ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
18880-06-10
01/03/2012
|
בפני השופט:
רוית צדיק
|
- נגד - |
התובע:
שמחון בצלאל עו"ד שמואל אלמוג
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד עדי וידנה
|
החלטה |
1. מר בצלאל שמחון (להלן- התובע) הגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן-הנתבע להכרה בפגיעתו בכתף ימין כפגיעה בעבודה הנובעת מתאונת עבודה ולחילופין כמחלת מקצוע או על פי תורת המיקרוטראומה.
רקע עובדתי:
2. התובע עבד בחנות איקאה בנתניה (להלן- איקאה) מיום
26.3.09 ועד ליום
28.12.09 . מרבית התקופה עבד כמחסנאי עד שנאלץ להפסיק עבודתו עקב ליקויים רפואיים מהם סובל הוא.
3. עבודת התובע באיקאה הייתה כרוכה במאמץ פיזי מתמשך ויומיומי הן כאשר עבד בשטיפת ירקות והן כאשר היה מקבל מדי יום הזמנות של מזון וסחורה מסוגים שונים .
4. התובע עבד בכל יום בין 7 ל- 11 שעות כאשר במסגרת עבודתו היה אחראי על 3 חדרי קירור בטמפרטורה של 5 מעלות וכן על 3 חדרי קפואים בטמפרטורה של מינוס 20 מעלות.
5.
חדרי הקירור כללו- חדר קירור של חדר אוכל , חדר קירור הירקות וחדר קירור שתייה.
חדרי המוצרים הקפואים כללו- חדר מקפיא של בשר, חדר מקפיא של דגים וחדר מקפיא של עוגות.
6. כל יום היה התובע מקבל הזמנות מזון קפוא - 50 קרטונים של חברת "אסם" ובין 20 ל 40 קרטונים של נקניקיות כאשר כל קרטון שקל בין 5 ל- 20 ק"ג. התובע היה מסדר את ההזמנות בחדר המקפיא.
7. מדי יום היה התובע שוטף 15 קרטונים של ירקות ובהמשך מעביר אותם לגיגיות גדולות ומכניסם לחדרי הקירור בהם היה התובע ממיין את הסחורה שקיבל ביום אתמול.
8. פעמיים בשבוע היה התובע מקבל ומסדר כ- 20 ארגזים של דגים קפואים בחדר המקפיא של הדגים . משקלם הממוצע של ארגזי הדגים הגיע ל כ 200 ק"ג.
9. פעמיים בשבוע היה התובע מקבל כמות של כ- 10 עד 20 קרטונים בשר קפוא במשקל של כ- 250ק"ג ומסדר אותם במקפיאי הבשר.
10. פעמיים בשבוע היה מקבל 2 משטחי שתייה , אותם פירק וסידר במקרר המיועד לשתיה , עבודה זו כללה הרמת משאות כבדים למקומות גבוהים בעזרת סולם.
11. פעם בשבוע היה התובע מקבל ומסדר סחורה של מוצרים חד פעמיים.
12. פעמיים בשבוע קיבל התובע וסידר סחורה יבשה כגון - כ- 20 פחוני שמן בנפח של 16 ליטר ו- 2 עגלות משא של שימורים , קמח סוכר ועוד.
13. פעמיים - שלוש בשבוע קיבל התובע וסידר סחורה יבשה של אסם בכמות של שתי עגלות משא.
14. כל יום קיבל התובע וסידר כ- 10 ארגזי חלב במקרר השתייה.
15. בנוסף התובע היה מקבל בין 1 ל-2 עגלות של סלטים , שימורי דגים ומיצים טבעיים ומסדר אותם במקרר השתייה.
16. כמו כן התובע היה מנקה את חדרי הקירור ושוטף את הרצפה. שטיפת המקרר בוצעה פעם בשבוע , במהלכה הוציא את המוצרים , שטף את הקירות והמאווררים ואח"כ שב וסדר את המוצרים במקומם.
17. על מנת לסייע לתובע בעבודתו הובאו בחורים מאק"ים אלא שמפאת מצבם היה התובע משגיח על בריאותם והשתדל שלא לתת להם להיכנס אל המקררים והמקפיאים או לעלות על סולם גבוה, כך שמרבית העבודה בוצעה על ידי התובע.