א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
|
2756-07
20/02/2008
|
בפני השופט:
ד"ר דרורה פלפל/ ס. נשיא
|
- נגד - |
התובע:
מגדלי סופר אלעד בע"מ עו"ד אריה קמר
|
הנתבע:
עזבון זלמן זכריה ז"ל עו"ד יצחק חג'ג
|
החלטה |
א.
מהות התובענה
בפניי תובענה שהוגשה על דרך אבעיה ע"י עו"ד גץ ערי, בה הוא עותר לקבוע האם במסירת החזקה בדירות 6 ו- 9 שנבנו ע"י התובעת עבור הנתבע (להלן: "הדירות") בבניין ברחוב צירלסון 3 תל אביב הבנוי על חלקה 163 בגוש 6107, לכונס הנכסים כאמור בהחלטת בית המשפט מיום 5.9.07, ניתן לראות מסירת החזקה בדירות לנתבע, כנדרש בהוראות סעיף 7 (ד) להסכם הקומבינציה לצורך ביצוע רישום והעברת הזכויות בנכס בכפוף לצו העיקול שניתן ע"י בית המשפט.
ב.
עובדות רלבנטיות
הנתבע היה הבעלים של 30% במגרש שעליו נבנה ע"י התובעת הבניין הידוע כחלקה 163 בגוש 6107 (להלן:
"הנכס").
הנתבע מכר לתובעת חלק מזכויות הבעלות שלו במגרש ובתמורה התחייבה התובעת לבנות עבור הנתבע דירת גג בבנין. בין הצדדים נחתם הסכם קומבינציה (להלן:
"ההסכם").
כמו כן, רכש הנתבע מן התובעת דירה נוספת בבנין, שתמורתה היה עליו לוותר על זכות הדיירות המוגנת שלו במגרש ולאפשר את הבניה בשנת 1996.
לשם כך נחתם חוזה מכר בין התובעת לבין הנתבע.
בין הצדדים התגלע סכסוך הנוגע לחוזים שנחתמו ביניהם.
עקב ההתדיינויות בבית המשפט, בהן זכתה התובעת, היא החלה בבניית הבניין וסיימה בנייתו בשנת 2005.
התובעת טוענת כי נגרמו לה נזקים כבדים ביותר עקב הפרותיו של הנתבע ולכן הגישה כנגדו תביעה לפיצויים בת"א 2610/05. במסגרת התביעה ולהבטחת תשלום הפיצויים הנתבעים, הוטלו עיקולים זמניים על נכסי הנתבע, וביניהם על זכויותיו במגרש ובדירות שאותן הוא אמור לקבל. הנתבע הגיש בקשה לביטול העיקולים הזמניים, שנדחתה בהחלטתו של הרשם ש' ברוך מיום 25.1.06.
נכון לעת זו, נמסרו כל הדירות בבניין לרוכשיהן וברשות התובעת נותרו דירת הגג של הנתבע (להלן:
"דירה מס' 9") והדירה הנוספת אותה הוא רכש מן התובעת (להלן:
"דירה מס' 6").
התובעת ביקשה למנות כונס נכסים לדירות, אליו תעביר את החזקה בדירות והוא יטפל בכל הקשור בשמירתן, בניהולן והכשרתן.
בהחלטה מיום 31.8.06 של הרשם ש' ברוך, התמנה ב"כ התובעת ככונס נכסים על הדירות לצורך קבלת החזקה בהן והשכרתן בשכירות חופשית, כאשר נקבע כי שכר הדירה יופקד בפיקדון נפרד עד לקבלת הוראות מבית המשפט.
תיק טאבו הוכן ע"י המבקש, אולם סעיף 7 (ד) להסכם הקומבינציה קובע כי העברת הזכויות בנכס הנדרשת לצורך רישום הבית המשותף תבוצע
"תוך 60 יום ממועד שהמוכר יקבל את החזקה בדירת התמורה...".
מאחר וביצוע העברת הזכויות כאמור הינו תנאי לרישום הבית המשותף וברישום זה תלוי רישום זכויות כל רוכשי הדירות בנכס, ומאחר ובנית הדירות לרבות דירות הנתבע הושלמה והחזקה בהן הועברה לכונס הנכסים, ניצב המבקש בפני השאלה המשפטית האם במסירת החזקה בדירות לכונס הנכסים ניתן לראות מסירת החזקה בדירות לנתבע כאמור בהוראות סעיף 7 (ד) להסכם הקומבינציה לצורך ביצוע רישום והעברת הזכויות בנכס בכפוף לצו העיקול שניתן על ידי בית המשפט.
המבקש פנה לב"כ הצדדים לבקש אישורם לביצוע העברת הזכויות ורישום הבית המשותף ובתשובה קיבל את עמדות הצדדים כדלקמן:
ב"כ התובעת מסכים לביצוע הרישומים בתנאי כי עד לקבלת פסק הדין בתביעה נשוא תיק זה ניתן יהא לרשום דירה אחת בזכויות בעלות מכוח הסכם הקומבינציה ואילו בגין הדירה שאינה נכללת בעסקת הקומבינציה תרשם רק הערת אזהרה (להבדיל מרישום זכויות בעלות בפועל) לטובת הנתבע מכוח הסכם הרכישה.
מנגד, ב"כ הנתבע מסכים לביצוע הרישומים בתנאי כי בד בבד עם רישום הבית המשותף, תרשמנה שתי הדירות המגיעות לנתבע בזכויות בעלות בפועל על שם הנתבע בפנקסי המקרקעין.
מאחר והמבקש לא קיבל את הסכמת הצדדים, מופנית השאלה לבית משפט זה.
דיון
דירה מספר 9