אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש"פ 10688/03

החלטה בתיק בש"פ 10688/03

תאריך פרסום : 29/11/2005 | גרסת הדפסה

בש"פ
בית המשפט העליון בירושלים
10688-03
12/12/2003
בפני השופט:
אדמונד לוי

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד אלעד פרסקי
הנתבע:
עבד מוסלח
עו"ד צבי אבנון
החלטה

           בכתב אישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נטען, כי בחודש ינואר 2003 קשר המשיב, עבד מוסלח, ביחד עם אחרים (אילן מועלם, אלי חיים ושמעון שגיב), לייבא 50 ק"ג של סם מסוכן מסוג קוקאין מברזיל לישראל. מי שהיה אמור לבצע את מלאכת הבלדרות היה שגיב, אשר נסע לדרום אפריקה, שם פגש את ספק הסם מברזיל, וקיבל מידיו 11 ק"ג של קוקאין. הסם הוסלק בתוך לוחות שיש, וביום 5.3.03 הגיע משלוח הלוחות לישראל. שגיב, אשר הגיע לנמל אשדוד וקיבל את לוחות השיש לידיו, הובילן למפעל כלשהו, ובעת שהסחורה נפרקה, נעצר שגיב על ידי שוטרים והסם נתפס. ביחד עם כתב האישום שהוגש ביום 3.4.03, עתרה המבקשת למעצרו של המשיב עד תום ההליכים, ובהחלטתו מיום 13.4.03 נעתר לה בית המשפט, תוך שהוא מביע את דעתו כי "שום חלופת מעצר לא תימנע את מסוכנותו של המשיב". ערר שהוגש לבית משפט זה על אותה החלטה, נדחה על ידי חברי השופט א' מצא.

           הבקשה המונחת בפני היא להאריך את מעצרו של המשיב בתשעים ימים נוספים, מכוח סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996. בעניין זה כבר הבעתי את דעתי לא אחת, כי הכול חייבים לעמוד במצוות המחוקק, ולסיים את ההליכים בעניינו של נאשם הנתון במעצר, תוך התקופה שנקבעה בסעיף 61 לחוק. אכן, סעיף 62 העניק לבית משפט זה סמכות להאריך את המעצר, אולם כבר נקבע, כי סמכות זו אמורה לתת מענה למקרים החריגים בלבד, ואסור שהשימוש בה ייהפך לעניין שבשגרה (ראו בש"פ 1150/01, בש"פ 7833/99, ובש"פ 5309/03). אך נראה, כי ריבוי המשפטים ומיעוטם של הדיינים גורם לכך שבתי המשפט מתקשים לעמוד בדרישתו של סעיף 61 לחוק, והמקרה הנוכחי הוא דוגמה נוספת לכך. 

           כאמור, הוגש כתב האישום נגד המשיב בחודש אפריל 2003, ועל אף שחלפו מאז תשעה חודשים, טרם החלו להישמע הראיות. תחילה היה זה משום שמשפטו של שגיב, אשר עתיד להעיד מטעם התביעה במשפטו של המשיב, הסתיים רק בחודש ספטמבר 2003. אולם, זה לא היה המכשול היחיד בדרך לבירור עניינו של המשיב, הואיל והתיק גם הועבר פעמים אחדות ממותב אחד למשנהו, ורק לאחרונה נקבע בפני כב' השופט ז' כספי. מצב זה אינו סביר, ואודה כי התלבטתי לא מעט אם לא יהא זה נכון להורות כבר עתה על שחרור העורר, במיוחד לנוכח העובדה שככל הנראה גם בתקופת המעצר המתבקשת עתה לא יסתיים המשפט, ונראה כי תידרש לכך תקופת מעצר נוספת. מנגד, ניצבת חומרתה המופלגת של העבירה עליה נקרא המשיב לתת את הדין, ובעיקר כמות הסם הגדולה שיובאה לישראל, שלולא נתפסה היתה תורמת תרומה גדולה להפצתו של נגע ממאיר זה בקרב האוכלוסייה בישראל. העניין האחר לו נדרשתי לתת את הדעת, היא ההנחה כי מי שמוכן להסתכן בייבוא של כמות כה גדולה של סם, מלמד על עצמו שהוא עלול לחזור ולעסוק בכך, הואיל והוא בקי בדרכי הייבוא וברשותו גם האמצעים הדרושים לכך. בנאשם מסוג זה גלומה סכנה של ממש לשלום הציבור, ולפיכך, גם אם מערכת המשפט לא עשתה די כדי לקדם את משפטו, טרם הגיעה השעה להתיר לו להתהלך חופשי.

           לפיכך, אני מקבל את הבקשה, ומורה על הארכת מעצרו של המשיב בתשעים ימים, החל מיום 18.12.03 או עד למתן פסק הדין בת.פ. 40074/03 של בית המשפט המחוזי בתל-אביב, הכול לפי המוקדם.

           ניתנה היום, י"ז בכסלו תשס"ד (12.12.2003).

                                                                                                  ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /שב

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ