אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק הפ 4098/05

החלטה בתיק הפ 4098/05

תאריך פרסום : 09/08/2007 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
4098-05
03/08/2005
בפני השופט:
יעקב צבן

- נגד -
התובע:
יהונתן צבי עו"ד
עו"ד יעקב קצין
הנתבע:
1. בתיה אחזקת נכסים בע"מ
2. דליה לאו
3. דפנה זמיר
4. קרן טוקטלי
5. אור טוקטלי

עו"ד יעקב קצין
עו"ד רות הלפרין- גולד
החלטה

1.      בקשה למתן הוראות על-פי החלטת בית-המשפט המחוזי בתל-אביב (כבוד השופטת ו' אלשיך) בתיק פשיטת-רגל 110/95 מיום 15.2.05, בה נקבע כי על הנאמן, עו"ד יהונתן צבי, לפנות לבית-המשפט המוסמך על מנת שיחליט למי מסורה הזכות להחזיק ברכוש החברה שנמסר לו על-ידי מפרק החברה.

רקע עובדתי

2.      חברת י.מ. טוקטלי ובניו בע"מ (להלן: החברה) נתאגדה בשנת 1958 ופעלה בעסקי הביטוח. יהודה מאיר טוקטלי ז"ל, אבי המשפחה, שעל שמו קרויה החברה, היה בעל זכות הצבעה יחיד ובעל שליטה מוחלטת בחברה. מניות הון הוחזקו בידי אשת המייסד, בתיה טוקטלי וילדיהם אבינועם ועוזיאל. בהחלטה מיום 22.5.1966 הוחלף סעיף 4 לתזכיר החברה, המפרט את סוגי המניות בחברה והזכויות הצמודות להן, כך שבחברה היו קיימות מניות הנהלה מן הסוגים א', ב' ו-ג'. י.מ. טוקטלי החזיק במניות הנהלה א', אשר הקנו לו זכות הצבעה מכרעת באסיפת המנהלים של החברה, זכות שפקעה עם פטירתו בשנת 1970.

ביום 1.1.1986 שונה תקנון החברה בהחלטה מיוחדת, בה נקבע כי מניות הנהלה מסוג ג', אשר חמש מהן מוחזקות בידי אבינועם טוקטלי, תכוננה ג1, ומניות הנהלה מסוג ג', שחמש מהן מוחזקות בידי עוזיאל טוקטלי, תכוננה ג2. כל מחזיק בחמש מניות הנהלה מסוג ג1 או ג2, רשאי למנות מנהל אחד בחברה מטעמו. עוד נקבע, כי הזכות הבלעדית לניהול עסקי ביטוח מוקנית לשני המנהלים יחד, אולם ניהול העסקים היום-יומי יכול שיהיה על-ידי מנהל אחד מתוך השניים, בכפיפות לחוזה בכתב בין המנהלים. כמו-כן, נקבע כי החברה חייבת לחלק את כל רווחיה כדיבידנד שלוש פעמים בשנה.

סכסוך בין המנהלים הביא לבקשת פירוק החברה בפיקוח בית-המשפט. ביום 3.9.1995 ניתן בבית-המשפט המחוזי בתל-אביב (פש"ר 110/95) צו לפירוק החברה. עו"ד עמיהוד דורון מונה כמפרק הקבוע של החברה.

אבינועם ועוזיאל טוקטלי ודליה לאו הם ילדיו ויורשיו של המנוח יהודה טוקטלי. דפנה זמיר הינה היורשת של אבינועם טוקטלי ז"ל. קרן ואור טוקטלי הן בנותיו של עוזיאל טוקטלי ז"ל מאשתו השניה. המשיבה 1, חברת בתיה החזקת נכסים בע"מ, מחזיקה ב-1/3 מניות ההון בחברה, כשבעלי המניות בה הם ילדיו של עוזיאל טוקטלי ז"ל מאשתו הראשונה. לאחר שאבינועם ועוזיאל טוקטלי נפטרו, התכנסו יורשיהם - שלושת ילדיו של עוזיאל טוקטלי מאשתו הראשונה ומדפנה זמיר, אליהם הצטרפה דליה לאו, וביקשו מבית-המשפט להוציא את החברה מהליכי פירוק. לבקשה הסכימו גם המשיבות 4-5 - בנותיו מאשתו השניה של עוזיאל טוקטלי. בהחלטה מיום 29.2.04 הורה בית-המשפט המחוזי בתל-אביב על עיכוב הליכי הפירוק, קרי יציאה של החברה מהליכי הפירוק (החלטה בבש"א 9325/03 בפש"ר 110/95). בהחלטה נקבע עוד, כי על המפרק להעביר את נכסי החברה להנהלת החברה שתיבחר.

נוכח החלטת בית-המשפט הנ"ל, מינתה ביום 10.3.04 זמיר, המחזיקה ב-5 מניות הנהלה מסוג ג1 בחברה, את עו"ד יהונתן צבי כמנהל החברה. עו"ד צבי דיווח לרשם החברות על הפסקת הפירוק, מינויו כמנהל, על שינוי כתובת החברה לכתובת משרדו, והחל לפעול לקבלת רכוש החברה מהמפרק. בהחלטת דירקטוריון מיום 11.3.04, נקבע כי עו"ד צבי יהיה מנהל העסקים של החברה וחתימתו תחייב את החברה. ביום 1.4.04 נשלחה לעו"ד צבי הודעה על-ידי קרן ואור טוקטלי, מכוח היותן מחזיקות ב-5 מניות הנהלה ג2, על מינויה של  קרן טוקטלי כמנהלת וכדירקטורית בחברה.

בשנת 1989 הוגשה על-ידי מפרק בנק "צפון אמריקה" תביעת מיליונים נגד החברה ונגד חברת "אשורנס ג'נרל" (ת.א. 1516/89). סכום התביעה שהוגשה בסך של 83,154,133 ש"ח, משוערך להיום כ-500,000,000 ש"ח. בשנת 1994 הטיל מפרק בנק צפון אמריקה עיקול על נכסי החברה. עם פירוקה של החברה בשנת 1995, הגיע מפרק החברה להסדר לפיו יבוטל העיקול. לאחר יציאת החברה מפירוק, ביקש מפרק בנק צפון אמריקה להשיב את העיקול על נכסי החברה על כנו. בסמוך ליום 3.11.04 נוצר סיכון לעיקול הכספים שבקופת החברה. עו"ד צבי פעל לחלוקה מיידית של דיבידנד מהכספים הקיימים בקופת החברה, וביקש את הסכמתה של המשיבה 5 לפעולותיו. המשיבה 5 סירבה, ונתגלעה מחלוקת בשאלה למי מסורות סמכויות הניהול בחברה והזכות להחזיק ברכושה - לעו"ד צבי, בא-כוח המשיבים 1-3, או לגב' קרן טוקטלי ביחד עם עו"ד צבי. במצב דברים זה, נתכנסה אסיפה כללית יוצאת מן הכלל של בעלי המניות ביום 25.11.04. באסיפה נכחו איציק לביא, גור טוקטלי ועו"ד צבי. המשיבות 4-5 לא השתתפו באסיפה זו.

באסיפה זו נתקבלו, בין היתר, ההחלטות הבאות:

§        דירקטוריון החברה מחויב לקיים את רצונם של בעלי מניות ההון בחברה, בכפוף למסמכי החברה ולדין.

§        עו"ד יהונתן צבי הוא מנהל העסקים של החברה מיום סיום פירוקה, וזכאי לחייב ולזכות את החברה בכל דבר ועניין בחתימתו, עם או בלי חותמת חברה, לפי שיקול דעתו. משכורתו תקבע על-ידי נציגם של בעלי מניות ההון בחברה.

§        בהתאם להחלטת בית-המשפט לגבי העברת השליטה בחברה בסיום הפירוק: עו"ד צבי או מי מטעמו מוסמך לקבל לידיו את כל מסמכי החברות י.מ. טוקטלי ובניו בע"מ וראש רחביה בע"מ וליתן הוראות לעו"ד עמיהוד דורון בכל הכרוך בהעברת השליטה.

§        החברה מאשררת כל פעולה שנעשתה על-ידי עו"ד צבי מיום פירוקה של החברה.

§        האסיפה הכללית קובעת שאין צורך בביטוח הדירקטורים, מה גם שממילא כל עוד לא שונה תקנון החברה אין סמכות לחברה לפי חוק החברות, לבטח את אחריות הדירקטורים שלה או לפטרם מאחריות בגין הפרת חובת הזהירות שלהם כלפיה. החברה גם אינה רואה צורך בקבלת חוות דעת מעו"ד יוסף גרוס, נוכח הוראות התקנון הברורות בדבר חלוקת דיבידנדים.

ביום 7.12.04 הגיש מפרק החברה, עו"ד דורון, בקשה לבית-המשפט המחוזי בתל-אביב (כבוד השופטת ו' אלשיך) (להלן: בית-משפט שלפירוק), למתן הוראות למי להעביר את רכוש החברה. בהחלטה מיום 15.2.04 קבע בית-המשפט שלפירוק, כי הואיל ונסתיימו הליכי פירוק החברה, ומאחר שהחברה אינה חדלת פירעון, המחלוקת בין בעלי המניות לגבי סמכויות הניהול בחברה אינה מעניינו של בית-המשפט שלפירוק, וראוי שתתברר בערכאה המוסמכת. לפיכך, אימץ בית-המשפט את הצעת הכונס הרשמי, לפיה יועברו נכסי החברה לעו"ד צבי כנאמן, עם הוראה לשמר את נכסי החברה, ותוך שעליו לפנות בתוך 30 יום לבית-המשפט לבירור המחלוקות.

3.      בהמרצת פתיחה זו פונה עו"ד צבי למתן הוראות למי להעביר את יתרת רכושה של החברה עם סיום הליכי הפירוק, זאת במטרה להביא לחלוקת דיבידנד בחברה. השאלה הצריכה הכרעה בנסיבות אלו, כמוסכם על הצדדים, היא מי מוסמך לנהל את החברה ולבצע פעולות בנכסיה, והאם החלטות אסיפת בעלי המניות הן תקפות ומחייבות. מצב המניות המוקצות כיום בחברה הנו כדלקמן:

א.   מניות הון מוקצות - 120,090, כדלקמן:

דפנה זמיר: 40,024 מניות הון רגילות.

לאו דליה: 40,033 מניות הון רגילות.

בתיה החזקת נכסים בע"מ: 40,000 מניות הון רגילות.

קרן ואור טוקטלי: מחזיקות יחדיו ב-33 מניות הון רגילות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ