אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק א 66690/04

החלטה בתיק א 66690/04

תאריך פרסום : 12/03/2008 | גרסת הדפסה

בש"א, א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
66690-04,182369-06
25/01/2007
בפני השופט:
אטיאס אריה

- נגד -
התובע:
1. חברת זגורי מתכת בע"מ
2. אלברט זגורי

הנתבע:
בנק איגוד לישראל בע"מ
החלטה

בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן כנגד המבקשים בתאריך 5/12/06 (להלן: "פסק הדין").

תיק זה עניינו תביעה שהגישו חברת זגורי מתכת בע"מ ואלברט זגורי (להלן: "המבקשים", "המבקשת" ו"המבקש" בהתאמה) כנגד בנק איגוד לישראל בע"מ (להלן: "המשיב") לתשלום הסך של 683,047 ש"ח. לטענת המבקשים נזקם נובע מהתניית שירות בשירות מצד המשיב וסרוב שלא כדין שלו ליתן שרותים בנקאיים.

התביעה הוגשה בתאריך 26/10/04 ולאחר מספר קדמי משפט שהתנהלו בפני כב' השופט יפרח נקבע התיק ,בישיבת קדם המשפט מיום 17/9/06 בנוכחות ב"כ הצדדים, לשמיעת ראיות בפני ביום 5/12/06 שעה 10:00.

בתאריך 27/11/06 הגישה ב"כ המבקשים בקשה לדחיית הדיון לה הסכים ב"כ המשיב.

הבקשה גופה לא הגיעה אל שולחנו של בית המשפט אשר למד עליה רק מעיון במחשב בית המשפט. החלטה בבקשה זו לא ניתנה.

ב"כ המבקשים לא התייצבה לדיון בשעה 10:00 כפי שנקבע ואף לא בשעה 11:05.

לטענת המבקש בדיון ב"כ המבקשים אמורה להגיע ברכבת.

בית המשפט החליט למחוק את תביעת המבקשים הן לאור מחדלה של ב"כ המבקשת שלא אפשר דיון לגופו והן לאור העובדה שהמחצית השנייה של האגרה טרם שולמה עד לאותו מועד.

לטענת המבקשים ב"כ המבקשים לא עשתה דין לעצמה ולא זלזלה בבית המשפט.

לטענתם ב"כ המבקשים בררה מספר פעמים עם מרכז המידע בדבר גורלה של בקשת הדחייה ונמסר לה שאין החלטה אך לא נמסר לה שההחלטה לא הגיעה לשולחנו של בית המשפט ואם הייתה יודעת על כך הייתה מגישה הבקשה בשנית.

מוסיפים המבקשים וטוענים כי בבדיקה באינטרנט ובמרכז מידע הדיון נקבע הן לשעה 10:00 והן לשעה 13:00 ולכן יש לנקוט באמצעי דרסטי פחות ולקיים את הדיון בשעה 13:00 מהטעם שב"כ המבקשים הייתה ברכבת מאשדוד לת"א.

לעניין אי תשלום האגרה טוענים המבקשים כי לא התחמקו מתשלום אך מאחר והוגשה בקשת דחייה בהסכמה סברו הם כי ישלמו את המחצית השנייה של האגרה בתוך 7 ימים מקביעת מועד ההוכחות ומוסיפים כי לא נשלחה להם התראה בצירוף שובר לתשלום האגרה.

מוסיפים המבקשים וטוענים כי יש להם סיכויים טובים לזכות בתביעה.

לטענת המשיב התביעה נמחקה עקב אי תשלום אגרה במועד ובדין נמחקה בהעדר כל בקשה בנושא זה מצד המבקשים.

תקנה 8(א)(2) לתקנות בית משפט (אגרות), תשמ"ח-1987 (להלן: "התקנות") קובעת כי את המחצית השנייה של האגרה יש לשלם "עד שבעה ימים לפני התאריך שנקבע לראשונה לדיון בהליך".

תקנה 8(ב) רישא לתקנות קובעת כדלקמן:

            "לא שולמה המחצית השנייה במועדה רשאי בית משפט או רשם למחוק את ההליך".

בסיפא לתקנה זו נאמר:

"בית משפט או רשם לא ימחוק את ההליך לפני שניתנה הודעה בהתאם לחייב בתשלום האגרה, וזאת תוך שבעה ימים לפני המחיקה".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ