חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתובענה בגין נזק כספי- טענה למעשה בי דין בגין טענה שלא נכללה בכתבי הטענות

תאריך פרסום : 23/07/2019 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
57020-09-17
14/07/2019
בפני השופט:
עדי הדר

- נגד -
התובעת:
רינת פנקר
עו"ד יעקב נתנאל
הנתבע:
בנק לאומי לישראל בעמ חברות 520018078
עו"ד מיכל רבינוביץ
החלטה

 

  1. בפני בית המשפט תובענה בגין נזק כספי נטען בסך של 1.2 מיליון ₪.

 

  1. בשלב קודם, פני בית המשפט עמדה בקשה לסילוק על הסף שהגישה הנתבעת ובסופו של יום, על אף מחלוקת בין הצדדים והתנגדות התובעת, בית המשפט התיר לנתבעת לתקן את כתב הגנתה.

 

  1. התובעת שילבה בהתנגדותה טענה שאין מקום להתיר תיקון כתב ההגנה עקב מעשה בי דין ובית המשפט קבע, כי תחילה יתוקן כתב ההגנה ולאחר מכן יידרש לטענה.

 

  1. לאחר תיקון כתב ההגנה, התובעת אכן ביקשה לקבוע, כי הטענות של הנתבעת לגבי הסיבות לכך שלא מומשה דירה ברחובות הם בבחינת טענות שיש לגביהן מעשה בי דין.

 

  1. בית המשפט הורה למשיבה להגיש תשובה ואף הוגשה תגובה לתשובה.

 

  1. במסגרת הדיון היום התברר שעניין אותה דירה ברחובות, שלטענת התובעת, אי מימושה גרם לה נזק, כלל לא עלה במסגרת כתבי בי דין, דהיינו, כתב תביעה או כתב הגנה שהוגשו בהליך בפני כב' השופט בן חיים (ת"א 63679-06 בנק לאומי נ' עיזבון גרינפלד צביה ז"ל ואח')..

 

  1. התובעת טוענת שבמהלך הדיון שם, במסגרת ההליכים המקדמיים, העובדות לגבי הדירה ברחובות התגלו ונכללו בראיות הצדדים.

 

  1. התובעת אישרה כי לא תיקנה את כתב ההגנה בהליך הקודם ולא טענה לנזק כספי שנגרם לה על דרך קיזוז או תביעה שכנגד עקב אי מימוש הדירה ברחובות.

 

  1. לכאורה, על פי פסיקת בית המשפט העליון לאחרונה, עולה ספק שמא אם יש מעשה בי דין אולי הוא פועל דווקא נגד התובעת. זאת מכיוון, שבע"א 4576/17 Air Via   נ' השטיח המעופף (פורסם בנבו), מפי  כב' השופט גרוסקופ, בהסכמת ההרכב, כי הסייג לכך שלא קם מעשה בי דין כאשר בתביעה המאוחרת הנתבע בתביעה המוקדמת הוא התובע, אינו חל כאשר המסכת העובדתית אחת היא ולא מדובר בטענות שונות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ