אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ברע 1412/06

החלטה בתיק ברע 1412/06

תאריך פרסום : 09/07/2007 | גרסת הדפסה

בר"ע
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1412-06
15/03/2007
בפני השופט:
רות לבהר שרון

- נגד -
התובע:
אותנטי - השוק הגדול לשטיחים מקוריים (3000) בע"מ
הנתבע:
רחמני אביאלה
החלטה

1.         בפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בפתח תקוה                           שניתן ביום 1/3/06 בת.ק. 9514/05 ע"י כב' השופט קהלת בנימין. בימ"ש קמא קיבל את התביעה וחייב את המבקש לשלם למשיבה סך של 5,000 ש"ח בצירוף הוצאות משפט בסך 250 ש"ח.

2.         המשיבה, היא התובעת, הגישה נגד המבקשת תביעה להשבת סכומים אותם שילמה לאחר שביטלה את העסקה עמה. בכתב התביעה טענה המשיבה כי לאחר שרכשה אצל המבקשת שטיח שלא תאם את ציפיותיה והחליפה אותו בשטיח אחר, אף הוא לא מתאים,  ביקשה לבטל את העסקה כולה, ולקבל את כספה בחזרה. לדבריה, השיבה את השטיח בסמוך למועד הרכישה, אולם במקום לקבל החזר כספי, קיבלה זיכוי.

לטענתה, בהתאם לחוק הגנת הצרכן, חייב כל בית עסק להציג הודעה בדבר מדיניות החזרת סחורות. כיוון שבמקרה זה, לא הוצגה הודעה כזו, חזקה על בית העסק כי תמורת החזרת הסחורה, יושב לה הכסף ששולם.

3.         בכתב ההגנה, טענה המבקשת כי השטיח שסופק למשיבה היה לשביעות רצונה. כאשר ביקשה המשיבה לבטל את העסקה, לאחר שכבר הסכימו להחליף לה את השטיח הראשון, הובהר לה כי על פי מדיניות ההחזרה בחנות, אין אפשרות לקבלת החזר כספי. נציג המבקשת טען כי קיים שלט בחנות בדבר מדיניות החזרת סחורות שהוצב בחנות  מיום התיקון בחוק הגנת הצרכן. לטענתו, המבקשת נהגה על פי החוק במדינת ישראל על פיו אין חובה ליתן החזר כספי בגין ביטול עסקה.

המשיבה הכחישה טענה זו והעידה כי לא היה כל שלט בחנות.

4.         בימ"ש קמא, לאחר ששמע את הצדדים, קבע כדלקמן:

"אני סבור שתביעתה של התובעת בדין יסודה ועל הנתבעת להחזיר לה את מחיר השטיח.

ממה שקראתי בתיק זה וממה ששמעתי, אני קובע כי העסקה בין הצדדים למעשה בוטלה והשטיח השני הוחזר לנתבעת ולכן הדעת נותנת שהנתבעת היתה צריכה להחזיר את הכסף לתובעת.

נציג הנתבעת טוען כי החוק במדינת ישראל הוא שלא מחזירים כסף אלא נותנים זיכוי, כלומר מסמך לפיו הלקוח זכאי לקנות אצל הסוחר סחורה באותו סכום.

נציג הנתבעת לא אמר במדויק על איזה חוק מסתמך אלא הוא אמר באופן כללי שזהו החוק במדינת ישראל...

משבוטל החוזה בהסכמת הצדדים, הרי כל צד צריך להחזיר לצד השני את מה שקיבל. ומאחר והנתבעת קיבלה מהתובעת כסף, הרי שהיא צריכה להחזיר לה את הכסף."

5.         בבקשת רשות הערעור טוענת המבקשת כי על אף שהמשיבה ביקשה לבטל העסקה לאחר שלקחה פעמיים שטיח מהחנות לביתה, המבקשת נעתרה לבקשתה, ונתנה למשיבה זיכוי בגובה הרכישה. לדברי נציג המבקשת, על פי החוק אין חובה להשיב כספים בגין סחורה שהוחזרה. עוד לדבריו, קיים בחנות שלט ברור לגבי מדיניות ההחזרה של סחורות בו נאמר כי לא יוחזר כסף בגין החזרת סחורה.                                   

עוד טענה המשיבה כי יש לדחות הבקשה על הסף בשל אי התאמת שמה של המבקשת בהליך זה - "אותנטי שטיחים", לבין שם הנתבעת בבימ"ש לתביעות קטנות - "אותנטי - השוק הגדול לשטיחים מקוריים (3000) בע"מ".

המשיבה טוענת כי אין להתערב בממצאיו של בימ"ש קמא שהעדיף את גירסת המשיבה על פני זו של המבקשת. 

דיון

6.         יש ממש בטענת המשיבה באשר לאישיות המשפטית שהגישה את בקשת רשות הערעור. המבקשת היא לכאורה אישיות משפטית נפרדת, ואין לה כל נגיעה לפסק הדין בבימ"ש קמא, ולו מטעם זה היה מקום לדחות הבקשה. יחד עם זאת, כיוון שמדובר בבקשת רשות ערעור על הליך שנדון בבימ"ש לתביעות קטנות בו לא מדקדק ביהמ"ש בסדרי הדין, איני דוחה את הבקשה מטעם זה בלבד, ואדון בבקשה גם לגופו של עניין.

7.         נוהל החזרת סחורה מוסדר תוקן בסעיף 4ג לחוק הגנת הצרכן תשמ"א -1981, וקובע כדלקמן:

" 4 ג.       (א)   עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה - מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל ובין במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).

           (ב)  ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ