אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בשא 3395/08

החלטה בתיק בשא 3395/08

תאריך פרסום : 21/04/2009 | גרסת הדפסה

בש"א, ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
3395-08,001792-96
26/03/2008
בפני השופט:
רות רונן

- נגד -
התובע:
קורניטוס ביזנס אינק
עו"ד בית-און ישי
הנתבע:
1. כנף מפעלי הנדסה וטקסטיל בע"מ
2. מבני דולינגר חברה לבנין והשקעות בע"מ
3. עו"ד גיצלטר ארנון

עו"ד פישמן
החלטה

1.         בקשה לביטול פסק דין.

עניינה של הבקשה - כעולה מהאמור ברישא לבקשה, הוא בפסק דין מיום 9.9.07, שנתן תוקף להסכם פשרה בין הצדדים. יוער כי לבקשה (ואף לתשובות) לא צורף עותק מפסק הדין שביטולו מבוקש. במהלך הדיון ביום 25.3.08, צירף ב"כ המבקשת לראשונה, העתק של מסמך שכותרתו "הודעה ובקשה בהסכמה" - שהיא ככל הנראה ההסכמה שלה ניתן תוקף של פסק דין.

כעולה מהסכמה זו (שכאמור אף היא לא צורפה לבקשה דנן), נועד הסכם הפשרה להביא לסילוק כל המחלוקות בין הצדדים בכל הנושאים, ובין היתר בתובענות הבאות - ה. פ. 1792/96, ע"א 139/00 וה.פ. 235/03.

יוער כי ה. פ. 1792/96 נדונה בפני כב' השופט דר. קלינג, וביום 25.11.99 ניתן בה פסק דין מנומק. ע"א 139/00 הוא ערעור על פסק דינו הנ"ל של כב' השופט קלינג - שנדחה על ידי בית המשפט העליון. ה. פ. 235/03 נדונה - כפי שיפורט להלן, על ידי כב' השופט ישעיה.

2.         אין זה ברור באיזה הליך ניתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה נושא הבקשה דנן - כאמור פסק הדין לא צורף לבקשה ולתגובות. על כל פנים, הבקשה הנוכחית הוגשה במסגרת ה. פ. 1792/96, שכפי שתואר לעיל- ניתן בה פסק דין זה מכבר, והוא אף אושר על ידי ערכאת הערעור.

3.         במסגרת ה. פ. 235/03, נקבעה ישיבת הוכחות בפני כב' השופט ישעיה. לפני ישיבת ההוכחות, הוגשה על ידי עו"ד קריטנשטיין, שייצג את המבקשת (שתכונה להלן: " קורינטוס"), בקשה לדחיית מועד הדיון. בית המשפט (כב' סגה"נ השופט זפט), דחה את הבקשה.

במועד ההוכחות התייצב לדיון עורך דין נאמן, שטען כי הוא מייצג את קורינטוס. מנגד, ב"כ המשיבות טען בדיון, כי עו"ד קריטנשטין רואה עצמו עדיין כמי שמייצג את קורינטוס. בית המשפט המחוזי סירב לקבל את הודעתו של עו"ד נאמן, ולכן הוא הורה על מחיקת התובענה בהעדר התייצבות.

4.         על פסק דין זה הוגש ערעור לבית המשפט העליון (ע"א 10271/05). סיכומי הטענות בערעור זה הוגשו בשם קורינטוס על ידי שני עורכי דין - עו"ד נאמן, ועו"ד בית און - המייצג את קורינטוס גם בהליך דנן.

כן הוגשה במסגרת הערעור גם הודעה מטעם עו"ד גיצלטר, שטען אף הוא שהוא מייצג את קורינטוס. בהתאם להודעתו של עו"ד גיצלטר, הגיעו הצדדים להסכם פשרה (הוא ככל הנראה ההסכם שהוזכר לעיל), ומכוחו מבקשת קורינטוס לחזור בה מהערעור. 

בית המשפט העליון לא הכריע בשאלה מי מייצג את קורינטוס, וקבע לגופו של ענין כי בצדק הורה בית המשפט המחוזי (כב' השופט ישעיה) על מחיקת התביעה. לכן, דחה בית המשפט העליון את הערעור.

5.         כאמור, עניינה של הבקשה הנוכחית הוא בפסק דין שנתן תוקף להסכם פשרה, כאשר טענתה העיקרית של קורינטוס, באמצעות בא כוחה הנוכחי, היא כי הסכם הפשרה נחתם במירמה, על ידי מי שלא היה מוסמך להתקשר בו בשם קורינטוס. כך, נטען כי קורינטוס היא " חברה זרה, שמלוא מניותיה בהיותה חברה זרה, מניות למוכ"ז, נמסרו לעו"ד ברסלב, האוחז בידיו גם ביפוי כוח בלתי חוזר שניתן לו מקורינטוס לפעול לרישום הנכס נשוא העברת מלוא מניות החברה וביצוע פירוק שיתוף עם המשיבים בנכס".

עו"ד בית און טען כי עו"ד גיצלטר, שחתם על הסכם הפשרה בשם קורינטוס, ידע על העברת המניות ועל יפוי הכוח הבלתי חוזר לעו"ד ברסלב, והעלים מידע זה מבית המשפט. 

6.         כפי שיובהר להלן, אני סבורה כי הבקשה הנוכחית לא הוגשה בדרך הדיונית הנכונה, ולכן דינה להימחק.

כיצד ניתן לבטל פסק דין?

7.         בית משפט איננו זכאי לבטל פסק דין שלו עצמו - אלא במספר מוגבל של מקרים.

ראשית, זכאית כמובן ערכאת הערעור לבטל פסק דין שניתן על ידי הערכאה למטה, אם מוגש על פסק הדין ערעור.

בנוסף, ניתן לבקש לבטל פסק דין שניתן במעמד צד אחד, מכוח תקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי. בקשה כזו מתייחסת למצב בו פסק הדין ניתן בהעדרו של אחד הצדדים, אשר צריך להבהיר לבית המשפט במסגרת הבקשה - הן את הסיבה להעדרו, והן כי לטענות שהוא מבקש להעלות יש סיכוי להתקבל. 

דרך שלישית להביא לביטול פסק דין, מתייחסת לפסק דין שהושג כתוצאה מתרמית.

בנוסף, כאשר מדובר בפסק דין במסגרתו ניתן תוקף להסכם פשרה, ניתן לבקש את ביטולו לאור פגם שנפל בהסכם.

הדרכים הדיוניות להגשת בקשת הביטול

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ