

ו.          ביום 7.6.12 הגישה הנתבעת בקשה לביטול פסק הדין שניתן במעמד צד אחד. ב"כ הנתבעת ציין במסגרת הבקשה כי " עבר התקף לב וצנטור, ומאז הוא סובל מדי פעם מחולשה קשה שאינה מאפשרת לו לתפקד, ביום 4.6.12 נתקף הח"מ בהתקף חולשה קשה שמנע ממנו כל יכולת לתפקד ובוודאי שלא להופיע לדיון שנקבע ביום זה". כתמיכה בבקשה צורף אישור רפואי שניתן ביום 5.6.12, וקובע לב"כ הנתבעת יום מחלה אחד (ביום 4.6.12) מטעמים שלא צוינו באישור (המפנה לתיק הרפואי).

ז.          דיון בבקשה התקיים ביום 19.6.12, ובמהלכו הבהירה התובעת כי היא מתנגדת לביטול פסק הדין וכי לא הובאה כל הצדקה ממשית לאי ההתייצבות.

3.         תקנה 50 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב - 1991 מסדירה את דרכי ביטולו של פסק דין שניתן במעמד צד אחד. באשר לאמות המידה הרלוונטיות להפעלת שיקול הדעת בהקשר זה, נקבע בפסיקת בית המשפט העליון כדלקמן:

"שניים הם השיקולים המנחים בבחינת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר התייצבות: הראשון, עניינו בסיבת אי ההתייצבות, האם מדובר במי "שהתעלם מדעת מההליך השיפוטי?"... או שמא עסקינן במי שלא התייצב מחמת צירוף נסיבות אומלל, בהיסח הדעת או מרשלנות... במקרים אלה, בניגוד למקרה הראשון, תגבר נטיית בית המשפט לבטל את פסק הדין. השיקול השני, שעל פי רוב נודעת לו חשיבות גדולה יותר... עוסק בסיכויי ההגנה... של מבקש הביטול...

לצד שיקולים מנחים אלה, שהאיזון הפנימי ביניהם הוסבר לעיל, קיים שיקול נוסף, מעין שיקול על, שיש להביאו בחשבון בעת שנבחנת בקשה לביטול פסק דין והוא זכות הגישה לערכאות, אשר נמנעת מאותו בעל דין שפסק הדין ניתן בהעדרו... ברי, כי זו אינה זכות מוחלטת ויש לאזנה, בין היתר, אל מול האינטרס הציבורי"

            (רע"א 1957/12 חלה נ. כהן, מיום 22.5.12).

4.         בבתי הדין לעבודה שיקול הדעת מתבסס על אותן אמות מידה, ועם זאת " מדיניותם של בתי הדין לעבודה, כפי שנקבעה זה מכבר בפסיקתו של בית דין זה, היא לברר תביעות לגופן ולהכריע בהן לאחר שמיעת טיעוני הצדדים וראיותיהם" (בר"ע 27507-08-10 המתכת מ. פלזנשטין בע"מ - מיכאל סיגנביץ', מיום 27.12.10). לפיכך גם כאשר " התנהלותה של הנתבעת אינה עולה בקנה אחד עם הנדרש מבעל דין להבטחת קיומו של הליך סדיר ותקין", נקבע כי " ביטול פסק הדין תוך השתת הוצאות על הנתבעת, מהווה בנסיבות העניין איזון ראוי בין זכויותיהם הדיוניות של הצדדים מזה ומזה" (שם). 

5.         במקרה שלפנינו, צודקת התובעת כי הנמקתה של הנתבעת בנוגע לאי התייצבותה לדיון אינה משכנעת. ב"כ הנתבעת אמנם צירף אישור מחלה לקוני - שניתן בדיעבד ואינו מפרט דבר - ליום הדיון, אך לא נתן הסבר מספק לשאלה מדוע לא הודיע על מחלתו - לתובעת או אף לבית הדין - טרם הדיון ולכל המאוחר ביום הדיון עצמו. הנתבעת אף לא נתנה הסבר מספק לשאלה מדוע נציג מטעם הנתבעת לא התייצב לדיון על מנת למסור על מחלת בא כוחה, ומדוע שני העדים מטעמה - שאמורים היו להתייצב אף הם - לא התייצבו מבלי שטרחו להודיע דבר לבית הדין. כתוצאה מכך בוזבז זמן שיפוטי יקר, ונגרמו הוצאות מיותרות לתובעת אשר המתינה קרוב לשנה למועד ההוכחות בתיקה.

            על אף זאת, בהתאם למדיניות בית הדין הארצי כפי שפורטה לעיל, וכאשר לא ניתן לקבוע בשלב זה כי סיכויי ההגנה (כפי שבאים לידי ביטוי בכתב ההגנה ובתצהירי העדות הראשית שהוגשו מטעם הנתבעת) קלושים - האיזון הנכון הינו ביטול פסק הדין וקביעת מועד נוסף לדיון ההוכחות, תוך חיוב הנתבעת בהוצאות ראויות על מחדלה.

6.         סוף דבר - הבקשה לביטול פסק הדין מתקבלת. הנתבעת תישא בהוצאות התובעת בסך של 5,000 ש"ח, לתשלום תוך 30 יום מהיום ללא קשר לתוצאות ההליך. דיון ההוכחות יתקיים ביום 25.12.12 בין השעות 14.00 - 16.00 . ככל שהדבר טרם נעשה, ב"כ הנתבעת ידאג להמציא לב"כ התובעת את תצהירי הנתבעת וזאת עד ליום 1.9.12.

במאמר מוסגר יצוין כי המותב החתום על החלטה זו הינו המותב אשר נכח בדיון בבקשה לביטול פסק הדין, וזאת בהתאם להסכמת הצדדים בדבר חילופי נציגי הציבור.   

ניתנה היום, ד' אב תשע"ב, 23 יולי 2012, בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ