ב"ש, פ
בית משפט השלום באר שבע
|
7316-07,3247-07
17/09/2007
|
בפני השופט:
נ. אבו טהה
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד חן בן חיים
|
הנתבע:
נחימוביץ דימיטרי (עצור) עו"ד דמיטרי ורניצקי
|
החלטה |
זו היא בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע שתי עבירות של סחר בסם מסוכן- עבירות לפי סעיף 13+19א לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג-1973.
האישום הראשון
על פי עובדות כתב האישום מיוחס למשיב כי בתאריך 11.06.07, בשעה 18:50 או בסמוך לכך, בכיכר היונים בסמוך לחניה האחורית במרכז החנויות באופקים, סחר המשיב בסם מסוכן בצוותא חדא עם יעקב אמסלם בכך שמכרו לסוכן אלי לוי (להלן: "הסוכן") סם מסוכן מסוג הרואין במשקל של 0.1834 גרם תמורת 50 ש"ח וזאת שלא כדין וללא היתר מאת המנהל.
האישום השני
על פי עובדות כתב האישום מיוחס למשיב כי בתאריך 06.06.07, סחר בסם מסוכן בצוותא חדא עם יעקב אמסלם, בכך שמכרו לסוכן סם מסוכן מסוג הרואין במשקל של 0.1198 גרם תמורת 50 ש"ח וזאת שלא כדין וללא היתר מאת המנהל.
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר לגבי האישום השני.
באשר לאישום הראשון, טען ב"כ המשיב כי יש כרסום משמעותי בראיות מאחר והעיסקה התבצעה עם אדם בשם יעקב אמסלם ולא היתה אינטראקציה בין הסוכן למשיב.
בנוסף טען ב"כ המשיב כי מדובר בסוכן בעייתי אשר הינו נרקומן בעצמו. בתאריך 05.04.07, במהלך הפעלתו כסוכן סיפק סמים לאדם אחר וכן עבר עבירה של התפרצות אך למרות זאת הוחלט שימשיך לשמש כסוכן.
עוד טען ב"כ המשיב כי המשיב עבר את העבירות על מנת לרכוש לעצמו סמים ובמקרה דנן יש לשלוח את המשיב לתסקיר שירות מבחן שיבחן שליחתו לגמילה.
מנגד, טענה ב"כ המבקשת כי יש להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים כנגדו.
באשר לאישום הראשון, טענה ב"כ המבקשת כי גם אם לא מדובר בעבירת סחר, יש כוונה לניסיון לסחר שכן, המשיב אמר לסוכן שיביא לו את הסמים מאוחר יותר מאחר ואין ברשותו עכשיו סמים.
באשר לטענת ב"כ המשיב כי הסוכן בעייתי, ב"כ המבקשת הפנתה את בית המשפט להחלטת בית המשפט העליון וכן החלטת בית המשפט המחוזי באר שבע בהן דובר על סוכן שסרח במהלך הפעלתו ולמרות זאת בית המשפט קבע כי קיימות ראיות לכאורה.
בנוסף טענה כי קיימת עילת מעצר סטטוטורית שכן מדובר בעבירות סחר בסמים.
באשר להליך גמילה, ב"כ המבקשת טענה כי השלב להתחיל בהליך שכזה הינו במסגרת התיק העיקרי ולא במסגרת הליכי המעצר.
באשר לאישום הראשון
מחומר החקירה שהונח בפני, עולה כי התשתית הראייתית הלכאורית נסמכת בעיקר על עדותו של הסוכן, דוחות פעולה של מפעיל הסוכן - אדרי חנן, דוח פעולה של השוטר ירון אילוז, קלטות שמע המתעדות את עיסקת הסם, קלטת וידאו המתעדת את העיסקה, וחוות דעת מומחה לעניין הסם.
עדות הסוכן אלי לוי בפני המפעיל חנן אדרי מיום 11.06.07 שעה 15:15
מעדות זו עולה, בין היתר: