בש"א, א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
40284-06,182409-06
26/12/2006
|
בפני השופט:
מארק - הורנצ'יק דליה
|
- נגד - |
התובע:
1. ארטשופ גלריה להדפסים ומוציאים לאור בע"מ. 2. דורון קוסונוגי.
עו"ד ניר קהת
|
הנתבע:
גלינה מזין עו"ד עמיר פרידמן
|
החלטה |
זו בקשת המבקשים לחייב את המשיבה לגילוי מסמכים ספציפיים ולהוסיף ולהשיב תשובות מלאות לשאלון.
בבקשתם, עותרים המבקשים לגילוי מסמכים כדלקמן:
א. הסכמי התקשרות של המשיבה עם גלריות שונות.
ב. חשבוניות בגין מכירת עבודות המשיבה ב-5 השנים האחרונות.
ג. דוחות שנתיים לרשויות המס שהגישה המשיבה ב-5 השנים האחרונות.
טוענת המשיבה כי הנתונים הכספיים הנוגעים לפעילותה הכלכלית אינם רלוונטים לתובענה ומהווים סוד מסחרי וכי הצגת מסמכים הקשורים לעסקאות האישיות שלה היא מיותרת ובלתי רלוונטית נוכח המוצגים הרבים שהציגה המשיבה להוכחת המוניטין שלה.
אינני מקבלת את טענת המשיבה.
המידע הרלוונטי לשאלת קיומו של מוניטין ולפגיעה נטענת בו הוא הכנסותיה של המשיבה. ככל שהאומן הוא בעל מוניטין רב יותר כך הוא ימכור יותר ציורים ובמחיר יותר גבוה.
המשיבה עצמה, בסעיפים 3 ו-11 לתגובתה, מתייחסת למסמכים שהגישה - רשימת גלריות עמן עבדה ומחירונים להוכחת המוניטין שצברה.
הנה כי כן, כי הוכחת המוניטין היא שאלה שבמחלוקת ועל כן מסמכים להוכחת המוניטין הם מסמכים רלוונטים.
לצורכי בחינת טענת המוניטין הרב לו טוענת המשיבה בכתב תביעתה, על המשיבה לחשוף בפני המבקשים חוזים שכרתה עם גלריות או סוחרי תמונות בנוגע לשיווק או מכירת תמונות שציירה או תדפיסים של תמונות כאלה וחשבוניות המעידות על תשלומים שקיבלה בחמש השנים האחרונות.
אשר לדרישת המבקשות, כי התובעת - המשיבה, תגלה את הדוחות הכספיים המבוקרים שלה, לחמש השנים האחרונות, הרי גם המסמכים הללו רלוונטים נוכח טענתה של התובעת כי נגרם נזק כספי למוניטין שלה, בעטיה של הנתבעת ומכאן קמה זכותן של המבקשות לבחון את הדוחות הכספיים על מנת לעמוד על טענתה של המשיבה בדבר קיומו של הנזק למוניטין.
טוענת המשיבה בתגובתה כי בהצגת נתונים ומסמכים הנוגעים להתקשרויות המסחריות של המשיבה עם גורמים שונים וכן דוחות חשבונאים וחשבוניות מס, יש כדי לפגוע בסודותיה המסחריים.
הכלל הוא, כי בעל הדין איננו רשאי להימנע מגילוי ראיות שברשותו במסגרת הליך שיפוטי שתכליתו חשיפת האמת.
עם זאת - כאשר יש בגילוי ראיה כדי לפגוע באינטרסים לגיטימים של בעל הדין כגון הגנה על סודות מסחריים יינתן צו לגילוי אך ביחס לראיות שהן רלוונטיות.
הגבולות, בדבר היקף הגילוי הראוי של מסמכים עוצבו בהוראות סעיף 23 לחוק עוולות מסחריות תשנ"ט - 1999, המעניק לבית המשפט שיקול דעת לקביעת הסדרי גילוי שונים, בדבר היקף הגילוי המתחייב תוך איזון במידת הפגיעה באינטרס של בעל הסוד המסחרי.
כך, מאפשרות הוראותיו של סעיף זה לערוך איזון מדוייק בין האינטרס שמבקש הגילוי, המבקש גילוי רחב ככל שניתן לבין האינטרס של בעל הסוד המסחרי להגן על קניינו על ידי קביעת הסדר גילוי מצומצם. (ראה: רע"א 918/02 ויטלזון נ' פנטאקום בע"מ, פד"י נ"ו (4) עמ' 865 בעמ' 870 מול אותיות ג',ד').
בתשובתה אין המשיבה מצביעה על השיקולים שהיא מבקשת שיילקחו בחשבון בדבר ההשפעה האפשרית שתהיה להיקף הגילוי.
הטענה נטענה באופן כללי וסתמי ועל כן לא ניתן להיזקק לה.