בעניין המשיב 3 בלבד
עיקרי העובדות פורטו בהחלטתי מיום 29.4.13. בתמצית יצוין, כי כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירת הצתה, לפי סעיף 448(א) רישא + סעיף 29 לחוק העונשין. על פי עובדות כתב האישום, הציתו המשיבים מבנה בכפר סג'ור. המבנה שייך לאדם אשר חב כספים למשיב 1. על פי הראיות ועל פי הנטען, בוצעה ההצתה על ידי המשיבים 1-2, כאשר המשיב 3 סייע במילוט המשיבים מהזירה, באמצעות רכב.
בהחלטה מיום 29.4.13 קבע בית המשפט כי קיימות ראיות לכאורה ועילת מעצר. עוד קבע בית המשפט, כי ניתן יהיה לשקול חלופת מעצר ככל שתוצע חלופה המרוחקת מרחק סביר מזירת האירוע. בית המשפט גם הורה כי יוגש תסקיר של שירות המבחן.
ביום 21.5.13 הוגש לבית המשפט תסקיר של שירות המבחן. במסגרת זו בחן שירות המבחן אפשרות לשחרור המשיב לחלופת מעצר בפיקוח בני משפחתו ולא המליץ על שחרור לחלופה שנבחנה על ידו. שירות המבחן ציין בתסקירו כי הוא מעריך כי רמת הסבירות להישנות מעשים דומים למיוחס למשיב בכתב האישום, הינה גבוהה.
ב"כ המשיב עתר לשחרר את המשיב בסדרי פיקוח אשר אינם מהווים חלופת מעצר כמשמעה. הוצע כי המשיב יחזור לעבוד אצל מעסיקו מזה כשלוש שנים, כאשר המשיב ישן בלילה בדירת מגורים הקיימת במשק בו מתגורר המעסיק ב***, ויעבוד במהלך יום העבודה בעבודות של גינון בעיר נתניה, זאת בפיקוחם של מפקחים מטעם המעסיק. יצוין כי עולה מתסקיר שירות המבחן, שהמעסיק תיאר את המשיב כ"
אדם בעל התנהגות כוחנית וביטחון עצמי מופרז המובילים אותו למעשים שליליים ללא מחשבה לגבי התוצאה". עם זאת הבהיר המעסיק, כי הוא מוכן לקחת על עצמו את אחריות הפיקוח, במובן זה שיפקח על המשיב באמצעות מערך הפיקוח של עסקו, הגם שלא יהיה צמוד אליו במהלך שעות העבודה.
יצוין כי העבודה המוצעת היא במסגרת של חברת גינון המספקת שירותי גינון באתרים שונים. המעסיק הציע כי המשיב יעבוד ביחד עם צוות עובדים ובפיקוח מפקח בטיילת העיר נתניה.
בית המשפט שמע את המעסיק. יצוין כי אין מדובר בחלופת מעצר "רגילה", במובן זה שלמעשה, מוצעת מסגרת שהיא חלופת מעצר בית לילי ויציאה לעבודה בשעות היום, כאמור, בפיקוחו של מפקח. עם זאת, והגם שאין מדובר בהסדר מקובל, החלטתי להיעתר לבקשה, וזאת על סמך התרשמותי כי המעסיק, אשר הציע לקחת תחת חסותו את המשיב, יקפיד בפיקוח עליו.
על זאת יש להוסיף, כי המשיב עצור כבר מיום 9.4.13. מדובר במשיב ללא עבר פלילי, ובנסיבות אלו סבור בית המשפט כי תקופת המעצר תהווה עבורו גורם מרתיע. עוד הביא בית המשפט בחשבון כי המשיב 2 ישוחרר אף הוא לחלופת מעצר.
אשר על כן אני מאשר את חלופת המעצר המוצעת שכתובתה *****, באופן שבו הוא ישהה בשעות הלילה, דהיינו מהשעה 19:00 ועד לשעה 5:00 למחרת בבוקר, בכתובת הנ"ל. יותר לו לצאת את הכתובת הנ"ל אך ורק לצורך עבודה, בפיקוחו של ******, אשר התייצב בפני ביום 26.5.13. המעסיק יחתום על התחייבות עצמית בגובה 30,000 ש"ח להבטחת התחייבותו לפקח על המשיב ולדווח אם יצא המשיב את הבית ו/או יעזוב את העבודה ללא אישור.
יובהר למפקח, כי התחייבותו היא שבכל עת עליו לפקח על המשיב, וככל שהמשיב ייצא את הבית או יעזוב את העבודה ללא אישור, כי אז על המפקח להתקשר למשטרת ישראל ולדווח על כך. יובהר, כי התחייבות זו מחייבת את המפקח גם אם לא תפורט בטופס ההחתמה על ההתחייבות/ערבות.
המשטרה תהיה רשאית לערוך ביקורות בכתובת הנ"ל כדי לוודא שהמשיב מצוי בדירה בכל עת בהתאם להנחיות בית המשפט.
אני מורה כי המשיב יתייצב בתחנת המשטרה בנתניה פעם ביום, כדי לחתום לאישור נוכחותו בעיר.
נאסר על המשיב לצאת את הבית במושב עולש, למעט בשעות העבודה כאשר יעבוד בפיקוחו של מר סגלוביץ', ולמעט לצורך התייצבות בבית המשפט לכל דיון בעניינו ולצורך פגישות עם עורך דינו במועדים שימסרו מראש לפרקליטות.
המשיב יתחייב להתייצב לכל דיון בעניינו. עוד יתחייב כי גם בעת יציאה שתאושר כמפורט לעיל לא ייצא מתחומי נתניה ועולש ובכל מקרה נאסר עליו להגיע לסג'ור. עוד יתחייב המשיב להימנע מיצירת כל קשר עם עדי תביעה שאינם שוטרים.
יינתן צו לעיכוב יציאת המשיב מהארץ. הצו יומצא למשטרת הגבולות בדואר והמצאתו לא תעכב את הליכי השחרור.
להבטחת קיום חיוביו יפקיד המשיב בקופת בית המשפט סכום של 15,000 ש"ח במזומן ויחתום על התחיבות עצמית בגובה 50,000 ש"ח. יצוין כי ער אני לעובדה שסכום זה כפול מהסכום שנדרש להפקיד המשיב 2. עם זאת, מצאתי לנכון להתנות את השחרור בבטוחה כספית גבוהה יותר וזאת בשים לב לעובדה שהמשיב, למעשה, מסתובב בפיקוח חלקי בעיר נתניה מדי יום, ואינו מצוי בחלופת מעצר בית מלא. בהתאם מצאתי לנכון להגביר את ההרתעה בדרך של בטוחות כספיות גבוהות יותר.
בכפוף להפקדת הבטוחות הכספיות והתחייבויות המפקחים ניתן יהיה להורות על שחרור המשיב ממעצר. המשיב ילווה מנקודת השחרור לחלופת המעצר ע"י מפקח שאושר.
הובהר למפקח, כי אם יפר את תנאי הפיקוח כפי שפורטו בהחלטה, יהיה בכך עילה לחלט את ההתחייבות האישית ויהיה עליהם לשלם את הסכום שפורט בהחלטה.
עוד הובהר למשיב ולבא כוחו, כי ככל שיסתיים ההליך הפלילי, עליו לדווח על כך לבית המשפט באופן שבו, ולפי העניין, יוסר הצו לעיכוב יציאתו מהארץ.