בר"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
|
002211-03
02/06/2005
|
בפני השופט:
ישעיהו שנלר
|
- נגד - |
התובע:
דוד מיראלשוילי
|
הנתבע:
1. דוד מיכאלשוילי 2. עו"ד ש. סלפוי 3. לשכת ההוצאה לפועל בתל-אביב
עו"ד סלפוי עו"ד אדירי
|
החלטה |
1. ביום 28.8.03 הגיש המבקש בקשה שהוכתרה כהודעה על בקשה בדרך המרצה
"לבטל החלטות מיום 15.8.2002 וה- 4.11.2002 להחזרת כספים ע"י לשכת ההוצל"פ אשר קיבל בתיק ההוצל"פ... וקיום דיון נוסף זיופי החלטות של ראש ההוצל"פ והדפסה במחשב ההוצל"פ, החלטות על דעתם לפתיחת תיקים ללא פס"ד וללא מסמכים כלשהם, נטילת כספים על ידי הזוכה ב"כ ואנשים אחרים..."
בסעיף 1 לבקשה עותר המבקש לביטול שתי החלטות שנתן ראש ההוצאה לפועל מהתאריכים המפורטים לעיל וכן עתר המבקש להורות ללשכת ההוצל"פ
"להחזיר את כספי המבקש אשר העבירו חב' ביטוח הסנה בתיק הוצל"פ הזה בתאריכים 22.7.1992 ע"ס 254,722 ש"ח ו- 20.3.1994 ע"ס 10,860 ש"ח".
2. הבקשה משתרעת על פני עמודים רבים תוך צירוף מסמכים רבים.
מעיון במסמכים הרבים שצורפו עולה כי השגות המבקש עניינן בהחלטת כב' ראש ההוצאה לפועל מירה דהן מיום 15.8.02 אשר ציינה בהחלטתה:
"1. החייב חוזר שוב על בקשות אשר הגיש זה מכבר ואשר בהם ניתנו החלטות מפורטות ומנומקות כבר בימים 20/11/00, 1/1/01, 11/1/01, ו- 9/5/01.
2.
לא מצאתי בסיס שבדין להידרש לטענות אלה בשנית.
3. תיק זה בוער.
4. הבקשה נדחית.
ההחלטה מיום 4.11.02, אף היא ניתנה על ידי כב' ראש ההוצאה לפועל מירה דהן. גם בקשה זו נדחתה תוך שנקבע, בין השאר
"למרות החלטות קודמות בענין , הגיש החייב בקשה נוספת זו אשר בה חוזר הוא על עתירות אשר נידונו בעבר וכבר ניתנה בהן החלטה...", תוך הפניה להחלטות שפורטו בסעיף 1 להחלטה דלעיל. עוד הוסף
"נראה כי החייב אינו נלאה מלהגיש שוב ושוב אותן עתירות, ואינו מוכן לקבל החלטות שיפוטיות, עם אלו אינן לרוחו...".
- ביקשתי מב"כ המשיב 1 לנסות ולאתר מסמכים הקשורים לנטען על ידי המבקש, ככל שניתן היה להבין את טענותיו ואכן הומצאו מסמכים, אשר יחד עם המסמכים שצורפו טרם לכן, מאפשרים להתייחס קצרות לעוללות הסכסוך המתמשך בין המבקש לבין המשיב 1.
במסגרת התייחסות זו, ניתן יהיה אף להתייחס באופן ספציפי, לטענה זאת או אחרת של המבקש.
4. ביום 22 לחודש פברואר
1984
(כך!!), דהיינו לפני למעלה מ-20 שנה ניתן פסק בוררות בסכסוך שבין המבקש לבין המשיב 1 (להלן - הזוכה), ולפיו חוייב המבקש לשלם לזוכה סכום של 50,000 דולר.
ביום 22.6.84 אושר פסק הבוררות, כשביום 24.10.84 נדחתה הבקשה לביטולו.
בהתאם, נפתחו 3 תיקי הוצאה לפועל כנגד המבקש כשהזוכה מיוצג על ידי המשיב 2. למען הסדר הטוב יצויין כי הזוכה צירף צילום מיפוי הכח המסמיך את עו"ד סלפוי לייצג את הזוכה, מיום 1.10.94.
עוד יצויין כי ביום 16.9.92 ניתנה החלטה לצרף שני תיקי הוצל"פ לתיק השלישי, באופן שינוהל תיק אחד, תוך החלטה כי גובה החוב יועמד על הסכום שנקבע ע"י רואה חשבון.
5. ביום 27.7.97 ניתנה החלטה מקיפה על ידי ראש ההוצל"פ דאז א. דובסקי, אשר סקרה את טענותיו השונות של המבקש, במסגרת טענת
"פרעתי" שטען לה המבקש.
מהחלטה זו מהראוי להביא כדלקמן:
א. המבקש העלה טענות של זיוף וקנוניה, אולם נקבע שם כי מקומן של טענות אלו אינן בסמכותו של ראש ההוצל"פ.
עם זאת צויין בהחלטה כי תיק המשטרה שנפתח בעקבות תלונותיו של המבקש נסגר לאחר שנקבע כי "אין הוכחות למעשים פליליים".