אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק הוצל"פ 18-05689-12-0

החלטה בתיק הוצל"פ 18-05689-12-0

תאריך פרסום : 19/04/2012 | גרסת הדפסה

תיק הוצל"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
18-05689-12-0
19/04/2012
בפני השופט:
דיאנה פסו-ואגו

- נגד -
התובע:
פלוני
הנתבע:
פלוני
החלטה

מדינת ישראל

בית משפט השלום ראשון לציון

לשכת ההוצאה לפועל

מספר תיק: 18-05689-12-0

החלטת רשמת ההוצאה לפועל

דיאנה פסו-ואגו

בפני בקשה לפינוי מושכר "תוך יום ממועד המצאת האזהרה לחייב לחילופין תוך זמן קצר יותר מהתקופה הנקובה באזהרה.." והכל מכוח תקנות 14 ו- 97 לתקנות ההוצאה לפועל , תש"ם 1979.

תקנות אלו עוסקות בפינוי מקרקעין אשר הן קובעו -

תקנה 14(א) קובעת, כי

"ביקש הזוכה שהליך יינקט לפני מתן האזהרה לחייב, או לפני שעברה התקופה שנקבעה באזהרה, ינמק בקשתו ויצרף לבקשה תצהיר לשם אימות העובדות הכלולות בבקשה".

תקנה 97(א) קובעת -

"היה פסק הדין לפינוי מקרקעין, לרבות סילוק יד, ולא מילא החייב אחרי פסק הדין תוך התקופה שנקבעה באזהרה כאמור בתקנה 12, יקבע רשם ההוצאה לפועל מועד לפינוי, והודעה על כך תומצא לחייב בדואר רשום עם אישור מסירה. מועד הפינוי יהיה לפחות עשרים ואחד יום מיום המצאת ההודעה האמורה לחייב, זולת אם ראה רשם ההוצאה לפועל, מטעמים מיוחדים, כי יש לקבוע מועד מוקדם יותר. לא בוצע הפינוי במועד הראשון שנקבע לכך, רשאי רשם ההוצאה לפועל לקבוע מועד אחר לפינוי, שיהיה קצר יותר מעשרים ואחד הימים האמורים".

תקנות אלו, אליהן מפנה החייב עוסקות לפינוי "רגיל" של מקרקעין כאשר אך לאחרונה תיקן המחוקק את חוק ההוצאה לפועל ביחס לפינוי מושכר באופן פרטני.

הוראת סעיף 6(ג1) לחוק ההוצל"פ מורה כי פס"ד לפינוי מושכר יכול ויוגש לביצוע בלשכות ההוצל"פ בתוך 15 ימים ממועד מתן פסק הדין.

הוראת סעיף 7(א) ו-(א2) לחוק מקנה לזוכה אפשרות לעתור לסעד, טרם מתן אזהרה, לפיו מניין הימים באזהרה שתימסר לחייב בפינוי תהיה פחותה מ-21 ימים אך לא פחותה מ-10 "מטעמים מיוחדים שירשמו", אך זאת, שוב, טרם נמסרה האזהרה לחייב בפינוי, שכן על מניין הימים המופחת שיקבע, להופיע באזהרה גופה הנמסרת לחייב.

בקשת ב"כ הזוכה אינה יכולה להיכלל במסגרת סעיף זה שכן האזהרה כבר הומצאה לחייב, ביום 15.04.12 ובה ניתנו לו 21 ימים לבצע האמור בפסק הדין.

יחד עם זאת סעיף 64(א1) לחוק קובע, לעניין פינוי מושכר לאחר תום המועד הקבוע באזהרה כך -

"על אף הוראות סעיף קטן (א), הומצאה אזהרה כאמור בסעיף 7(א2) לעניין פסק דין לפינוי מושכר, ולא מילא החייב אחר פסק הדין בתוך התקופה שנקבעה באזהרה, ייכנס מנהל לשכת ההוצאה לפועל למקרקעין האמורים, יפנה אותם וימסרם למי שזכאי לקבלם לפי פסק הדין, בתוך 14 ימים מתום התקופה שנקבעה באזהרה; רשם ההוצאה לפועל רשאי, לפי בקשת הזוכה, להאריך את תקופת הפינוי לפי פסקה זו, אף לאחר שהסתיימה, בתקופות נוספות שלא יעלו על 14 ימים, כל אחת; הודעה על הארכת תקופת הפינוי כאמור תומצא לחייב וכן לצד שלישי המחזיק באותם מקרקעין או בחלק מהם בדרך הקבועה בסעיף 7(ב)(1)".

היינו מתום מועד מניין הימים המופיע באזהרה ובתוך 14 ימים מתום התקופה שנקבעה באזהרה, מנהל לשכת ההוצל"פ יכנס למקרקעין ויפנה אותם.

תקנה 14 עוסקת במתן סעד כללי, לאו דווקא לעניין פינוי מקרקעי ועניינה בקיום הליך טרם מתן אזהרה או טרם תום המועד הנקוב בה, אך לדידי כאשר ההליך הוא הנקוב באזהרה עצמה אין התקנה עוסקת בכך, שכן עת בקשת הביצוע בתיק הוצל"פ היא לפינוי והאזהרה נמסרת לפינוי - הוא ההליך המבוקש לנקוט בתיק עצמו, אין לראות באותו הליך, כהליך נוסף לנקוט, כאמור בתקנה 14.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ