התובע נפגע בתאונת דרכים קשה ביום 6.8.06, עת רכב על אופנוע שהיה מבוטח אצל הנתבעת.
כתוצאה מהתאונה, נותר התובע כשהוא משותק בפלג גופו התחתון.
התובע היה מאושפז לתקופה ארוכה בבית החולים לוינשטיין, עד ששוחרר לביתו.
בהליך הנוכחי (בשא 1304/07), עתר התובע לחיוב הנתבעת בביצוע תשלום תכוף, וזאת לאור מגבלותיו הקשות, העדר מקורות הכנסה כתוצאה מהתאונה, והצורך במתן מענה מיידי לצרכים הרבים, שהינם כולם תולדה של מצבו הרפואי הקשה, כתוצאה מהתאונה בה נפגע.
בתשובתו לבקשה, העלה הנתבע שורה של טענות מן התחום הפורמלי, אך היום, לאחר שנשמעה הבקשה לגופה, מיקד ב"כ הנתבע את טענותיו ביחס לתשלום תכוף בטענות לגבי סכום התשלום התכוף שיש לשלם, ככל שיש לשלם.
אני חייב לומר, שמעבר לעובדה שהדיון נוהל על ידי שני פרקליטים ותיקים ומנוסים, באופן שלא היה ראוי לנהל אותו, אני גם מתקשה להבין כיצד זה לא השכילו הצדדים להגיע לכלל הסכמה בתיק זה.
התובע כאמור נפגע קשות כתוצאה מהתאונה, וזאת כעולה גם מהמסמכים כפי שצורפו להודעת הנתבע מיום 20.2.07.
מאותם מסמכים, שעליהם השתית משום מה עו"ד ליאור טענות רבות ומגוונות, עולה מפורשות שהתובע מוגבל בצורה קשה בתפקודו היומיומי. אמת, המגבלות אינן הקשות ביותר שנתקלנו בהן, בוודאי שיש קשות מהן, אך גם אם התובע עומד בקריטריונים של תפקודי ADL (שמוגדרים כפעולות יומיומיות של טיפול אישי - הלבשה, רחצה, כניסה ויציאה מהמיטה, ישיבה וקימה מכסא ואכילה עצמאית), עדיין ברור שהוא מוגבל בצורה לא מבוטלת.
הקושי נעוץ במספר השעות המועט שמוקצות לתובע על ידי הנתבע, לשם עזרה בביתו - שש שעות יומיות בלבד. עו"ד רוזן זינגר סבורה שיש מקום להרחיב את הסיוע, כך שיעמוד על 12 שעות ביום, היא גם סבורה שיש לחשב זאת לפי 35 ש"ח לשעה, כמקובל ואילו מנגד עו"ד ליאור סבור שלאור תפקוד התובע, אפילו ה - 6 שעות הן מעבר לנדרש.
בטרם אכנס לויכוחים בין הצדדים, אציין שברור לכל כבר עתה, שהתובע יהיה זכאי למספר קצבאות מעם המוסד לביטוח לאומי, שיהיה בהן כדי ליתר במידה לא מבוטלת את הצורך בביצוע תשלומים תכופים, מנקודת זמן מסוימת בעתיד ולהבא. מן הטעם הזה, אגביל את התשלום התכוף לסכומים החד פעמיים שנדרשים לתובע וכן לצרכים המוכרים בסעיף 5 לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 וכן בתקנות, לתקופה של שישה חודשים בלבד, כשבמהלך אותה תקופה, ימצה התובע את זכויותיו מול המוסד לביטוח לאומי. אני מניח שבמהלך פרק זמן שכזה, יושלמו ההליכים מול המוסד, כך שבסופו של דבר, ניתן יהיה לייתר הצורך בתשלומים תכופים נוספים.
עם זאת, בשלב הנוכחי, יש מספר תשלומים הנדרשים, באופן שיש בו כדי לענות על צרכיו הלא מבוטלים של התובע.
ראשית, עובר לתאונה התגורר התובע בבית קטן בשכונת שפירא שבדרום תל אביב. בעקבות התאונה, נדרש הוא לעבור בית שיתאים למגבלותיו.
עו"ד רוזן זינגר סבורה שיש לאשר לו את מלוא ההפרש בין הבית הקטן ששכר בשכונת שפירא לבין הבית הגדול יותר שהוא שוכר היום, ואילו עו"ד ליאור סבור שאין להכיר במלוא ההפרש שהרי התובע השביח את מגוריו, הוא גר בבית גדול יותר וחברתו גרה עמו.
אני מוכן להסכים עם עו"ד ליאור חלקית, במובן זה שאין ספק שהתובע נדרש לבית אחר, אין ספק שהוא נדרש לבית שנתאם לצרכיו, אין חולק אותה התאמה כרוכה בממון לא מבוטל, וכשמדובר בסופו של דבר, בהסכם שכירות קצר טווח (שנה ועוד שנת אופציה), קשה לי לראות מדוע יש צורך במלוא התשלום המבוקש לביצוע ההתאמה. עם זאת, בוודאי שהתאמה ראשונית יש לבצע, מעבר לסכום שכבר שולם לידי בעל המקצוע ולפיכך אני סבור שיש להוסיף בגין רכיב , בעיתוי הנוכחי, עוד 30,000 ש"ח להיום.
לעניין הציוד לו נזקק התובע ביום יום (מיטה וציוד עזר נוסף, כעולה ממסמכי בית לוינשטיין), הרי שהתובע שילם סך של 35,000 ש"ח, על חשבון רכישת הציוד, מאחר והנתבע לא מיהר להסדיר את נושא הרכישה בעת השחרור, משכך, לא ברור לי מדוע מוצא הנתבע לנכון להלין על התובע ומכל מקום, מאחר שלפחות אחד מהספקים עובד עם הנתבע, ראוי ונכון שנושא זה היה מוסדר ישירות עם אותו ספק אך בהעדר הסכמה, יש להשיב לידי התובע בעת הנוכחי את הסך ששילם - 35,000 ש"ח וכן את עלות הציוד וכן להשלים את ההפרש, עד לסך של 62,478 ש"ח, שהוא סכום ההוצאות המינימלי בגין רכיב זה.
לעניין העזרה כאמור, אני סבור שיש להשלים עזרה ל-9 שעות יומיות, ומאחר והנתבע מאן לעשות כן, עליו לשאת בהפרש, שעלותו לשישה חודשים מהיום היא 18,900 ש"ח.
בין הוצאות רפואיות, לאור עמדתו של עו"ד ליאור בעמ' 10 לפרוטוקול, אני פוסק 600 ש"ח לשישה חודשים מהיום דהיינו, 6000 ש"ח, כשברור שעל התובע לדאוג לקבלת החזרים באמצעות קופת החולים, ועל הנתבע יהיה לשאת בתשלומים שאינם מכוסים על ידי הקופה.
לעניין שכר הדירה, בשים לב לנתונים שפורטו לעיל, הרי שעל הנתבע לשאת במחצית ההפרש בין הבית הקודם לבין הבית הנוכחי קרי: עוד 300$ לחודש, ובסך הכל 7,560 ש"ח, לתקופה של שישה חודשים מהיום. בנוסף, ישא הנתבע בעלות המחייה של התובע, בסך של 3,000 ש"ח לחודש, לשישה חודשים מהיום, דהינו, 18,000 ש"ח להיום.
סך כל הסכומים כפי שפורטו לעיל, עומדים על סך של 142,938 ש"ח להיום, כשהסכום ישולם בתוך 30 ימים מהיום ואם לא ישולם במהלך אותה תקופה ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
בנוסף, ישא הנתבע בשכ"ט עו"ד בשיעור 13% מהסכום שנפסק, בצירוף מע"מ כחוק, בתוספת הצמדה וריבית מהיום.
כאמור, הקביעה הינה לשישה חודשים מהיום, כשלאחר אותו מועד מן הסתם, תתייצבנה ההוצאות על סכומים נמוכים משמעותית.
אמנם, נקבעה במהלך הדיון היום ישיבת קדם משפט לחודש אפריל השנה, אך לטעמי לפחות ראוי ונכון להסכים על מינוי מומחים, לפחות בתחום האורטופדי ובתחום השיקומי, באופן מינויים ייכנס לתוקף בחלוף שלושה חודשים מהיום, מהלך שיהיה בו כדי לאפשר את השלמת איסוף החומר הרפואי וההליכים המקדמיים בתיק, בשים לב לעובדה שמצבו הרפואי של התובע די ברור כבר עתה.
ניתנה היום ג' באדר, תשס"ז (21 בפברואר 2007) בהעדר הצדדים
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים בדואר רשום עם אישור מסירה.