הפ"ב
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
43368-11-12
06/01/2013
|
בפני השופט:
אביגיל כהן
|
- נגד - |
התובע:
יפרח סבלדי עו"ד ע' דוד
|
הנתבע:
באר צופר מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ עו"ד א' היים
|
החלטה |
1. המבקש הגיש ביום 22.11.12 בקשה לביטול פסק בוררות מיום 9.3.10 בצירוף בקשה להאריך ביום אחד את המועד להגשת בקשה לביטול פסק בוררות מיום 9.3.10.
כן הגיש המשיב באותו יום, בקשה להאריך את המועד להגשת הבקשה לביטול פסק בוררות ב-60 יום ממועד הגשתה, בהתאם לסעיף 27 (א) לחוק הבוררות, תשכ"ח - 1968 (להלן:"חוק הבוררות") ותקנה 10 לתקנות סדרי הדין בענייני בוררות, תשכ"ט - 1968.
2. המבקש טוען כי בקשת המשיבה לאישור פסק הבוררות מיום 9.3.10 הומצאה לו ביום 6.11.12 והיה עליו להגיש את בקשת הביטול ביום 21.11.12. לטענת המבקש, עקב המצב הביטחוני והפיגוע שאירע ביום 21.11.12 בסביבות ביהמ"ש בת"א לא היה ביכולתו של ב"כ המבקש להגיע לביהמ"ש על מנת להגיש את הבקשה וניסיון להגיש את בקשת הביטול באותו יום דרך מערכת "נט המשפט" לא צלח ועל כן, מתבקשת ארכה בת יום להגשת בקשת הביטול.
3. במסגרת הבקשה להאריך את מועד הגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות ב- 60 ימים טוען המבקש כי קיימת חוסר בהירות בנוגע להנחת המוצא של פסק הבוררות לפיה השטחים כלולים במשבצת המושב וככל שהשטחים אינם כלולים במסגרת המושב, עובדה אשר עתידה להתברר בקרוב, יהיה בכך כדי לשמוט את הקרקע מתחת לפסק הבוררות ותתקיים עילה לביטולו. המבקש טוען כי בענייננו קיימות עובדות חדשות אשר עתידות להתברר סופית בזמן הקרוב לאחר קבלת מלוא המסמכים הרלוונטיים ממינהל מקרקעי ישראל ויהא בהן לשמוט את הקרקע מתחת לפסק הבוררות ולבטל את פסק הבוררות. לפיכך, מתקיימים במקרה דנן טעמים מיוחדים להארכת מועד להגשת בקשת הביטול בגין העילות הקבועות בסעיפים 24 (3) ו - 24 (9) לחוק הבוררות וכן, למען הזהירות, בגין העילות הקבועות בסעיפים 24 (1) ו - 24 (10) לחוק הבוררות.
4. המבקש הגיש גם הודעת הבהרה לפיה "בהתייחס לעילות הקבועות בסעיפים 24 (3) ו- 24 (9) לחוק הבוררות, מתבקשת ארכה מהמועד הקבוע בחוק להגשת בקשה לביטול פסק בוררות בגין עילות אלה ועד לתום 60 ימים ממועד הגשת הבקשה לביטול".
5. המשיבה מתנגדת לבקשות.
המשיבה טוענת כי בבקשה להארכת מועד להגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות נטענות טענות שבעובדה מבלי שצורף אליה תצהיר לאימות העובדות ועל כן, אין בפני ביהמ"ש בקשה כדין.
עוד נטען כי במקרה דנן אין טעמים מיוחדים להארכת מועד ואין טעמים כלשהם להארכת מועד. הכללת השטחים במשבצת המשיבה נדונה בבוררות והיתה ביסוד פסק הבוררות המוסכם וההליך של בקשה לביטול פסק בוררות אינו ההליך בו יש לברר את טענות המבקש בעניין פסק הבוררות, במיוחד בנוגע לפסק בוררות בנוסח מוסכם.
6. המבקש הגיש תשובה לתגובה, בצירוף תצהיר והוסיף וטען כי הגשת הבקשה לאישור פסק בוררות ע"י המשיבה בעיתוי הנוכחי נגועה בחוסר תום לב ומטרתו לסכל את הבירור עם מינהל מקרקעי ישראל.
7. לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, מצאתי כי דין הבקשה למתן ארכה של יום אחד להגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות להתקבל ואילו דין הבקשה להארכת מועד להגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות ב-60 ימים להידחות, מהנימוקים כדלקמן:
א. בהחלטה שניתנה ביום 22.10.12 במסגרת רע"א 7280/12 לייבוביץ נ' פסי נקבע ע"י כב' הש' י' דנציגר כי:
"מסגרת הזמנים להגשת בקשה לביטול פסק בורר קבועה בסעיף 27 לחוק הבוררות וכן בתקנות הבוררות. סעיף 27(א) לחוק הבוררות קובע כי, ככלל, יש להגיש בקשה לביטול פסק בורר תוך 45 ימים מהיום בו ניתן הפסק, אם ניתן בפני המבקש, או מהיום בו הומצא למבקש, אם ניתן שלא בפניו. כן נקבע כי "בית המשפט רשאי להאריך את התקופה האמורה, אף אם עברה, מטעמים מיוחדים שיירשמו"...
תקנה 10 לתקנות הבוררות מוסיפה כי במקרה בו הוגשה בקשה לאישור פסק הבוררות, ניתן להתנגד לכך באמצעות בקשה לביטול פסק הבורר שתוגש תוך 15 ימים מהיום בו הומצאה לבעל הדין בקשת האישור, ובלבד שמועד זה לא יהיה מאוחר מן המועד הקבוע בסעיף 27 לחוק הבוררות [ראו גם: רע"א 4707/06 טנא סוכנות לביטוח בע"מ נ' אחים לבקוביץ, נובק, מינמר לביטוח בע"מ([פורסם בנבו], 6.1.2010) (להלן: עניין טנא), בפיסקאות 12-10 להחלטתה של השופטת א' פרוקצ'יה; רע"א 5617/09 פורוש נ' דייטש (גרליץ) ([פורסם בנבו], 26.10.2010), בפיסקה 4 לפסק דינו של השופט (כתוארו אז) א' גרוניס; סמדר אוטולנגי בוררות - דין ונוהל כרך ב 1135 (מהדורה רביעית מיוחדת, 2005)]".
ב. המבקש טוען כי הבקשה לביטול פסק הבוררות הוגשה באיחור של יום בשל הפיגוע שאירע סמוך לבית המשפט בתל אביב, ועובדת קיומו של הפיגוע אינה מוכחשת כלל.
בענייננו, המבקש הציג טעם מיוחד ואמיתי, המצדיק את האיחור בהגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות ואין מדובר באיחור ניכר.
בנסיבות העניין שבפני, מצאתי כי מצב הדברים המתואר ע"י המבקש עולה לכדי "טעם מיוחד" המצדיק את קבלת הבקשה להארכת מועד ביום אחד להגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות.
ג. לא מצאתי כי הטעם שמעלה המבקש להארכת המועד להגשת הבקשה לביטול פסק בוררות ב- 60 ימים מצדיק את הארכת התקופה להגשת בקשה לביטול פסק בוררות.
פסק הבוררות ניתן ביום 9.3.10 והוא שריר וקיים . טענת המבקש בדבר חוסר בהירות שיתברר בעתיד באמצעות מינהל מקרקעי ישראל, אינו עולה לכדי "טעם מיוחד" המצדיק את קבלת הבקשה להארכת מועד ב- 60 ימים.